Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimden istifa ettikten sonra, işveren beni 15 gün çalıştırabilir mi?

özlem26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İki seneden beri özel bir kurumda çalışıyorum.Hem sağlık hemde özel sorunlarımdan rapor alıp (birkaç gün zaman kazanıp) istifamı vereceğim.Bu durumda rapor almama ramen beni 15 gün çalıştırma gibi bir yetkileri varmı? rapormu önce ?istifa ile berabermi ?öğrenmek istiyorum teşekkürler

bildiğim kadarıyla işverenin böyle bir hakkı var...istifanı kabul etmeyip resmi olarak 2 haftalık bir süresi var...seni çıkarsaydı 2 haftalık (ya da kıdemine göre değişen 4 veya 6 hafta olabiliyor) ihbar tazminatını vermesi gerekiyor...hadi ben çıkıyorum güle güle yok...

İşyerinde çalışma süresi 1,5 yıldan 3 yıla kadar olanların ihbar süresi 6 haftadır.
İşçinin çıkışını haklı fesih sebeplerinden birine dayandırmadan kendi isteğiyle istifa etmesi durumunda,işverene 6 hafta önceden haber vermekle yükümlüdür.Aksi durumda işverene işçiyi 6 hafta daha çalıştırma hakkı doğar.
Bu kural çift taraflıdır,işveren işçiyi aynı şartlarda çıkardığında da kıdem tazminatına ek olarak ihbar süresi kadar ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.

3.5 Yıllık özel sektörde çalışmışlığım vardı,resmi bir kurumda işe başlayacaktım ki başlayacağım kurumdan evraklarını hazırlada gel şu gün başlayacaksın demedikleri için çağıracakları güne kadar bekledim.Başlayacağım kurumdan çağırıldım çalıştığım yere söyledim gidip istifa dilekçemi yazıp ilişiğimi kestirdim.Kendim istifa ettiğim için tazminat hakkım yoktu sadece kullanmadığım izinimin parasını aldım ve çalışmışlığım vardı o maaşımı aldım,Ama Genel Koordinatörümüz tanıdıktı istifamı imzaladı yoksa şirket 15 gün önceden söylemen gerekliydi felan dedi..

Üst Alt