Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri vergi indirimi almam konusunda beni zorlayabilir mi?

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben polio sekeliyim ve yeni yönetmelikte %20 oran veriyorlar 2001 yılında almış olduğum %40 raporumla engelli statüsünde çalışmaktayım fakat 1-2 haftadır işyerim vergi indirimi almam gerektiğini söylemektedir bende sakatlık cetvelinin değişmesini beklediğimi şuan gitsemde alamayacağımı belirtttim o zaman almak istemediğim konusunda dilekçe yazmamı istediler bende yazmak istemedim sizlere sormak istediğim zaten işkurda raporum mevcut engelli statüsünde çalışmamda bir sorun yok işyerim benden bu raporu almamı isteye bilir mi ? işkurun kabul ettiği raporu çalıştığım firmada kabul etmek zorunda değil mi benim vergi indirimi alıp almamam tamamen beni bağlıyor diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar

Eğer sen erken emekliliği istemiyorsan vergi indirimini almak zorunda değilsin bazı işverenler engelli mevzuatlarını maalesef bilmemektedirler ve kendi bildiklerini uyguluyorlar ama sen hala işvereninle problem yaşarsan seni o işe yerleştiren işkurdaki o memura durumu bildirirsen o senin yerine işvereni arayıp bilgilendirir ve kurtulursun, ama ben şunu merak ediyorum sen neden vergi indirimi almak istemiyorsun, erken emeklilik senin için iyi değil mi..?

Is veren ve iskur sizden yeni rapor talep edebilir. 170 den bilgi alabilirsiniz

yukarıda belirttiğim gibi benim rahatsızlık polio sekeli değişen sakatlık cetvelinde polio sekeliye verilen oran %19 yani ne engelli ne engelsiz durumdayız

yeni rapor değil vergi indirimi almam gerektiğini belirtiyorlar hem neden yeni rapor istesinler ki verilen hak nasıl geri alınacak raporumda süreklidir ibareside mevcut

Arkadaşım sen yeni rapor almayacaksın vergi indirimi alacaksın, çalıştığın işyerinden çalıştığına dair evrak alıp elindeki raporunla birlikte defterdarlığa başvuracaksın senin yapacağın bu işlem elindeki raporunun oranını yada yeni rapor alıp almamanı gerektirmez, etkilemez...

murat6677;

arkadaşım bende aynı şeyi diyorum zaten yeni rapor falan yok vergi indirimi isteniyor hangisinin ne olduğunu biliyorum

Sen vergi indirimi almak istemiyorsan kimse seni buna zorlayamaz

bende sağ polio sekeliyim ve % 40 raporum var...

toprak 24

benimde %40 var ama vergi indirimine gittiğimiz zaman sakatlık cetveli değiştiği için %19 veriyorlar

gökhan kardeş ben de onu diyorum işte % 40 raporum ankaradan onaylanalı 1 sene oldu..ben şu an emekliyim.

nasıl aldınız hangi hastaneye gitsek polio sekeli ise gerisi teferruat oluyor %19 veriyorlar

ben istanbulda oturduğumdan burdan aldım..sen tablo 3.4 göre değilde tablo 4.1.2 ye göre almalısın ki % 40 olsun..çünkü tablo 3.4 göre % 42 oran var,oda tek koltuk değneği ve kafo kullanmak zorundasın.böyle bir durumun yoksa alamazsın..yanına koltuk değneği al..

Vergi indirimi ile sakat statüsünde çalışmanın ayrı şeyler olduğunu ısrarla söyleyin.

Şu da var: Velev ki vergi indirimine başvurdun ve reddedildi. Bu durum da -yukarıdaki gerekçe temelinde- sakat statüsünde çalışmana engel sayılmaz. Ama buna rağmen vergi indirimi alamadın diye işten çıkartmak gibi bir saçmalık da yapabilirler diye tereddütteyim.

Bilmiyorum Bülent abi nasıl olacak bu iş polio sekelileri ne zaman birisi görecek ve bu durumu düzeltecek diye beklemedeyiz yıllardır

işverenin hiç bir yetkisi yok rapor isteyemez iş veren sadece işkur kaydına bakar
OturanBoğa
sadece işten çıkarmak için bahane ararsa olur.Şirketler artık her türlü saçmalığı yapıyorlar,500 sağlam çalışan var onlara bakmaz 2 engelli var sürekli onlarla kafayı takarlar..acaba bizde sağlam olsa idik öylemi yapardık:

işten çıkarma söz konusu değil ki engelli statüsünden çıkarsalar bile normal statüye sokarak devam ettirirler o durumdayım şuan pozisyonumda ama neden bunları yapıyorlar merak etmiyor da değilim yada işgüzarlık

Üst Alt