Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimin bilgisi olmadan nasıl vergi indirimi raporu alabilirim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
Vergi indirimi almak istiyorum. Normal statüde Çalışıyorum. İşyerimin bilgisi olmadan hastaneden vergi indirimi raporu alabilirmiyim. Nerden sevk almak gerekir. Nasıl bir yol izlemeliyim.

İs yerin haberi olmadan rapor alırsın fakat vergi indirimi için işyerinden çalış tiğına dair evrakları imzalatip goturmen gerek kendi başına baş vuramazsin iş yerinden evrak imzalatmadan defterdarlığı baş vura mazsin

işyerinden habersız neden alıosun ki onu anlamadım

Arkadaş sanırım engelli statüsüne geçmek istemiyor olabilir.

Merhaba..
Vergi indiriminden yararlanabilmeniz için bir yerde engelli olarak çalışıyor olmanız gerekiyor.
Hastaneye değil Vergi Dairesine başvuruda bulunuyorsunuz (raporunuz ve iş yerinizde çalıştığınız yazıyla beraber)
İş yerinizden onaylı bir yazı getirmenizi istiyorlar hangi Vergi Dairesine bağlı olduğu vs...
Dilekçe örnekleri diğer başlıklarda var.

Eğer iş yerinizde normal statüde devam etmek istiyorsanız vergi indirimi almayacaksınız.
Ve Sigorta girişiniz ne zaman?

Ben vergi indirimi almak istiyorum. Ya işveren sen engellisin(PSIKIYATRI) deyip işten çıkartırsa. O zaman ben ne Yaparım. İşveren benim engelli olduğumu bilmiyor kısacası. İşe girerken engelli olduğumu söylemedim, söyleseydim çok büyük olasılıkla beni işe almazlardı.

Merhaba neden olmasın bende işyerime danışmadan kişisel müracaat ederek sağlık raporu aldım daha sonra işyerime raporu gösterip vergi indiriminden faydalanmak için çalışma belgesi alarak ankaraya gönderdim gelen olumlu sonucun bir nüshasını sgk ya kimliğimle müracaat ederek emekli olabilir yazısı alabilmek için teslim ettim kısmetse ayın 24'ünde sgk dan sonucu alıp haziran sonu aldığım sonucu iş yerime teslim ederek ilişiğimi kesip emeklilik için müracaat edeceğim.allah hayrına ulaştırsın inşallah.yaşayıp görücez İLAVETEN GÜL HANIM BEN ŞİMDİYE KADAR HEP NORMAL STATÜDE ÇALIŞTIM LAKİN İŞVERENİM RAPORUN ELLERİNE GEÇTİĞİ TARİHTEN İTİBAREN VERGİ İNDİRİMİ İÇİN İŞLEME KOYMALARININ YASAL ZORUNLULUK OLDUĞUNDAN BAHSETTİLER YOKSA BENİM DE AMACIM VERGİ İNDİRİMİNDEN ZİYADE ERKEN EMEKLİLİK HAKKI KAZANMAKTI

Benimde vergi indirimi alma nedenim emeklilik tarihimin belli olması, en çoksa bu nedenden dolayı.

Aydın yavuz bey sizde benim yaptığım gibi yapabilirsiniz eğer 3. Dereceden emekli olabilme şartlarını prim ve yıl sürecinde doldurun ondan sonra vergi indirimi için müracaat edin rapor ve sonuçlarınız geldikten sonra her halukarda emeklilik için müracaat edersiniz..

Peki yüzde 60 tan fazla veya yüzde 60 civarı bir vergi indirimi rapor alırsam 1 Ekim 2003 ilk SSK girişiyle ne zaman ve ne kadar toplam primle engelli hakkıyla emekli olabilirim. Yüzde 45 engelli raporum var ama biraz daha fazla olacağını tahmin ediyorum 60 civarı. Diğer başka hastalığımda var çünkü. Bu diğer hastalığı rapora nasıl eklettirebilirim Buda yüzde 25 civarı işte. 1 buçuk yıl oldu aynı iş yerinde çalışalı, acaba beni engelli kadrosuna geçirirlermiki. Engelli kadrosuna Geçmek istiyorum doğrusu.

Askerlikle beraber toplam 2844 prim günüm var.

Kendi başvurunuzla rapor alabilirsiniz. Böylece işverenin haberi olmaz. Sonra vergi indirim başvurusu için yeniden düşünürsünüz. İster başvurur ister beklersiniz...

2008_oncesi.PNG

Üst Alt