Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerindeki psikolojik baskıdan dolayı işten ayrılsam kıdem tazminatı alabilir miyim?

stratus

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
%58 oranında engelli raporum var. ocak 2008 tarihinde engelli kadrosu ile girdigim isyerinde çalışma ortamının bozukluğundan kendimi baski altinda hissederek psikiyatri bölümünden depresyon nedeni ile rapor aldim.
doktorum işini değiştir dedi. bu nedenle isyerimden ayrilirsam, tazminat alabilir miyim? bu is yerinde çalismadan önce psikolojik bir sorunum bulunmamaktaydi.
bu arada vergi indiriminden de faydalanmaktayım

tesekkür ederim...

Teorik olarak bu çok zor. Yani sen psikolojik baskı (mobbing) var diyeceksin, işveren reddedecek; bunun üzerine hukuki süreç başlatman gerekecek, ıspat için bir sürü uğraşacaksın vs.vs.vs. Bana astarı yüzünden pahalıya mal olur gibi geliyor.

Ben olsam her şey bir yana der, önce sağlığımı düşünerek, başka bir iş bulabileceksem, hemen işten ayrılırım. İki dangalak yüzünden psikolojimi bozmaktansa çekerim üstlerine sifonu giderler...

anladım son aldığım rapor 2 yıılık verildi ve maliyeyede bu raporu verdim indirim için malülen emeklilik sürecine girsem 2 yıılık rapor süresi geçmiş olsa sorun olurmu 2 yıl dolmadanmı sürece başlamalımıyım 2100 günüm var ve kıdem tazminatımı almak ve emekli olmak için ne yapmalıyım

Kontrol tarihinden önce başvurman gerekir,ancak emekli olsan da kontrol tarihi geldiğinde tekrar rapor almak zorundasın ve olumlu olmazsa emekliliğinin iptal edilme durumu var.

yani emeklilik için rapor alıcam bir ay sonra raporumun süresi dolcak ve ben birdaha rapor alıcam .... Emeklilik için aldığım rapor mesela % 61 ve bu oranla emekli oldum aldığım oranın malülen emekli maaşı üstünde bi etkisi varmı varsa % 61le emekli oldum maaş bağlandı varsayalım konrtol sürem geldi ve tekrar rapor aldım ve bu kez oran yükseldi dielimki & 80 bu oranın yükselmesi emekli maaşıma herhangi bi etki edermi

ilginize ve yardımlarınza çok teşşekür ederim

bende bu hafta ilkkez gece vardiyasına başladım. engelliler için hiçte uygun değil. vücudun dinlneceği en verimli saatte sandalye üzerinde iştesin.valla benim tüm dengem bozuldu.sırtım sürekli ağrıyor hiç dinlendiğimi hissetmiyorum.arkadaşlar özel sektöre engelliler için vardiya,çalışma saati için bir zorunluluk yok demi.

arkadaşım işyerinden geçerli bir sebebin olmadan kendi isteğinle ayrılman durumunda kıdem tazminatı alamazsın. Ama almanında bir kaç şekli var. Mesela sana görevin dışında yani işyerinde sürekli yaptığın işlerin dışında başka bir iş yaptırıyorlarsa, ki bu sebep özürlülerde çok kolay bulunabilin. seni küçük düşürecek ve yüz kızartıcı şekilde alay konusu oluyorsan yani ben bunu anladım psikolojimi bozuluyor deyince o zaman bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunacaksın.müfettiş durumu gelir kontrol eder. ve tespiti doğru çıkarsa kıdem tazminatını alacağın hususunda tutanak tutar. Birde en başta bir durum var. İşverenle konuşup ben ayrılacağım işte şu şu şu şu şu sebeplerden diye yoksa sizi çalışma bakanlığına kadar şikayet ederim diye korkutup alacaksın.

Stratus,engel oranının emekli aylığına hiçbir şekilde etkisi yoktur.

Üst Alt