Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimde mesai yapmama hakkım var mı?

krsddg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ıyı akşamlar arkadaşlar ben tekstıl fabrıkasında işçiyim engelliler hakında hiç bi bilgim yok bı kaç sorum olçak cvplandırırsanız sevınırım engelliler mesaıyeye kalmama gibi bir sansı varmı işten çıkmak isteyınçe tazmınat konusunda diğer işçilerden farklı bır durumu varmı

Merhaba,
Yasaya göre engelli kişi fazla mesai yaptırılamaz. Eğer kişi kendi isteği ile mesai yapmak istiyorsa çalıştığın kurumun İK ekibine imzalı dilekçe vermen lazım kendi isteğin ile fazla mesai yapacağına dair. Dediğim gibi engelli olarak çalıştığın için fazla mesai yapman yasak! Tazminat konusunu daha önce sormuştum bende, emeklilik gününü doldurursak çalıştığımız yerde, sigortadan tazminat alabilir yazısı alıp işyerinden tazminat alabilir.

Engelli işcinin mesai yapmaması için yasal dayanak nedir aynı durumdan bende müzdaribim işverenin karşısına yasa ile çıktığımda hiç bir şey diyemeyecektir

Devlet'in %3 engelli çalıştırma zorunluluğu var ve bazı şirketler buna uyuyor bazıları ise ceza ödüyor. Devlet diyor ki; sen bu engelli vatandaşımızı iş al ve normal mesai şartların altında çalıştır. Ayrıca kişinin kendi iradesine bağlı fazla mesaiye kalma zorunluluğu. Kesinlikle engelli çalışanın fazla mesai yapma zorunluluğu yok!

mesen;
İşverenin nasıl bir firmadır bilmiyorum ama kurumsal firmalarda böyle. Mesala ben kendi isteğimle fazla mesai yapıp ücretimi alıyordum. Çalıştığım kurumun İK'na dilekçe verdim kendi isteğim ile fazla mesaiye kaldığımı.

İş kanununa bakarsak kağıt üzerinde engelli olsun olmasın fazla mesai hiçbir çalışan için mecburi değil,rızaya bağlıdır.

Mesai Dalğametresini bilmıyorum ama. PAZARTESİ - SALI - ÇARŞAMBA - PERŞEMBE :08:00-16:00 çalısıorum. Cuma - Cumartesi Günleri: 08:00-19:30 çalışıyorum. Pazar günüde işe gelmıyorum.ÖZEL HASTANEDE SİSTEM ODASINDA çalışıyorum. aldığım maaş asgari ücret. Toplam Haftalık 56 saat çalışıyorum. Mesai olayına gewlirsek engelli birey: 48 saat çalışır bildiğim bu. mesai olayını istemekten korkarım işten cıkartılacam diye.

Resmi bir kurumda taşeronda engelli kadrosunda çalışıyorum.Sonra malumunuz kadroya geçtik.Taşerondayken resmi tatillerde izin yapıyorduk.(23 Nisan,1 Mayıs,19 Mayıs Ramazan Bayramı,Kurban Bayramı vb.) Cuma günü şefimiz telefon etti."23 Nisan'da İzin mizin yok herkes çalışıyor"dedi.Yarın çalışacağız.Mesai ücreti neyse alacagız.Şimdi benim sizlere sormak istediğim.Ben ve diğer engelli kadrosunda çalışan arkadaslarım "Resmi tatillerde Biz çalışmak istemiyoruz"desek derdimizi kime anlatmamız lazım.Çünkü herkes benimle aynı fikirde....

banada mesaı kalıcaksın dıyorlar iş ten cıkarırlar dıye kalıyorum bıde kagıt ımzalattılar bana mesaı kalabılır dıye onu nasıl gerı alıcm

Üst Alt