Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerime maaş haczi geldi. Ne yapabilirim?

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim odeabank ve teb bankalarına toplam 16.000 tl borcum var 2 senelik borç faizi ile 20.000 olmuştur. 1 aydır çalışıyorum. İşyerime bugün maaş haczi geldi. Maaşımın ne kadarını kesecekler? Asgari ücret alıyorum.?

@hozgul;

Evimiz borcundan dolayı ipotekli ve son anda satılmasından kurtulduk. Ayda 500 tl varlık fonuna yatırarak. Ben asgari ücret alıyorum bunun 500 tl si maaş haczine 500 tl evin borcuna gidecek. Bana 1000 tl kalıyor. Çalışmamam mı daha iyi yoksa çalışmam mı?

Edit: 2 ayrı avukata borcum var onu belirtmeyi unutmuşum. Bir maaşa iki avukat birden haciz koyabilir mi?

Son düzenleme:
Loris

Çok kişisel bir tercih bu... Ama şöyle düşünün, bu borç ödenmediği sürece sizin peşinizden gelmeye devam edecek.

hozgul;

editörüm iki ayrı avukata borcum var ikisi de ayrı ayrı gönderebilirler mi?

Sıradan gider
Loris, 16000 borç 2 yılda 20000 bence bunu bi öğrenin temerrüt faizi farklı biliyorum

teşekkürler arkadaşlar

maaşın 4 te birine el koyabilirler.Eger maaştan başka gelirin yoksa ev araba vs varsa onlarada el koyabilirler eger emekliliğin yakınsa daha rahat edersin emekli maaşındana dokunamıyorlar yasa gereği..

Merhaba.

Çalışmazsam:

480(Kendi Engelli Aylığım)+720(Abimin engelli aylığı)+1305(evde bakım parası)=2505

Çalışırsam:

(2020Asgari-1000[(maaş hacizlerim)500+500)]1020+720=1740

Görüldüğü gibi çalışmazsam daha fazla gelir getirecek.

Herkese teşekkürler..

İyi günler.

Üst Alt