Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimde uygulan baskılar psikolojimi bozdu. Ne yapmalıyım?

larendeli

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba sayın site yöneticisi değerli arkadaşlar 2006 yılında işkur aracılığı ile özürlü kadrosundan sözleşmeli işe girdim,
bir görevlinin yanında destek personeli yardımcı eleman olarak çalıştım, yanında çalıştığım bayan 2007 yılında ayrıldı işler
bana kaldı 2007 yılında 2009 yılında sonuna kadar sürekli baskı iş yoğunluğu mesailere zorlamalar yöneticilerim ve departmandaki
arkadaşlarım hep sabrettim ama hep manen ve madden kaybeden ben oldum hasta olduğum halde pisikolojik baskı çalışmam bence
çevreme sorulduğunda mükemmel zam performans olunca kenara itiliyoruz, morelim çok bazuk ne yol gösterirsiniz. pisikolağamı ,
gideyim yada bir avukatamı gideyim yardımcı olacak bir dernek veya kuruluş varmı sizden yardım bekliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

İlk önce işyerinizde en sık yaşadığınız sorunları bir kağıda yazın, özetini çıkarın ve yaşadıklarınıza şahit olan kişilerle konuşup, şahitlik edip etmiceklerini öğrenin.. Sonra "170" Alo Mobbing hattını arayın. İşyerinizde size yaşatılan sorunlardan, psikolojinizin bozulduğundan bahsedin.. 72 saat içinde şikayetiniz değerlendirilecektir..

En önemlisi, sizi ezmeye çalışanlara şikayet ettiğinizi anlatın.. Sizin psikolojinizi düşünme sorumluluğu işverene ait.. Önlemlerini almak zorunda....

Bacıbey'e ek olarak, hiç bir şekide panik yapmayın. Güçlü olun. 170 numaralı hattan bilgi edinin ve söyledikleri şekilde girişimlerde bulunun.

Merhaba Oturan Boğa bey, ilginiz için teşşekkür ederim nasıl bir yol izlemeliyim, pazar günü engeliler biriminden pisikolokla görüştü müdürüyün bir üstü ile görüş dedi bugün öğleden sonra asistanına gittim içerdeydi toplantısı var seni saat 16.00 ararım dedi arayan soran olmadı çünkü arkadaşlardan duyduğuma göre öğlen yemekte beraberlermiş sonuç çıkacağından hiç ümitli değilim, tabiki maddi bakımdan emeğimi sömürüyor birde bana pisikolojik ,ruhsal işkence geliyor. Arkadaşlarımın bir maaş ve artı enaz % 5 zam almaları hiç kıskanmıyorum ama bana yapılan ayrımcılığa haksızlığa kızıyorum.

Sen tepkilerini kontrol edemezsen, tepkilerin hayatını kontrol eder. Senden gidenler parayla ölçülmez. Bir yolunu bulacaksın biliyorum.

Çok haklısınız tepkimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum. nasıl bır yol izleyeceğimi bilemiyorum. haklı durumdan haksız duram düşmemeyi iyi bilmeliyim saygılarmla

evet baskılar ve işkence düzeyine gelen iş yaşamındaki sorunlardan bende biraz bahsetmek istiyorum.ben özel bir bankada engelli kadrosunda çalışıyorum.Baskı ve aşağılamalar düzeyine varan yaklaşımları bütün işleri üzerimize yıkmaları(sanki kredileri ben veriyorum,müşterilerle bile ilgilenmiyorlar sıra sıra halinde önümde bekletmeleri çileden çıkarıyor)performansımız bizi görenlere göre ve çalışma arkadaşlarımızın izlenimine göre süper ama maaş konusuna gelince oldukça komik rakamda(asgari ücret)olarak ücretlendirilmekteyiz.Aynı ortamda engeli olmamasına rağmen bizim onlardan daha fazla çalıştırılmamız,iş yükümüz ağır olması ki bu yöneticinin bunu görmezden gelerek üzerimize bindirilen yükler nedeni ile neredeyse tuvalete bile gidecek vakit bulamamaktayım.masama fırlatılan dosyalar,bi sıkıntın varsa git müdürüne anlat gibi ifadeleri oldukça midemi bulandırmaya başladı.susturuluyoruz.:(:(

Şartlar ve olaylar, kim olduğunuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğunuzdan kendiniz sorumlusunuz.

Ben 2007 yılından 2010 yılının başına kadar iş yükü baskısıyle mücadele ettim. Sabah erkenden işe başlıyor yarım saat yemek molası işe devam çalışmadan insan sıkılmıyor
o baskı yeneticiler den bi yana yanındaki arkadaşlar dahi baskı uyguluyorlardı. Bir çalışan sürekli evet dememeli hayır demesini de bilmeli iş bitmedi mesai baskısı, bitmedi hastaneye her ay için kontrollerim var bazan haftaya düşebiliyor, her hafta izinli çalışmıyor en çok yıkıldığım anlardı hastaneye gittiğimde ertesi gün masam evrak işle dolardı destek yerine köstek olmaya çalışıyor, tabi yönetici hastaneye izin verdi ya çok büyük ihsanda bulundu hazret sen şükret başka departmanda değilsin böyle rahat olmazsın bu pisikolojinin dik alası, yoruldum pes etmek üzereyim ama! onlara inat dimdik ayakta duracağım bundan sonra böyle gitmeyecek kardeşlerim.Sevgi ve Saygılarımla

Bir insan inançları kadar genç, şüpheleri kadar yaşlı, Kendine güveni kadar genç, korkuları kadar yaşlı, Ümidi kadar genç, üzüntüleri ve hayal kırıklıkları kadar yaşlıdır.

Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir; bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir; bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir.

aynı sorunlar bizdede mevcut allah hepimizin yardımcısı olsun

Değerli dost ve kaderdaşlarım, sizlere çok teşşükkür ederim. Bana yol gösterdiniz alo 170 aradım derdimi anlattım ertesi gün beni psikolag bir bey aradı destek olacağını söyledi, ben müsait olmadığım için görüşemedik pazartesi tekrar arayacaklar destek olacaklarını söylediler. Müdürümün üstü müdürden randövü talep ettim ısrarlamalarıma rağmen görüşemedim. Müdürümle görüştüm amiyane tabirle ipe un serdiriyor resmen ruhsal psikolojik işkence yapıyor beni sakinleştirmeyi oyalamayı sırtımı sıvazlamayı benimle alenen alay ediyor.sonuç çıkacağını ümit etmiyorum. inşallah sgk 170 den ümidim bana yardımcı olamınızı yol göstermenizi istirham ediyorum. Saygı ve sevgilerimle

sakın alo 170 i arama hiç bişey bildikleri yok cep tlefonundan ararsan dakikası 50 kuruş çözüm bile olamıyorlar fatura girdikçe giriyo haftada en az iki kere arardım zerre kadar bir faydasını goremedim adamlar çalışma saatlerini bile bilmiyorlar sana en iyi yardımcı olacak bu link Alomaliye.com Forum her sorunun cevabı var ayrıca yazıncada cevap verilyorlar

Larendeli ben kamuda bile yaşıyorum aynı şeyleri..Çünkü biz engelliler işe başladığımızda bizi yetersiz görmesinler diye olağanüstü performans sergilemeye çalışıyoruz :) onlarda bu halimize alışıyorlar ve bütün işler üzerimize yığılıyor..Bence olay bundan ibaret !

kemane önemli bi noktaya deinmish bence... gercekten de herkesten ve gereginden cok fazla kendini ispatlamaya calishio gibi gelio bana da engellilerin bir cogu...

aslinda sadece engelliler icin gecerli degil bu... bazi bahanelerle dishlanan bütün kesimlerin oluyo böyle bi egilimi...

ülke bu durumdaysa..halinden memnun köleler sayesindedir..engelli korkak birlikte hareket etmez..şükürcü..dilenmesini sever..

Süper......

özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir...........

kardeşim senin psikolojinle ilgili sorun yok..sen bi avukata git

Üst Alt