Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerim kıdem tazminatı vermemek için işten çıkışımı istifa olarak göstermiş!?

nihalalver

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ssk olarak çalışırken MEB sınavlarında memur olarak atandım.
06.09.2010 tarihinde memur olarak işe başladım. Önceki iş yerime haber verdim. bu arada kıdem almaya çalışarak işyerimdekiler benim çıkışımı istenen tarihi geciktirme (süre aşımı) nedeni ile 08.09.2010 tarihli olarak istifa olarak gösterdi (ben 05.09.2010 olarak çıkış olarak yapılmasını talep etmeme rağmen-dilekçe olarak bildirmeme rağmen)
Kıdemi ise konuşacağız diye 3 haftadır geçiştiriyorlar.

Daha da önemlisi önceki işyerimden ayrılmama rağmen maaş bile almadım.(kıdem yüzünden)Ben uzlaşmak için haber bekliyorum. Genel müdür ile görüşmek için görüştürmüyorlar. Yani randevu bile alamıyorm. Bu sebeblerden dolayı önceki işyerim benim çıkışımı 2 gün geçtirmiş bir şekilde çıkış yapması sorun olur mu?

Ne kadar çalışmışlığınız vardı işyerinde? 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün priminiz var mı? Varsa, emeklilik gerekçesiyle kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.

Memur olarak işe atandığınız için çıkış için sizin istifa dilekçesi vermeniz gerekir. Sizi istifa olarak gösteremez, siz dilekçenizde belirtmediğiniz taktirde. Gerçi siz işe başlamışınız, zaten istifa edecektiniz, sizin tazminat hakkınız bu durumda doğmaz.

2020 gün prim ödemem var.Ben xxxxx şirketinde 8 yılık çalışmam var.İşveren birde beni yıllda 2 ay ücretsiz izine çıkarıyordu.İş sözleşmesinde bu yazmaması halinde.Ben bu sebebden dolayı mahkemeye de vermeyi düşünüyorum.

Bence bir avukatla görüşün ve haklarınızı sonuna kadar alın.

Üst Alt