Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerine rahatsızlıklarımı söylemedim. Vergi indirimi almak isteyince işten atıldım?

denizakdemir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Benim foromdailk günüm ve ilk konum.
Benim Duyu kaybı ve diyabet hastalıgından %70 oranında raporum var. Yaklasık 2 senedir 2022 maaşı almaktayım. Bundan 2 ay önce bir ş yerine basvuruda bulundum başvurum olumlu kabul edildi ve calışmaya başladım. Calıstıgım iş yeri engelli oldugumu anlamadı bende sölemedim calışmaya ihtiyacım oldugu icin. Derken orada sevilip sayılmaya başladım ve idari sfimize özür durumumdan bahsedip vergi indirimi almak istediyimi söledim. Dün yani ayın 24 itibari ile işime hic bir gerekce gösterilmeden son verildi.

Benim sorum şu. Bu sizcede adılmı.

Birde 2 ay yani 60 gün sigortalı calıştım ve hic bir dilekce benzeri birşey vermedim aylıgım kesilmişmidir.

Var böyle namussuzlar! İş açısından uğraşmaya değer bir durum yok. Umursamayın gitsin.

Ama konuyu ayrımcılık suçu olarak savcılığa taşıyabilirsiniz... Türk ceza kanunu'Nun 122. maddesine göre size karşı yapılan suçtur ve 2 yıla kadar cezayı gerektirir. Savcılığa dilekçe verin, evrak gitsin o işyerine ve o şahsa, tutuşsunlar biraz!

TÜRK CEZA KANUNU MADDE 122. - (1) Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak;
a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hâllerden birine bağlayan,
b) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,
c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,
Kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.​

evet dediğiniz gibi öyle insanlar çok nice üniversite bitirmiş insanlar bile ayrımcılık yapıyor..maalesef engelli hakkını aramıyor incitmektenmi,utanmaktanmı,anlamadığım bişe çok çabuk herşeyi kabulleniyor yada istifa eder giderim diyor..abdi ibrahimde çalışan lisans mezunu olan arkadaşımız tam 10 yıllık emeğini bıraktı gitti mücadele edemedi..arkadaşlar dava açmaktan korkmayın..bak ben aştım ayrımcılık+mobbing+eşit işe eşit maaş+inşallah kazanırım yargıtay kararı yok ama ilk olacak inşallah tüm engelli arkadaşlara örnek olsun

Üst Alt