Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimde özürlü statüsünde çalışmak ve vergi indirim hakkı elde etmek için..?

mert523

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaslar, ben de mart 2009'da yuzde 60 rapor aldım. ssk baslangıcım 1986. 7100 gun pirimim var. halen calışıyorum.
gecenlerde işyerine vergi indirim için dilekçe istedim. daha once işyerine ozurluyum diye soylemedim. 2000 yılında beri bu işyerinde çalışıyorum. şimdi ozurlu oldugumu bildirdim işyeri bana bir yazı verdi, işkura basvurmam ve bu işyerinde özürlü kadroya dahil edilip ondan sonra vergi indirimi için
yazıyı vereceğini söylediler

acaba boyle mi oluyor? bana bir yol gösterirseniz çok memnun olurum

saygılarımla

Evet, aynen böyle olacak. İşyerinden alacağınız yazı ile İş-Kur'a gideceksiniz. İş-Kur sizi hastaneye sevk edecek. Hastaneden alacağınız %40 ve üzeri raporu İş-Kur'a getireceksiniz ve İş-Kur da sakat statüsünde çalışacağınıza dair yazıyı işyerinize gönderecek.

Yalnız, şuna dikkat: Alacağınız raporu notere götürüp 2-3 nüsha aslının aynı kaşeli yedek rapor alın.
Sonra bu noter onaylı nüsha ile (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html) vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvuracaksınız.
Deftrerdarloık başvurunuzu inceleyecek ve işyerinize kaçıncı dereceden vergi indirim hakkı elde etmiş olduğunuzu bildirecek.

Sakat statüsünde çalışmakla vergi indirim hakkı elde etmek iki ayrı konudur. Sakat statüsünde çalışmak erken emeklilik için hak kazanmanız anlamına gelmez. Erken emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmeniz şart. Aman bunu unutmayın.

Ve, kaçıncı dereceden olursa olsun vergi indirim hakkı elde ettiğiniz an emekliliği hak etmiş olacaksınız. Zira sigortalılık süreniz de yatırmış olduğunuz prim gün sayısı da yeterli. Vergi indirim hakkı elde ettikten sonra ne zaman isterseniz emeklilik için en son çalıştığınoız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz (Emeklilik başvurusu aşamasında vergi indirim hakkı elde etmiş olduğunuzu beyan edeceksiniz ve sizden yeni rapor vs. de istemeyecekler)

arkadaslar bende hastanede yüzde 60 rapor aldlm 17 mart 2009da vergi indirimi icin 08/09/2009da deftarlıga basvurdum işyerinde ozürlü sıtatüsünde çalışıyorum işyeride dilekçede özürlüdür diye yazdı
acaba raporumda bir oynama olur mu? yane rapor oranım düşürürler mi? düşürürlerse ne kadar düşürler çok merak ediyorum
bana yardımcı olursanız çok sevinirim. bir de raporun cevabı ne kadar sürede belli olur?

hepinize şimdiden teşekür eder saygılarımı sunarım
cevaplarınızı bekliyorum.

vergi indirimi için basvurdun raporun sonucu 3-4 ayda gelıyor kardesım. Düşürme olurmu olur diyecem ve senı üzcem kusura bakma suana kadar kımseninki üste gelmedi ankara hep bıdıyor masallah :(

yizde 40 ın altına düşmez herhalde yüzde 40 da banayeter .

mert523 kardeş gelişme varmı vergi ind. belgenil ilgili..

Aldığınız rapor zaten yeni cetvele göre düzenlenmiş olduğundan ufak bir oynama olsa bile %40 ın altına düşmesi mümkün değil,rahat ol.

arkadaslar merhaba ben dün istanbul deftardarlığına gittim evragımla ilgili bilgi almak icin. evragım gelmiş orda bekliyor. sozde bana ulasamamışlar... neyse sonucu aldım ve benim raporum incelenmiş ve karar verememişler. tekrar aynı hastaneden rapor almamı yazmışlar. bulgular yeterince açıklanmamış
tekrar aynı hastaneden randevu aldım. haftaya sağlık kuruluna tekrar gireceğim bakalım sonuç ne olacak
bir de dilekçede not yazmışlar raporun sonucu elden değil posta yoluyla hastahane deftardarlığa gonderecekmiş. yane iki üç ay daha geri attıllar. ama ben sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacagım

bı rde arkadaslar hastane rapor oranımı düşürür mü acaba hastalğım sürekli diye yazıyor

gelişmelerden sizlere yazarım

saygılarımla .

ne zaman vermiştiniz evrağı defterdarlığa bende cevap bekliyorumda .

08 09 2009da evrağlml vermiştim ve evrak 06 10 2009 da defdarlışa geri gelmiş ben gıtmaseydim halen bekliyor olacaktım sizde bi uğrayın sorun isterseniz lutfiş kardes.

arkadaslar herkese merhabalar benim vergi indirimim nihayet geldi %46 olarak onaylanmış
raporum yüzde %60 tı. neyse buna şükür dereceye girdim

Üst Alt