Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerinden bir gün raporlu olunursa maaştan kesilir mi?

epilepsi1986

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar NWG SERVICE Diye Bi Şirkette Çalışıyorum Hastaneye Gittim 1 Günlük İstirat Raparu Aldım Ve İşyerime Verdim Ve 1 Günlük İstirat Raporu Maaşından Düşecek Dedi Benim Bildiğim 3 Gün Olursa Aylıktan Para Kesilir

sanırım bir yanlışlık olmalı,bir gün değil 2 günü işveren karşılıyor.2.ci günden sonrası sgk

Ben de 2 gün şirketten biliyorum.

Arkadaşım 2 güne kesmiyorlar 2 günden sonraki günler kesilir.

bu işverene kalmış 2 gune kadar olan raporları karşılamaz bi mecburiyeti yok ssk da 5 günün altında rapor alırsan 2 gunu ödemez eger 5 gün ve üzeri alırsan hepsini öder

1. ve 2. gün kesilmez 3. güne sarkarsa işverenin kesme yetkisi vardır.

Arkadaşlar Ben Sara Hastasıyım Özel Firmada Calışıyorum Ben Agustos Ayında 2 Gün İstirat Raporu Aldım Ve 1 Hafta Sonra Tekrar Sara Gecirdim Ve 1 Günlük Daha istirahat Raporu Aldım Ve Bugün Maas Aldım Ve 50 MİLYON Eksik verilmiş ben ssk alacagım biliyordum ama ne ssk nede iş yerim veriyormuş iş yerimin söylediği şu devlet 3 gün istirad parasını öder sen 2 ve 1 aldın yani 3 gün verseydi olurdu sizce dorumu

güzel kardeşim benim bildiğim 2 iş yeri öder 1 sgk. senin 50 büyük ihtimalle sgk da takılmış.hastaneden aldığın 1 günlük son raporu sgk ya götür,bir hafta sonra ptt den çekersin.

Arkadaşlar Ben İş yerinden konuştum ve bana söledikleri ssk 2 günü ödemez ve o parayıda kesip kesmemek is yerinin insifiyatine kalmış

bende nwg de çalısıyorum

bana da aynısını yaptı bır gunluk rapor gunumu aylıgımdan kestıler bunun yasal hıc bır dayanagı yok mu ne yapabılırız bunun ıcın hakkımızı nasıl arayacagız.

Geçici iş görememezlik ödeneği SGK tarafından 3 gün ve daha fazlası raporlar için ödenmektedir.Yani ilk 2 gün için ücret ödeme zorunluluğu SGK’da değildir.İşveren açısından bakıldığı zamanda raporlu işçiye ücret ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.Bu sebeple raporun 2 gün veya 3 gün olması işveren açısından değil;SGK tarafından önemlidir.İşçi raporluyken işverenin ücret ödeme zorunluğu olmadığı gibi SGK’ya işçinin sigorta primlerini yatırma zorunluluğu dahi bulunmamaktadır.Ancak uygulamada bu durum işçi ile işveren arasındaki anlaşmaya bağlıdır.Bazı işverenler işçi mağdur olmasın diye işçinin maaşından raporlu olduğu sürelere ilişkin kesinti yapmamaktadır.

Üst Alt