Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerinden istifa edince tazminat alma hakkı var mı?

ttggccee

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar. Ben yaklaşık 3 yıldır çalıştığım işyerinden önümüzdeki hafta istifa edicem. Ancak istifa etmemin sebebi çok fazla sorun yaşıyorum. Isyerim olsun çalışma arkadaşlarım olsun sürekli beni stres yapıyorlar ve bu ortam bana artık psikolojik olarak da zarar vermeye başladı. Sürekli Zona çıkıyor vücudumda. Bu durumda istifa edince saglik problemleri yüzünden desem tazminat alıp çıkma hakkım olur mu

2 yıl doldurunca tazminatı hak edersiniz fakat işten kendı isteginizle ayrılırsanız işyerinin insaniyetine klamiş verme zorunlulugu yok ancak sigorta toplam yılınız 16 yılı doldurmuşsanız vede hıçtazmınat almadıysanız öncekı calısma yerlerınızden kanunen vermek durumundalar bildigim bu kadar.

Bende iş yerinden sağlık sorunları nedeni ile ayrıldım.Fakat ben iş kazası geçirdim Duan sürekli iş görmemişlik maaşı için bekliyorum.Ankaradan %28.2 olan geldi.Ben çalışırken ufak bir iş kazası daha gecirdigim için birde işveren elimde rapor olmasına karşın yinede zor işlerde calısdırnaya devam ettiği için bende elimdeki rapora dayanarak noter aracılığı ile iş feshi yapıp iş yerinden ayrıldım.Bunları yapmama karsın işveren yinede tazminat ödemeyi kabul etmedi.bende işverni mahkemeye verdim hem tazminat alacaklarım için hemde iş kazasındaki malulugum için.Ben bu kadar haklı iken yine tazminat alamadım senin işin daha zor be kardeşim.Fakat sağlık nedeni ile iş feshi yazdığım için İŞKUR'dan işsizlik maaşını kazandım ve şuan o para ile cocuklarımı ve ailemi geçindirme gayreti içindeyim.

C.Dogdu yanlış bilgi veriyorsun.Tazminat hakkı iş yerinde 1 yılda calusdıgında yine hakkediyorsun.Ancak işten ayrılman kendin isifa etmende aramazsın işyeri seni cıkartması gerek.Kendin alıp ayrılman içinde en az 15 yıl sigortalı olup en az 3600 günde primin olması gerek.eger bu sartların varsa kendin ayrılıp tazminat alabilirsin fakat ihbar tazminatı alamazsın ben öyle biliyorum.belkide benin bildigimde yanlış olabilir

ttggccee
Sağlık sorunları nedeniyle ayrılmada kıdem tazminatı alınabilir, ancak bu öyle ''benim sağlık sorunlarım var ver paramı gideceğim'' le olmuyor, belgelendirmelisiniz. Örneğin en az 1-2 yıl çalışması uygun değildir şeklinde bir raporla belgelendirmelisiniz. Ha işvereniniz isterse şartsız koşulsuz verir tabi ama normalde yasal olarak bu yolun dışında alamazsınız.

merhaba
bir sorum olacak:
% 45 engelli süresiz raporu aldıktan ve vergi indiriminden yararlanarak emekli olduktan sonra bir işyerinde engelli çalışan olarak istihdam edildim.....
daha sonra ssk yeniden heyete sevk etti....bud efa da % 60 süresiz engelli raporu verdiler....fakat ben bu raporu işyerine vermeyi unuttum...işyyerinde hala % 45 olan raporum duruyor

Bu iş yerinde çalışmaya başlayalı 2 yıl oldu...şu an sağlık sorunları nedeni ile işten ayrılmak istiyorum ve sorularım aşağıda

-tazminat alabilir miyim?
-% 45 lik raporu öne sürerek istifa edersem tazminat alabilir miyim?
-% 60 lık raporu ( şirkete vermeyş unuttuğum) öme sğrerek tazaminat alabilir miyim?
-yoksa bu istifa işlemi için yeni bir rapor mu almam gerekir

Çok tşkler

Üst Alt