Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerim vergi indirimi almanın bana faydası olmayacağını söylüyor. Bu doğru mudur?

reiis

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bir isyerinde ozurlu olarak asgari ucretle calisiyorum

vergi indirimden yararlanmak icin muhasebeden burda calistigima dair bir dilekce istedim oda dediki o vergi indirimi sadece sirkete yarar saglar yani senin ayligin 650 lira ise yine ayni olur

bunun boyle olmadigini burdan takip ettigim kadariyla biliyorum

ayrica vergi indirimi benim ayligima ne kadar yansir

bu konuda beni bilgilendirirseniz sevirim

ilginiz icin tesekkurler

engelli statüsüne göre değişiklik olabilir
Sakatlık indirimine hak kazananlara sağlanan yarar nedir?
İlgililerin çalışma gücü kayıp oranlarına göre belirlenen dereceler itibariyle tespit edilen aylık sakatlık indirimi tutarları 2010 yılı için aşağıdaki gibidir.
(%80 ve üzeri)- Birinci derece sakatlar için 680 TL,
(%60-79)- ikinci derece sakatlar için 330 TL,
(% 40-59)- Üçüncü derece sakatlar için 160 TL’dir.
Bu tutarlar, ücretlilerde (kendi veya bakmakla yükümlü olduğu kişi için) aylık gelir vergisi matrahından indirilir.
Serbest Meslek erbaplarında (kendi veya bakmakla yükümlü oldukları kişi için) ve basit usulde vergilendirilenlerde ise beyan edilecek yıllık gelirlerinden (yukarıda aylık olarak belirlenen tutarlar yıllık olarak hesaplanarak) indirilir. ve bu tutarı maaşına yansıtmak zorundadır resmiyete göre

Engel derecenize bağlı olarak yararlanabileceğiniz fayda azalır.
%80 ve üzeri engelliler maaşları asgari ücretten alıyorlarsa ssk işçi primini düştükten sonra geriye vergi hesaplayacak matrah kalmıyor dolayısıyla vergi indirimi ve agi'den faydalanamıyor.

%60-79 arası engelliler asgari ücretten yine sakatlık indiriminden yararlanamıyor AGİ(asgari geçim indirimi) tüm vergiyi alıp götürüyor.bunu zaten size ödüyorlar.

%40-59 arası bekar engelliler asgari ücretten 18,28 tl bir iade kalıyor. normal şartlarda 24 tl alması gerekir agi'den dolayı bu şekilde düşük alıyorlar.

Sizin engeliniz yukarıdakılerden hangı gruba gırıyorsa buna göre değerlendirme yapabilirsiniz.

@macoerkek @lodosdenizci cevaplariniz icin tesekkurler benim durumum iskurdan %45 raporum var evliyim asgari gecim indirimi icin basvuruda bulunmadim bu konuda bilgim yok

sizce bunun bana getirisi goturusu ne olur

ilginiz icin tesekkurler

Arkadaşım faydası var ama sağlık raporu oranını baltalıyorlar devlet hastanesindeki heyet. Yani daha önceki raporun %60 olsun diyelim vergi indirimi için başvurduğunda gönderdikleri devlet hastanesi senin o önceki oranını düşürüyor mesela %40 gibi. Bu benim başıma geldi çünkü tedavi olduğum Eskişehir Osmangazi tıp fakültesi hastaneden sağlık raporu çıkarttırdık 2005 temmuzda ve oran %60 verilirken 2008 de kütahya devlet hastanesi bu oranı %40 olarak verdi. Neymiş efendim sakatlık ölçüm cetveli değişmişmiş yemişim bunların cetvelini. Ortapedi doktoru ne dese beğenirsiniz aslında %39 yapıyormu ve %1 de bunlar vererek çok lütuflu bir iş yapmışlar sanki. Benim sağ bacağım dizüstü ampüte ve güdüğüm kalça eklem yerinden ucuna kadar 15-20 cm uzunluğunda herifin dediğine bak tam komedi-drama. Maalesef ki böyle şerefsiz hekimlerin ellerine kaldık ya Allah bizleri bunlardan kurtarsın gerçekten engelliye sahip çıkan bir devlet ve organlarını istiyoruz. Bizi kazıklamaya çalışan devlet,doktor,hastane,v.s. kurumları istemiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin.

valla bendeki raporun kabulu icin israrci olacagim sebebide rapor kulfeti

(Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.)

Üst Alt