Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerime vergi indirimi belgemin fotokopisini versem olur mu?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
41
merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı 2001 yılında almış olduğum 3.derece vergi indirimim var elimdeki vergi indirimi için olan heyet raporunun aslı var maliyenin yazmış olduğu yazılarının kaşeli imzalı sadece fotokopileri var 2001 yılından beri 2 işyeri değiştirdim bunlarının fotokopilerini verdim hep işyerlerime bir sorun olur mu? ileride aslını isterler mi acaba merak ettim

1-İşyeri değişikliklerinde vergi indiriminizin kayıtlı olduğu defterdarlık / vergi dairesi haberdar edilmeli ve yeni işverene hitaben vergi indiriminizi tebliğ eden üst yazı gönderilmesi sağlanmalıdır.Eski işyerinize yazılmış belgeyi yani işvereninize dayatamazsınız.
2- Zaten işyerinde kalması gereken fotokopidir ancak birçok yerde işyeri aslını almakta,kaybedip mağduriyetlere sebep olmaktadır.Onlar gelen belgenin aslını size ibraz ederek fotokopisini dosyanıza koymalılar.
Belgenizin aslı emeklilik sürecinde size lazım olacaktır.

teşekür ederim ufuk alp bey ancak elimdeki belgelerin sadece (sağlık raporu asıl vergi indirim için ) diğerleri fotokopi fotokopilerini işyerime verdim işleme koydular ve bodroma yansıltılıyor.şimdiki işyerime maliyeden işyerime hitaben tekrar yazı yazdıramak gerek olacak mı zaten işyerim işleme koydu bu belgeleri.ve emekli olurken sgk maliyeden soruyor vergi indimi var mı yok mu diye bi sorun olmaz sanırım emekli olurken
teşekkürler

Büyük sorun olmaz kardeş,nihayetinde maliyede kayıtlı vergi indiriminiz var,sadece bazı işgüzar memurların illa da aslı olacak dayatmalarıyla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.
Kendimden örnek vereyim...
Başvuru dosyasına gerekli evraklarla birlikte vergi indirim belgemin aslını da koydum.
Bir hafta sonra tazminat yazısını almaya gittim,milletin işlemi yapılmaya başladı benimki ve birkaç dosya kenarda ve en sona bırakıldık.
Sıram geldi,adam dosyamın üzerine ilşitirilmiş bir not kağıdına bakıp vergi indirim belgesinin aslı olacak dedi.
Verdim ben aslını zaten deyince,vermiş olsan neden eksik diyelim dedi.
Aç bakalım şu dosyayı bi dedim,açtı ve en üstte hem de kapı gibi belgenin aslı.
Eee ne bu dedim,kem küm falan... Sonuç olarak eksik evraktan dolayı durumumuz araştırılmadığından yazım bir hafta sonraya bırakılıyordu,asla kabul etmedim.
Bu benim hatam değildi ve sonucun faturası bana çıkarılamazdı.
Ne gerekiyorsa hemen yapılması ve bugün bu işlemin sonuçlandırılmasında ısrar ettim.
Zaten araştıracak birşey yoktu,daha önce emekli olabilir belgesi almıuştım o zaman araştırılıyor belge verilmeden önce ve o belge de dosyada idi.
Israr ettim,gerektiğinde şikayetle tehdit ettim ama istediğimi elde ettim,işlemim tamamlandı.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler aslını nasıl çıkartırım acaba ?

Rica ederim,paylaşmak güzel bir duygu.
Zaten şu anda çalıştığınız işyerine hitaben yazılmış bir evrak yok,eskisi ile faydalanıyorsunuz.
İşyerinden alacağınız çalışma belgesi ile vergi indiriminizin kayıtlı olduğu defterdarlık / vegi dairesine giderek yeni işyerinize vergi indiriminizin tebliğ edilmesini isteyebilirsiniz.
Belge işyerinize gelince de aslını siz alırsınız olur biter.

teşekkür ederim ufukalp bey çok sağolun

Üst Alt