Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerinde vergi muafiyeti için izlemem gereken prosedür nedir?

sefkaya7

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Arkadaşlar 2009'da (Böbrek Nakli) %70 Engelli Raporu aldım(Sürekli). 7 Ay önce işe girdim, ve Vergiden Muaf belgesi varmış sanırım onu almak için araştırma yapıyorum.
Hazırladığım evraklar şunlar;

Vergi İndirimi İstediğime Dair Yazı ( Vergi Dairesine )
İş Veren Yazısı
Noter Onaylı Sağlık Raporum
Sigorta Hizmet Dökümüm
Son Tetkikler ve Epikriz

Sizlerden öğrenmek istediğim ;
1- İşe başladıktan sonra ki bi tarihli rapor olması gerekiyor ?
2- İç Hastalık ve Günde 7-8 İlaç kullanıyorum, el,ayak her hangi bi ortopedik engelim bulunmuyor, bu sıkıntı olabilir mi ?
3- Raporumun oranının %40 altına düşme şansı yüksek midir ?
4- Eğer ki Vergiden Muaftır. Gibi bir belge alırsam, bu belge ile sadece Araçları ÖTV'siz alabiliyor muyum ?

Teşekkürler, Saygılarımla.

ÖTV 'den muaf olabilmeniz için herhangi bir sınırı olmaksızın ortopedik engelinizin olması gerekir, yani Ortopedik olarak %1 bile engeliniz varsa ÖTV muafiyeti elde edebilirsiniz. Ya da toplam engel oraninizin %90'i geçmesi gerekir.

Evet, biliyorum. Ortopedik engel olunca her halükarda alıyorsun. %90 olmayınca H sınıfı ehliyet ile sadece alınabiliyor. Ama benim Ortopedik durumum yok Vergiden Muaf tutuluyorum bu şekilde araç alamıyor muyum yani ?

Malesef araç vergisinden muaf olmazsiniz ama raporunuz onaylanirsa gelir vergisinde muafiyetiiz olur.

Üst Alt