Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimde 'fazla mesai yapabilirim' kağıdı imzalatıyorlar. İmzalamak zorunda mıyım?

viva

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar özel sektörde çalışıyorum iş yerinde bize 4857 sayılı iş kanunu 41. maddesine göre fazla mesai yapabilirim diye kağıt imzalatıyorlar henüz ben imzalamadım sakat kadrosunda çalışıyorum ve sürekli gece çalışıyorum bunu imzalarsak ne gibi olumsuzlluklarla karşılaşırız bildiğim kadarıyla özürlülerin çalışma süresi sekiz saati aşamaz ama ben hergün on sat çalışıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

iş kanunu hükümlerine göre haftalık çalışma saati 45 saattir.. bu saati aşıyorsa işveren fazla mesai ücreti ödemek zorunda yoksa işveren ben işçiyi ne kadar çok çalıştırırsam o kadar çok para kazanırım hesabı yapıyorlar.. Fazla çalışmada ise yarım saatten az çalışmada yarım saat, yarım saati aşan çalışmada bir saat olarak sayılır. Her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarın % 50 yükseltilmesi suretiyle ödenecektir.. sanırım işverende yasaya aykırı olarak hareket ettiği için kendini garantiye almaya çalışıyordur..

İmzalamaya mecbur değilsiniz,ama biliyorum ki özel sektörde tam bir dikta anlayışı hakim,ya imzala ya kapı,bile denebiliyor.
Ancak o imza size tüm fazla mesailere kalma sorumluluğu yüklemez.Fazla çalışmaların işçinin rızasıyla olduğunu belgelemek içindir,imzalayın gitsin pek bir sakınca görmüyorum ben.

ben yakında emeklilik için dilekçe vereceğim geçmişteki çalıştığım fazla mesaileri alabilirmiyim ve çalıştığımız şirket eldeğiştirdi bunun için yapıyor olabilirlermi fazla mesaileri ödememek için.

Fazla mesaiye kalabileceğini taahhüt etmek,o mesailerin ücretinden feragat ettiğin anlamına gelmez.
Ücret ödememekle alakası yok yani.
Fazla mesaide kanunen gönüllülük esastır,onlar da zorla çalıştırmadıklarını belgeliyorlar başka birşey değil.

Üst Alt