Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerim servisi iptal etti ve ben işten ayrılmak istiyorum!?

sebnem08

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sayın yetkili iş yerimden ayrılmak istiyorum % 50 özürlüyüm işe girerken bana bu işyerinde servis olduğu söylendi fakat bir süre sonra servis kalktı.ben 2 saatlik bir yolu ötobüsle gidip gelmek zorunda kalıyorum ve kalp rahatsızlığım olduğu için oksijen yetmezliğide olduğu için oldukca fazla zorlanıyorum .kazanılmış haklardan dolayı ve bu durumumdan dolayı tazminat alma hakkım olabilir mi istifa edersem alamam ama bu istisnai durumdan ötürü olabilir mi.. yani bu durumdan dolayı tistifa edersem tazminat alabilir miyim dava acma şansım olabilir mi...olursa kazanabilir miyim... acil cevap lütfen

Son düzenleme:
değerli arkadaşım kendi kafanıza göre ayrılırsanız hiçbirşey alamassınız işyerine ayrılacam derseniz siz çıkarın derseniz eğer anlayışlı kişilerse kendileri çıkarıe ama zor bu devirde tabi sizin yapacağınız tek bir şey kalıyor avukata gidip işyerine ihtar çekip sözleşmenizi tek taraflı fes edersiniz ve iş mahkemesine gitmiş olursunuz 1 seneye kadarda çözüme bağlanır ve tazminatınızı alırsınız aynı zamanda işsizlik maaşınıda toplu bir şekilde alırsınız avukat size gereken bilgileri verecektir

işveren size servis hizmeti vermek zorunda değil. Özlük haklarınızda eksiklik varsa tek taraflı fesh olabilir (maaş çalışma saati haftalık izin vs)

Şebnem Hanım merhaba...bildiğim kadarıyla ulaşımla alakalı işverenin herhangi bir zorunlu hizmeti söz konusu değil..bu detay kurumsal firmaların prestij olayı...yani keyfe keder birşey...işverenin insiyatifinde...daha elle tutulur bir gerekçe bulmak lazım ki kendi isteğinizle sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatınızı alabilseniz...en basit örneği veriyorum...maaşınız aldığınız para üzerinden mi gösteriliyor...eğer asgari ücret gösteriyorsa ve size daha fazlasını veriyorsa bu sebeple bile fesih hakkınız doğar..basit bir örnek...kaç yıllık tazminatınız var..sgk başlangıcınız (staj değil gerçek 30 günlük prim ödemesi) nedir

avukata gidip işyerine ihtar çekip sözleşmenizi tek taraflı fes edersiniz ve iş mahkemesine gitmiş olursunuz 1 seneye kadarda çözüme bağlanır ve tazminatınızı alırsınız aynı zamanda işsizlik maaşınıda toplu bir şekilde alırsınız ...... bu doğru mu

bence devam et bu devirde iş bulmak zor otobüs şansın varmış Allah yardımcımız olsun

evet doğru biraz uzun sürer ama kurtulmak istiyorsanız ve haklarınızıda almak istiyorsanız bunun yolu budur ama fesih sebebi olarak servisi gösteremessiniz çünkü zorunlulukları yok daha değişik şeyleri gösterirsiniz örneğin çalışma şartları mesai durumları falan bunu avukat ayarlar zaten

bana izmir de bildiğiniz iyi bir iş kanunu avukatı tavsiye edebilir bisiniz ...

sayın yetkili bana bu konuyu biraz açabilir misiniz avukata gidip neye dayanarak ihtar çekmem daha yararlı olur özürlü olduğumu artık gidip gelirken otobüslerde çok fazla yorulduğumu durmadan hastalandığımı belgelersem yararlı olur mu ?

Bu konuda bilgisi ya da önerisi olan var mı?

sebnem hanım,sizin için en güzel yol,işvereninzle anlaşıp,çalıştıgınız süre kadar tazminatınızı alıp ayrılmanızdır,diger durumda işveren size sözlü olarak servis vaddetmiş,yazılı bir belgeniz yok yani.şimdide servisi kaldırmış,kaldıki normalde işveren servis saglamak zorunda degil.özel şirketlerde böyle durumlar bu şekilde,yukarıda arkadaşın belirttigi saglık sorunlarınızı gereköe göstererek ayrılmanız durumda az bir miktar tazminat belki kazanablirsiniz,buda ugraştıgınıza degmez,ve çok uzun bir süreç mahkeme süreci,hiç bir avukatta size belli miktar kazanırım diye garanti vermez...

Üst Alt