Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerine emekli olacağımı önceden bildirmem gerekiyor mu?

muteveffa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sağlık sorunlarım nedeniyle %49'la Vergi indirimi aldım, SGK'dan emekliliğe hak kazanmıştır kağıdınıda aldım.
Bunu işyerine vereceğim. Peki bu verilince işten hemen ayrılabilirmiyim? yoksa hemen ayrılırsam sen bize önceden haber vermedin diyerek ihbar süresi keserlermi?

evet ayrılabilirsin. İşyerine emekli olacağını bildirmen kesinlikle gerekiyor. Dilekçeni yazıp çıkışını veriyolar. Aynı iş yerine devam etmek istiyorsan bi 4 5 gün gibi bir süre geçmesi gerekiyor. Emeklilik işlemlerini başlatabilirsin bu şekilde. SGK dan aldığın kağıdı da muhakkak işyerine göster ki işlemlerini başlatsınlar.

hayır demek istediğim şu.. bir tür ihbar süresi gerekiyormu? benim bu işyerinde ihbar sürem 2 ay olması lazım şu anda. bana derlermi ki şimdi ayrılırsan para cezası öderiz. kıdeminden keseriz.. bize 2 ay onceden haber vermen gerekiyordu.. diyebilirlermi?

Işyerindeki seneniz dolmadıysa ihbar istenebilir. Para cezası falan olmazda ihbar gün sayınız 2 ay yani 6 gün ise 6o günlük ihbar süresindeki ücreti sizden isteyebilirler. BENCE İŞYERİNİZDEKİ İNSAN KAYNAKLARI İLE GÖRÜŞMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

Üst Alt