Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerinden ayrılmak istiyorum. Kıdem tazminatı için ne yapabilirim?

stratus

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese selam yardım larınız ve cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

iş yerinden ayrılmak istiyorum tazminatımı da almak istiyorumtabii ki
iş yeriyle görüştüm bana yardımcı olmayıp işi yokuşa sürdüler bana belge getir diyor başka bişey demiyor

emeklilik başvurusu yapabilirim ama çok uzun sürüyor. hastaneden iş yerine direk vermek üzre iş görmez alabilir miyim? bu yolla tazminatımı alabilir miyim

sgk ya gittim bana sakın malülen emekliliğe başvurma şayet olamassan seni direk özürlü emekliliğine geçirirler 3600 gün ve bilmem kaçyılda sigortalılık süresini beklemek zorunda kalırsın dedi
sebebiyse askerden muaf olmammış ve 10 yıllık sigortalılık süremin dolmamış olması

ewet askerden muafım ama gözlerimdeki sorundan ötürü ama ozaman lens kullanıyordum miyoptum oyüzden almadılar ve çalışmaya başladım 1.5 sene sonra gözümü çalışırken hortum çarptı ve retinem yırtıldı görüş gitti şayet o kaza olmadan öncede ehliyet almıştım

şimdi istanbula taşınmam gerekiyor eşimin işi dolayısıyla ve o tazminata ihtiyacım var taşınma masrafı olarak o para bana lazım
fikri olan var mı acaba

1950 gün ssk 550 gün bağkurum var
%58 vergi indirimiyle özürlü kadrosundayım 3 yıl 4 aydır
elimdi değerlendirilmemiş geçen yıl aldığım %68lik rapor mevcut

Kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilmek için:
1- Malulen emekli olunursa mümkündür
2- 15 yıl sigortalılık ve 3600 primi tamamlamış olmak emeklilik gerekçesiyle işten ayrılmayı sağlar.

Tazminatını alıp işten ayrılabilmeniz için aklıma bir yol gelmiyor...

iş yeri benden rapor istiyor yeni rapor bir yolu yoksa şayet bende bundan böyle efendiliğimi bozarım ozaman istese beni işten çıkartıp tazminatımı verir şayet geçen sene müdürü tehdit edip yüzüne küllük atan bir işçiyi tazminatını verip işten attılar biz efendi olduğumuz içinmi alamıyoruz inatsa inat ozaman bende çıkmam sorunlu işçi olurum devamlı rapor alır devamsızlık yaparım işimi doğru yapmam bumudur yani

Malesef bu dediklerin onlara tazminatsız iş akdini fesh hakkını doğurabilir.

sadece örnekti bunu asla yapmam tabikide :)) ama şimdi birşey deniycem hastaneden işyerine vermek için iş görmez raporu ve yahut şuandaki yaptığım işi yapamayacğıma dair bir rapor heyet raporu almak bunu iş yerine vermek çünkü iş yeri benden bunu belgeyle sunmamı istiyor

Kendi isteğiyle ayrılan kişiye işyeri tazminat ödemez... hatta tazminat isteyebilir. :)

Bahsettiğiniz gibi işyerine yönelik olumsuz tavırlar zararınıza sonuç doğurabilir.

Avcıkomando,işçinin kendi rızasıyla iş akdini fesh etmesinden dolayı işverenin işçiden talepleri olur bu bir gerçek.
İş akdini kendi fesheden işçi işverene,çalıştığı süreyle orantılı olarak belirlenen miktarda ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.

öncelikler yorumlar için teşekkür ilk çalışmaya başladığım tarih 2003 askeriyeden çürük raporu verdiler askere almadılar sonrasın işe girdim 20 ay sonra göüzümü kaybettim okadar sgürta günüyle emekli olamazdım birde ozamanlar çok toydum bu gibi konularda hiç bilgim yoktu o kazadan sonra 2 yıl falan çalışmadım sonrasında 2 yıl kendi işimi yaptım ordanda havamı aldım şimdiki işime girdim ama artık diğer gözümde zayıfladı doktorum tek gözün var ve o gözünde tansiyon miyop ve katark ameliyatı sonrası konulan lens var retinan zayıf bir darbe sonucu diğer gözün gibi olabilir dedi işi bırakmam lazım engelli raporu alır gibi başvurup yeni rapor alıp iş yerine vermeyi düşünüyorum bu raporu alıp iş yerine verdiğimde işyerinden tazminat hakkım doğarmı yada hastaneden bu raporu alırken arka kısmına ne şekilde açıklama yapılmalı emekliliğe daha sigorta günüm var sgkdaki memur bana iki yıl bekle dedi şu şartlarda iş görmez alsan bile kuruldan geçmez dedi

MeTePe;

Verir verir de ancak iş yeriniz insifiyetine bağlı,işveren personelinden memunsa ve personeli çıkmak zorunda olduğunu belirtmişse bazı iş yerleri veriyor.Bizim şirkette var mesela ....

Sayın sgurkan,

Dediğiniz doğrudur ancak, bahsettiğiniz şey "zorunluluk" değil, keyfiyet...

İşyeri elbette isterse tazminat da verir, başka türlü ödeme de yapabilir. Bunu "tazminat" olarak değerlendirmemek lazım.

herkese msjlarından dolayı teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız sağolun

Avcıkomando,sizin işverenlerinizle kendi aranızda anlaşma yoluyla yaptığınız uygulamalar yasa ve yaptırımın o şekilde olduğunu göstermez,biz burada iş hayatı konusunda yasal haklarımız,ve prosedürlerden bahsediyoruz,verdiğimiz bilgiler de kanun ve yönetmeliklere bağlı olarak paylaşılan bilgiler.
Bu arada ihbar tazminatı,bırakın 10 yılı 1 bile olsa uygulanır.
Kimi işveren uygular kimi uygulamaz o ayrı konu,ancak ihbar tazminatını isteyen her işveren talep edebilir.

Avcıkomando,ben artık birşeyler anlatmaya çalışmayacağım,görüyorum ki boşa.
Mesajları baştan birdaha okursan çelişkiyi göreceğini ümüt ediyorum.
Baştaki mesajlarında işçi lehine savunduğun şeyin son mesajda tam tersini söylüyorsun.
Kendi isteği ile ayrılandan işveren ihbar tazminatı talep edebilir diyorum,siz hiçbir işveren haketmeden kıdem ve ihbar vermez diyorsunuz :) Bu durumda zaten işveren vermez işçi işverene verir tazminat.
Bir önyargısız doğru okuyabilseniz anlaşacağız da neyse...

Arkadaşlar kıdem tazminatını, emekli olur veya kıdem tazminatı alabilir belgesi haricinde işveren tazminat ödemez,
artı kendi isteğinle iş yerinden ayrılırsan (bir yıldan fazla aynı iş yerinde çalışanlar için) işveren sana ihbar süresi kadar seni çalıtırır veya o süre kadar senden tazminat taleb edebilir. ( genelde kilit elemanlar için işveren uyguluyor, yerine yeni eleman bulanakadar).

Ayrıca işveren isiatifine kalmış sana kıdemi de verir ihbarı da ( ben yeni aldım, ama işverenin insiatifinde kalmış bir olaydı).

Üst Alt