Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerim beni sigortasız çalıştırıyor. Nereye şikayet etmeliyim?

Serkan01419

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar Yeni bir İşe girdim 15 gündür özel bir okulda çalışıyorum temizlik elemanı olarak bana gece nöbeti yazdırmaya çalışıyorlar kapıda güvenlik olarak durmamı istiyorlar engelli kadrosundan işe gönderen adam 850 maaş + full sigorta dedi ve gittiğim yerdeki idari amir 700/750 lira maaş alacağımı söyledi sigorta için herhangi bişi demedi fakat çalıştığım yerdeki personellerin hiç birinin sigortası yok bu durumda ne yapmalıyım ?

Slm normalda kanunda yasak iyi ogren gercekse sikayette bulun

Emekliye bile sgd pimiri yatiriyorlar yani kaza sigortasi

Engelli kadroda demişsiniz.
Sigorta olmayınca zaten engelli kadrosu da olmaz.
Eğer engelli kadrosu için aldılarsa mutlaka sigorta da yapacaklardır.

çalisma ve sosyal guvenlik bakanligina git oradaki müfettislere isminin gizli kalmasinida isteyerek sikayet et. calisirken sikayet edersen daha cabuk netice alirsin

Kardeşim işkur vaastasıyla gitmedın mı ayrıca 15 günde sigorta için erken sigorta pirimleri ayın 24 ünden sonra vb gibi belli periyotlarda yatıyor 1 ay sonunda takip edin derim.

arkadaşım sakin ol 1 ay sonra sigortanı sorgula netten kesin yapıcaklar onların işine geliyor zaten engelli kadrosu demişşin

Bir ay geçmesini bekle hizmetler hemen sisteme düşmez. Anlaşılan iş bulma kurumundan gitmişsin. Sigortan yapılmıştır. Durup dururken hem işinden olursun hemde yazık vatandaşa fuzuli ceza yazdırma. Müfettiş bi kere bulaştımı artık laf söz anlamazlar.

bence 15 gün çalışmışsın erken daha 1 ay sonra belli olur e-devlet ssk primi sorulama bakın yada sgk gidip öğrenebilirsin daha kesin bilgi alabilirsin

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim yalnız bulunduğum okulda bütün personellerin sigortası yok sora sora öğrendim 1.5 yıllık personellerden biri işi bıraktı ve bugün iş yerinde iken ayağımı burktm ve idari amire Söyledim yan tarafta tıp merkezi vardı orası ücretli dedi param yok dedim gitmezsin dedi gittim ve zedelenme olmuş söyledim üstüne basamadığımı ne yapacağm dedim evemi gitmek istiyosun diyor dalga geçercesine cumartesi pazar 2 gün nöbet tutarsın diyor arkadaşlar böyle bir saçmalık görmedim ya..:(

Üst Alt