yabaran, dur tecrübelerimi paylaşayım senle.
Ben de bana mobing uygulandığını hissediyordum. Hatta bir ara bir konuda iki arkadaşım tartışmışlardı. Tabi bu şahsi bir tartışma değildi. Arkadaşım o konuyla ilgili olarak uygulamaadaki bir tezatı sunmuştu sadece. Derken yönetici geldi arkadaşıma haksız ithamlarda iftiralarda bulundu. Sonunda "ya seversiniz ya terkedersiniz anlamında" bir söz sarfetti. Daha sonra da geldi benim bölüme benden yardım istedi bir konuda. Sustum gorevimi yaptım bilgilendirdim. Bu arada üst bir yoneticiye o emrindeki çalışandan uzak kalması gerektiğini soyledi arkadaşım. En azından faarklı bir bölüme alınması gerektiğini. Bunun mümkün olmayacagını soyledi en ust yonetici. O da bizi mi dinleyecek? Zaten mimlenmişiz. Sustuk.
Sonra şu Genelge'yi buradan yayınladım:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...g-onlenmesi-2011-2-basbakanlik-genelgesi.html
Bu Genelge'yi nasılsa o yöneticiler birgün bir yerde okuyacaktı. Belki bir gün mobing konusunda nutuk bile atacaktı. Belki kimse bilmeyecekti ama ben bilecektim. Bu bana yetti
O yüzden bu Genelge'yi işyerine sun ve bu konuda neler yapılıyor yoneticilerine bir sor. Böyle bir durumla karşılaşırsan ne yapabileceğinizi bilmek açısından sordugunu soyle. Bir nabız yoklaması yap sen de benim gibi
Olasılıklar ustunden yonetici nabzını ölç yani
Ona gore somut bir adım görmeden hükmetme. Belki sanıdır senin hissettiklerin.
Hislerin hakikate dönüşmeden adım atma.
Şahsen ben o iki arkadaşımın tartışmasından sonra yöneticinin o haksız hakaret düzeyine gelen ithamlarını gorunce nabızz ölmeye başlayıp sonunda kessin hakikate ulaştım
Artık kimse bana mobingi inkar edemeyecek noktadadır. Öyle ki emin ol benden sonra mobing konusunda uzmanlıga bile başladılar benim sevgili yöneticilerim
Son söz olarak diyecegim şu ki Genelge'yi oku ve işyerinin mobing konusunda üstüne düşeni yapıp yapmadıklarını sor.
Önce nabız yokla.