Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimin olması sigortalı çalışan olarak emekli olmama engel mi?

unsal1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar...

Kendi adıma yaklaşık 4 yıldır bir dergi çıkartıyorum.
Şahıs firması olarak vergi levham var. Aynı zamanda bir işyerinde çalışıyordum. Yaklaşık 3700 gün ve 17 yıllık sigortalıktan sonra 18 ocakda emeklilik için müracaat ettim. Henüz sonuçlanmadı emeklilik deişyerimin olması engel teşkil eder mi?

İşe giriş tarihi, doğum tarihi ve engel dereceniz yazmadığın için net bir bilgi edinemezsin. Sadece şunu diyebiliriz; şartların uygun görülür emekli edilirsen, işyeri sahibi olduğu için maaşından SGDP kesilir. Buda aylık 50-60 tl arası bir eksik maaş almana sebep olur.

SEVGİLİ LODOS DENİZCİSİ ve MURAT cevabınız için telşekkür ederim. %40 oranım var. emeklilik şartlarım uygun oldugu ıcın sgk basvurumu kabul ettı. (1993 işe giriş-) BEN ŞUNU ÖZELLİKLE MERAK EDİYORUM: EMEKLİ OLDUKTAN SONRA İŞYERİM OLDUĞU İÇİN HİÇ Mİ MAAŞ ALAMAM ; YOKSA EMEKLİ OLURUM VE SADECE MAAŞIMDAN KESINTIMI OLUR..

<çunku malulen emekli olununca maaşş tamamen kesılır falan dıye duydum...

Sen malulen emekli olmuyorsun ünsal kardeş. Malulen emeklilik hiç çalışamayacak durumda olduğu ssk tarafından belirlenen ve en az %60 raporu olan vs. kişiler için geçerlidir. Sen kademeli erken emekliliğe göre emekli oluyorsun.Dolayısıyla maaşında 50-60 tl arası bir kesinti olur.Maaş almaya devam edersin.

gerçi benimki malulen emeklilik sayılmaz galiba?

Teşekkür ederım lodos denızcısı bende tam onu yazmıstım:). Gerçi daha hiç maaş almadım hala sgkdan yazı gelmedı, ama 18 ocakta muracaat ettım, sence ne zaman sonuclanır...

Malulen emekli sayılmazsın unsal. sen vergi indirimi hakkı elde ettiğin için erken emekli oluyorsun.
Bu ayın sonlarına doğru belli olur diye tahmın edıyorum.

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Lodos denizcisi

Üst Alt