Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşyerim vergi indirimi uyguluyor. Ayrıca defterdarlığa müracaat etmem gerekiyor mu?
arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar
Benim sorunum dğuştan sol kalça çıkığı şeklinde özürlüyüm. ilk defa 12.09.1994 yılında SSK lı oldum. 2002 yılında ÇORUM devlet hastanesinden %40 özürlü raporu aldım (raporda ÖZÜRLÜ HAKLARINDAN YARARLANIR ibaresi yazılı). bu raporla Başbakanlı özürlüler idaresinden Özürlü kimlik kartı aldım. yine bu raporla 2007 yılında özel bi şirkette iişe başladım (Resmiyette işkur tarafından bu şirketin özürlü kadrosunda işe yerleştirildim)
işe başladığım tarihden bu güne kadar maaş bordromda özürlü indirimi gözüküyo (2009 yılı için 160 YTL). vergi indirimi içinde her hangi bir vergi dairesine müracat etrmedim. çalışmış olduğum şirket tarafından vergi indirimi için harhangi bir müracat yapmama gerek olmadığı söylendi.
şimdi benim maaş bordromda vergi indirimi gözüktükğü için vergi indiriminden yararlanabilir miyim? vergi indirimi için tekrar müracat etmeme gerek var mı?
Maliyeden raporonuz onaylanmadığı sürece vergi indiriminden faydalanamazsınız.işverenin size ödediği vergi indirimi yersiz bir ödeme.Vergi indirimi için mutlaka ama mutlaka vergi dairesine müracaatınız gerekmektedir.
maaş bordrom da vergi indirimi gözüküyo yani dolaysıyla vergi idirimim işverence vergi dairesine bildirilmiş olmuyormu ve ben bu şirkette çalışmaya başlamadan önce işkura özürlü olarak kayıt oldum ve bu şirketin özürlü kontenjanından işe girdim ayrıca işkur bu durumu yani özürlü olarak işe başladığımı vergi dairesine bildirmiş olmuyormu tüm bunlar vergi indirimi hakkından yararlanmamı sağlamıyorsa prim günüm dolduğunda tekrar rapor ( en az %40) alarak erken emekli olabilirmiyim
Hayır.Vergi indirimi için sizin vergi dairesine başvurup,raporonuzun Ankarada onaylanması gerekiyordu.Sizin başvurunuz yok.İşverende size hak etmediğiniz bir ödemeyi yanlışlık yaparak size ödüyor.
aslında işe başladığımda vergi dairesine gittim ve bana işyerimin beni vergi indirimi için vergi dairesine bir yazı ile beraber yollaması gerektiğini söylediler daha sonra da vergi dairesi beni bi bir hastaneye sevk edeceklerini ve yeni bir rapor alarak vergi indiriminden yararlanabileceğim vergi dairesi tarfından bana söylendi ama işyerim beni vergi dairesine sevk etmedi ve vergi indiriminden yararlandığımıda söylediler şirkette öyle söyleyince bende tekrar rapor aldığımda sakatlık oranımın % 40 ın altına düşeceğini bildiğim için bu işin üzerine gitmedim
bu nasıl hak ya böyle adama özürlü raporu ver başbakanlıkdan özürlü kimliği ver ama vergi indiriminden yararlanamasın raporumda da özürlülük durumum sürekli diye yazıyo
peki prim gün sayımı (3600 gün ve 15 yıllık ssk lı şartlarını) doldurduğumda yeni bir rapor alarak erken emekli olabilirmiyim
valla ben bu durumda rapor almaya gidersem bana sanırım % 10 ancak verirler çünkü rapor oranları daha önceden %70 -80 olan arkadaşlar tekrar rapor aldıklarında bir çoğu % 40 ı bile zor almışlar
Selam Amasyalı; Bende aynı şeyleri yaşadım, işe girmek için aldığım rapora istinaden işyerim vergi indirimi uyguladı. Daha sonra emeklilik şartlarımı öğrenmek üzere SSK'ya danışmaya gittim. Bana vergi indirim yazın varsa 16 yıl 3760 günle emekli olursun dediler. Bende var bakın işte bordrom vergi indirimi uygulanıyor dedim. Hayır öyle değil maliyeden yazılı olarak olması lazım dediler. Araştırdım maliyede ilgili birime gittim işyerinin sana uyguladığı vergi indirimi yasal değil tespit edilirse o indirim tutarlarını geri alırlar (faizi ile) ayrıca işyerine usulsüzlük cezası kesilir dedi. (Engellilerle ilgili bir birimin sorumlu memuru olmasına rağmen kimseye söyleme dedi.)
Benim sana tavsiyem bu raporlarım düşürülmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyor biraz daha bekle vergi indirim için raporunu sonra al, acele etme büyük bir ihtimal düşürüyorlar.
Benim durumumu anlatayım kısaca. Vergi indirimi için maliyeye müracaat ettim, hastaneye sevk ettiler Aralık 2006'da hastane %41 verdi. Maliye'den %38 olarak cevap geldi Şubat 2007. Düşündüm ne yapayım Temmuz 2008'de itiraz dilekçesi yazdım http://www.engelliler.biz/forum/cal...indirim-raporunuzu-dusururse-itiraz-edin.html Bu dilekçeye cevaben beni hakem hastaneye sevk ettiler, hakem hastanede; Bursa'da ikamet etmeme rağmen İstanbul'da bir hastane. Hakem hastane %40 verdi, maliye %40'a artık itiraz etmedi ve kabul etti.
Şimdi neden acele etme diyorum onu açıklıyayım: Beni durumumda iki arkadaşım daha vardı işyerimde onlarda benim sonucumu bekleyip hareket edeceklerini söylediler ve sonuç belli olunca onlarda itiraz dilekçelerini yazdılar ama beklediğimiz cevap gelmedi yani biz hakem hastaneye sevk beklerken maliye uyanıklık yapmış, hakem hastaneye sevk etmeyip isterseniz yeniden rapor alabilirsiniz yazmış. Hakem hastaneye sevk etseydi maliye memurunun demesine göre hastanenin verdiği oran %95 düşürülmüyor çünkü.
İyi günler
arkadaşlar iş yeri değiştirdiğiniz de de ilk işyerinde alıdığınız maliye raporunu yeni işyerine bildirin çünkü işyerleri işkur raporunu dikkate alıyor ve ona göre işleminizi yapıyormaliye raporunuzu siz bildirin işyerinize.
şuraya dosya yüklemeyi bilsem. dosyayı ekler arkadaşa gösterirdim ama yan ben ekleyemiyorum yada iş yerimde ki bilgisayarda o format yok. onun için mail adresini veren bir arkadaşa mail atabilir, o arkadaşta o raporu buraya ekleyebilrise sevinirim.
öncelikle zaman ayırıp cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. En iyisi ben bi kaç yıl bu şekilde çalışmaya devam ediyim belki bir kaç yıl sonra rapor alma şartlarında bir iyileşme olur veya işyerimin yapmış olduğu indirim için yasal bir düzenleme falan birşeyler olur belki hiç de umudum yok ama yinede herkese teşekkürler