Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerim emeklilik çıkışı için vergi dairesinden yazı bekleyecekmiş!?

snr1976

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

İzmir vergi dairesinden SGK için elime bir kağıt verdiler SGK ya gittim emekli olabilirsiniz kağıdı verdiler.Bu emekli olabilirsiniz yazısı ile iş yeri insan kaynaklarına işlemilerimi yapmak üzre başvuru yaptım insan kaynakları İzmir Vergi Dairesinden onaylı evrak gelmeden çıkışını yapamayız diye bir bilgi verdiler ne yapmam gerekiyor?
SGK daki memur bu kağıtla emekli olabilirsin diye söylemişti.

Acil bilgisi olanlar cevaplayabilir mi?

Teşekkürler

Şener

İnsan Kaynakları işgüzarlık yapmış
Senin çıkışının vergi indirimi ile ne alakası var
SGK dan emekli olabileceğine dair yazı varsa çıkışını yapmaları lazım.

earibagi abi sorma ya kafayı yicem bugünde maaşları ayarlıyormış yarın işi çözcez sanırsam Eyüp abi yarın dilekçemi versem nezaman sonuçlanır?

Teşekkürler

Şener

snr1976

Kesinlikle yanlış bilgi. Eyüp'ün de dediği gibi, vergi dairesi ile hiç bir işiniz yok

Size sgk emekli olabilirsiniz yazsını verdi ise bu gün itibari ile sgk emeklilik için başvurabilirsiniz başvurduğunuz aydan sonraki ay emekli maaşınız için geçerli oluyor yani atıyorum 20 ağustos da emekli dilekçeni verdin maaş 1 eylülden başlar bugün 31 ağustos bugün verirsen 1 aylülden başlar 1 eylül verirsen 1 ekimden başlar ssk nın da böyle bir işleyişi var iş yerinin insan kaynakları bilmiyor ozaman iş yerinin muhasebesi yokmu oraya gitmeniz lazım bugün itibarti ile çıkış verecekler emeklilik yazısını alacaklar sizden işlemi yapacaklar kıdem tazminatınızı hesaplıyacaklar bu kadar bülent bey yalnış bir şey yazmamışımdır işallah bende emekli olduğum için olanları yazdım belki arkadaşın iş yerine vergi dairesindeki vergi muafiyet yazısı gitmedi ise ondan mı diyorlar ki

hilal72 ; OturanBoğa selamlar;

Son cumlenizde de dediğiniz gibi vergi mufiyet yazısı gelmeden çıkışınızı veremeyiz diyolar.SGK dan da hayır iş yerinizin çıkışınızı vermesi için bu yazıya gerek yok biz zaten emekli olabilirsiniz yazısını verdik bu kadar da net.
Aslında bizim insan kaynaklarımız biraz bilgisiz.02/09/2015 tarihinde çıkış işlemlerimi başlatmam için gün verdiler bu tarihte işlemlerimin başlaması için çıkışımı 31/08/2015 tarihli yaptırırsam emekliliğim Eylül ayından mı başlamış olur?Birde tekrar çalışmak istiyorum giriş işlemlerimi hangi gün yapmalılar?

Teşekkürler

Hocam
Eğer 02 eylülde çıkış alıp başvuru yaparsanız emekli maaşınız 01.10 tarihinden itibaren hesaplanır.
Siz bugün çıkış alıp sgk ya emeklilik için başvursaydınız maaşınız 01.09 dan itibaren başlayacaktı.

earibagi
Eyüp abi geriye dönük çıkış alabiliyoruz sanırsam oda 10 gün önce olabiliyo.

Geriye dönük emeklilik başvurusu yapamazsın ama :)
Artık bu saatten sonra 30 Eylüle kadar emeklilik için başvuru yapman lazım
Yoksa 1 ay daha atar

Anladım bizim insan kaynaklarımızın iş güzarlığına bak ya bir ayımı yedi neyse hayırlısı olsun.

Bilgilendirme için herkeze çok teşekkürler

earibagi abi aşağıdaki bilgilere göre tahminen ne kadar emekli maaşı bağlanır birde yarın emeklilik dilekçemi vercem nasipse ne zaman sonuçlanır?

Emekli olunan kurum:SSK
2- İlk sigortalı olunan yıl:1995
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:48
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:yaşlılık
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:375.613 bin tl tl
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:5.321 gün
8- Toplam prim gün sayısı :5.321

teşekkürler

1600 veya 1700 gibi bir rakam olur diye tahmin ediyorum 2000 öncesi prim ödemişlğin varsa daha yüksek bağlanır

diabetus
Çok teşekkürler.Aksine bu yatan primlerin çoğu 2000 sonrası üniversiteden dolayı neyse bunada şükür.

benimde sizin gibi 2000 sonrası 380.000 prim 5400 gün var 1665 tl çıkıyor emeklimaaşı.com'da eger 2000 öncesi yatan primşer olsaydı en az 2000 tl maaş bağlanırdı malesef

Ya bu şirketlerin insan kaynakları biriminin başında ne kadar cahil, bilgisiz insanlar var.
Adam zamanında başvursun, olmaz de iki gün sonra tamam de, ee adamın bir aylık maaşı gitti umurunda mı?
Adam sana ilgili kurum olan sgk dan emekli olabilir belgesi getiriyor, senin vergi dairesiyle işin ne?
Şener kardeş,
Madem aynı yerde devam edeceksin ve insan kaynakları biriminiz bu konularda pek de bilgili değil, tekrar işe alım sürecinde uyanık ol,hatırlatmalarda bulun.
Seni tekrar işe alırken işe alım bildirgesinde mutlaka emekli çalışan şıkkının işaretlendiğine emin ol ve sonrasında da primlerinin sgdp olarak yatırıldığına.
Aksi durumda emekli maaşını bile almadan iptal edilir emekliliğin.

Üst Alt