Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri sahibiyim. Engelli vergi indirim hakkı bana ne sağlar?

oner73

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar toplam %40 işitme ve konuşma bozukluğu ile almış olduğum rapor var Ankara'da ikamet ediyorum işyerim var yani bağkurluyum vergi indirimi ile bir çok konu var ama anlamadım bana ne gibi faydası olacağını bilmiyorum bu vergi indiriminden yararlanmam için ne yapmam lazım Ankara'da nereye gitmem gerekiyor biri yardımcı olursa mutlu olurum tşkürler

Bir kaç şey yazma gereği daha duydum raporum 1 haftalık 22 yaşındayım işyeri restaurant ayriyetten bi konuda okudum ne kadar doğru bilmiyorum bu vergi indirimine başvurmassan erken emeklilikten yararlanamıyormuşum doğrumu ? Biri bu soruları cevaplayabilrise çok iyi olur tşkkürler

Hocam hesapladım en geç 40 yaşında emekli oluyorum o zmn. peki vergi indirimine başvurmam gerekiyormu şimdiden ? orda sadece yaşı gördüm ve öğrendim

Bağkur statüsünden erken emekli olmak için vergi indirimine dolayısıyla önceden rapor almaya gerek yoktur. Şartarınız oluştuğunda sgk ya 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken emeklilik için başvurarak hastaneye sevk alacaksınız. Tüm süreç o zaman başlayacak.

%40 ve üzeri işgücü kaybı bulunan Bağkur'lular emeklilik için 5510 sayılı kanunun 28. maddesine tabidirler:

Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar
Bu kapsamda kuruma emeklilik için başvuruda bulunacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, %40 ve üzeri rapor aldığınızda emekliliğiniz onaylanacaktır...

Forumdan alıntı yapılmıştır.

Anladım peki hocam Bağ-Kur'danmı emekli olmak lazım sigortadanmı hangisi daha iyi maaş veriyor bazıları sigortaya 1-2 ay giriş yap sonra çıkış yap diyor ?

Hocam daha bircok sey degisir zaman icinde uzun bir zaman var onunde duruma gore bir yol izlenir ileriki zamanlarda

oner73

1 ekim 2008'den sonra zaten hepsi aynı oldu neredeyse. Geçen her gün emekli maaşları düşüyor; 4a da olsa bu böyle 4b de olsa böyle.

Ve unutmayın son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. Yani, iki ay ssk'lı olmak ssk'dan emekli olmayı sağlamaz. Son 2520 primin en az 1261'i ssk'dan olmalı ki ssk'dan emeklilik mümkün olabilsin

Işyeri vergi indirimi parasini keserim abide alıyor cevap yazarsanız memnun olurum

Basit usul mükellefi olmanız halinde vergi indiriminden yararlanabilirsiniz, lakin erken emeklilik kapsamı sadece sigortalı çalışanlara tanınmıştır. (Vergi indirimi ile)

Üst Alt