Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimde 15 yılımın dolmasına 22 gün kaldı. Kıdem tazminatı hakkında..?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
41
sigortalık sürem 14 yıl 11 ay 19 gün prim 4980 ve 7 yıldır aynı firmada çalışmaktayım kıdem tazminatımı alabilmem sgk yazı alabilmem için 15 yıl 3600 gün istenmektedir gün fazlası ile var ancak 15 yıl doldurmama çok az kaldı temmuz 7 sinde yani 22 gün var başka bir işyerinden haber geldi çalışma şartları daha iyi ama 1 hafta içinde başlamam lazım yani 22 gün için yaklaşık 9 bin tl yi de bırakma istemiyorum ne yapayım karasız kaldım ayrıca 16 gün ücretli iznimde var teşekkürler bilgiye ihtiyacım var

Başka bir yerde işe girmek için işyerinizden ayrılır ve kıdem tazminatı alırsanız, eski işyeriniz de bunu öğrenirse, Kıdem tazminatını geri almayı talep edebilirler.

Bahsettiğiniz tazminat şekli "emeklilik hakkının kazanılmasıyla" ilgilidir. Başka işe giren kişiler için yargıtay bu tazminatı haksız buluyor.

Arkadaşlar, söylediğiniz doğru değil!

Aynı iş yeriyle alakası yok!

Kişi emeklilik şartlarını yerine getirir ama sadece yaşı nedeniyle emekliliğini bekliyorsa SON İŞ YERİNDEN ORADA ÇALIŞTIĞI SÜREYE KARŞILIK tazminat alabilir.

Yani yukarıdaki arkadaş 15 yıldır çalışıyor ama son 7 yılı için tazminat alabilir.

Ancak bu tazminat, işten ayrılıp emekliliğini bekleyecek kişiler için düşünülmüş. Başka işe giren kişilerde biraz firmanın insafına bağlı. Vermek istemezse vermez.

aynı işyerinde 15 yıl değil 3600 gün 15 yılı tamamlarsa isterse 11 yıl bi yerde çalışsın 4 yıl bi yerde o son 4 yıl çalıştığı yerden 4 yıllık tazminatını alıp çıkar.... başka bi işe girdiğinde ise zaten eski işyeriniz sizi takip edecek değil elbette çalışacaksınız bunu zaten onlarda biliyor....

soruma yanıt alamadım primim 4950 işe girişim 6.7.1998 acaba bu gün itibari ile 15 yıl dolmuş mu ?arkadaşlar

Üst Alt