Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerinizde uğradığınız psikolojik baskılara karşı hukuki yollara başvurdunuz mu?

pesimist57

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar herkese merhaba,

Belli başlı konuları okuyarak bu soruya cevap aramaya çalıştım fakat bulamadım. Daha önce mobbing ve ya diğer ahlaka, adaba, uygunsuz hareketlerle karşılaşan engelli arkadaşlar hangi hukuki yaptırımlara başvurdu. Neler yaptı ? Bu soruya cevap arıyorum. Özellikle bu gibi sorunlarla karşılaşıp çözüm bulanlar yorum yazabilirler ise sevirim.

Günaydın..engelli olarak çalışanlara herşey müstahak bu kadercilik korkak anlayıç varya milletin içine işlemiş kimse hakkını aramıyor engelli beden işçisi demir yolu bakım onarımcısı görme engelli gece bekçisi daha sayamayacağım çok şeyler..tüm engelli olarak çalışanlar haklarını ararsalar sorun ortaya çıkmaz

Sende benim gibi psikolojik baskılar altındasın sanırım.Burda uzun uzun içimi dökmek isterdim fakat vakit alıcak.Benim ortamda iş yerinde yaşadığım sıkıntıları üstlerime anlattığında çözüm bulmuyorlar, burası böyle olarak çalışılmaktadır denilip geçildi.Bende gün geldi biriyle atıştım, disiplink durumuna gelindi, savunmalar v.s. istendi olay yerinde bulunanlardanda istendi.Fakat 6 ay felan geçti hala ses yok.Duyduğum kadarıyla haklı görüldüm, haklı görünceğiminde farkındaydım.Ama bulundğum ortamdaki işimden beni aldılar aynı departmandaki ortamın başka işini verdiler, bu işte daha yoğun ve yorucu.iyice sıkıldım üstüme baskı kuruluyor, sabahtan akşama kadar yatanlar görlmüyor benim açığım aranmak uğraşılıyor.Düşük puan aladım ama şu tercihler yapılsada yerleşsem keşke.

her insan işyerinde sorunlarla karşılaşa bilir özürlüye zorluk çıkaran bir işyeri görmedim özürlü veya özürsüz kişi üstlerine çalışma arkadaşlarına saygısız ise ozaman sorunlar yaşaya bilir.

Sıkı durun ve özgüvenli olmaya çalışın arkadaşlar. "Afkur da dur" diye bakın mobbing uygulayan yöneticiye. Hakkınızı yedirmeyin. İşinize bakın.

günaydın..şahitlerimiz var inşallah mahkemede olurlar eşitlik isteyeceğiz..farklı zam farklı muamele görmek istemediğimizi,ayrım yaparak verilmeyen haklarımızı talep etmeyi düşünüyoruz eşit ve eşit degerde iş için ücret ayrımı olmaz..diye bi yasa var..bakalım hakkımızda hayırlısı artık

günaydın..iş yerine çalışırken dava açtım..henüz yazı gelmedi işverene mobbing ayrımcılık eşit işe eşit ücret tüm yasal haklar diye..şahit olurum diyenler iş ciddiye binince hepsi vaz geçti..bakalım inşallah kazanırız

Esit is esit ucret diyosunda sana bi sozlesme imzalatiyorlar onu imzaladinmi orda esit olmadigin yazmiyor mu yaziyor altina imza atip kabul ettin mi ettin bitmistir olay...

o sözleşmeye zaten imza atmak zorundasın..ben uymak zorunda degilim işveren uymak zorunda

O soxlesme iki tarafida baglar kimse seni zorla o is yerinde calistirmiyor. Belliki bu isleri bilmiyosun en eyisi haksiz cikip is akdine son verilmeden davani geri cek...bunu goze aldiysanda zaten is bul cik

berkemeteatasoy;

sözleşme imzalandı ise orda yazanlar geçerlidir hiç bir kimse itiraz etme hakkına sahip değildir.Çünkü,sözleşme imzalamışsın,işveren boşuna imzalatmıyor işe alırken..Bu engelli engelsiz herkes için geçerli..

ayrım yapmaması lazım o sözleşme metnini mecburen imzalayacaksın..imzalamazsan işe giremezsin zaten

kardeş prensibim*******özgürlüğün tek düşmanı halinden memnun kölelerdir.....hayatın her anlamı risk taşır..başarmak için riski sevmelisin

bu sözleşmede meydancı diye işe evrak götürsün getirsin diye alınan adsmı üretime sokup ağır sanaiide çalıştıran hakkımı ver gönder dediğinde bırak git diyen iş kazalarına sebeb olan şvrenide kurtarır mı bende berke gibi dava açmaya hazırlanıyorum inşallah hayırlı bi sonuç aslacağıma inanıyorum yaklaşık 2,5 aydır raporluyum iş veren beni devam sorunu ile işten atabilir mi merak ediyorum siteye yeni üye oldum tam kullanamıyorum fakat özellikle oyuran boğa ve siz arkadaşların fikirlerini merak ediyorum saygılar

günaydın hemen aç kardeşim..koyun olmayalım hakkımızı alalım..yasa var..her türlü kazanırsın

bende iş yerimde çok sorun yaşıyorum çareyi alo170 aramakta buldum

dilara 170 nasıl bir çözüm buldu nasıl yardımcı oldu.

insanlar ne kadar bilgi sahibi olsa da hakları yasalar karşısında verilse de insanlarda bu bilgiyi kullanacak cesaretin varlığının olmadığıdır. Ayrıca mücadele etmeyen cesaretsizliğinin yanında insanlarda özgüvensizlik ve işverenle yani güçlü ile mücadele edilemeyeceği korkusunun varlığının yoğunluğudur. İnsanlar, ya hep devletten medet ummakta ya da başka birilerinden kahramanlık beklemektedirler. Bu durum aynı şekilde diğer genel sorunlar içinde geçerlidir. Yoksulluklarını birilerinin gelip çözeceğine inananlar hep kaybetmişlerdir. İnsanın kurtarıcısı ancak ve ancak kendisi olabilir. Herkes kendisinin Atatürk’üdür. Başka kurtarıcılar beklemek acizlerin işidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kurtuluş Savaşında da yapmış olduğu en önemli olgulardan birisi, Türk halkının kaybetmiş olduğu cesareti ortaya çıkarıp yerel alanlarda olan mücadeleyi birleştirmesi ve bu mücadeleyi tüm satha yayması, yani Türk Halkına mücadele edecek manevi gücü ve cesareti vermesidir. Tarihimizde daha nice onurlu mücadeleler var iken henüz kendi işyerinde haklarını savunmayan insanların, bu haklarını savunmayan kişilerin çocuklarının ve torunlarının da aynı şekilde bu sorunları yaşayacağını, psikolojik baskı ve yalakalık psikolojisi içinde ezilmişliğin babadan-oğula geçeceğini ve bu kötü karakterlerin insanların kişiliğinde kronik bir hal alacağını asla unutmayınız.
Kazanmak veya kaybetmek önemli değildir. Önemli olan onurlu şekilde gururla mücadele ederek savaşmaktır.

işyerlerindeki sağlam çalışanlar engelli çalışanları deli olarak görüyorlar bu da bir gercek

abartmayın deli olarak görmek ne demek.
3.yılımı çalşıyorum ve ilk seneden sonra etrafta yoluma taş koymak isteyenler türedi. okulda aynı branştan 8 öğretmen olmasına rağmen ücretsiz verilen etüdlere tek başıma girdim 1 dönem boyunca. ve o okul ödüyor özverimi. öğrenciyle gönderdiğim belgeleri "öğretmenin kendi getirsin" diye geri çeviren egosu bile bulunmayan mahluklar yüzünden artık sadece maaşımın karşlığını çalışacağım. okul idaresini zora sokmamak için göz ardı ettiğim hakları arayacağım.
eğer bir kurumda engelli ve genç bir çalışansanız azminizin ve başarınızın takdir görmesini beklemeyin aksine çok görülüyor insanların gözüne batıyorsunuz. kafam dağınık moralim bozuk cümlelerim darmaduman... engelli öğretmen atamasıyla atandığımda bana "çok şanslısın" diyen zihniyet hak ettiği muameleyi görmeli.

özgürlüğün tek düşmanı halinden memnun kölelerdir..madem yasa gereği engelli çalışanı işe alıyorlar..yasa gereği tüm hakları verilmelidir..engelli olarak işkura kayıtlı olmadan yanı ordan davet kağıdı olmadan git bakalım 488 tane iş yerinede kim alır seni..almazlar adam bile engelliyi özel seçiyor..sonrada yat kal dua et şirkete bak seni aldım..seni işe aldığı için adam sevap kazandım diyor..cennete gidecem diye seviniyoo..yalaka engellinin ağzınada 1 parmak bal çalıyor..40 yıl...seviyor:)

sermaye şirketleri ve devlet kurumları engelliyi hiçbir işe yaramaz insan olarak görmekten bir türlü vazgeçemiyor.

Evet maalesef halkta işverende yöneticilerde işe yaramaz görüyoo..yada maaşını veriyo sen evde otur bi yere çıkma..yolda kaç engelli görüyorsunuz..

insanlar ne kadar bilgi sahibi olsa da hakları yasalar karşısında verilse de insanlarda bu bilgiyi kullanacak cesaretin varlığının olmadığıdır. Ayrıca mücadele etmeyen cesaretsizliğinin yanında insanlarda özgüvensizlik ve işverenle yani güçlü ile mücadele edilemeyeceği korkusunun varlığının yoğunluğudur. İnsanlar, ya hep devletten medet ummakta ya da başka birilerinden kahramanlık beklemektedirler. Bu durum aynı şekilde diğer genel sorunlar içinde geçerlidir. Yoksulluklarını birilerinin gelip çözeceğine inananlar hep kaybetmişlerdir. İnsanın kurtarıcısı ancak ve ancak kendisi olabilir. Herkes kendisinin Atatürk’üdür. Başka kurtarıcılar beklemek acizlerin işidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kurtuluş Savaşında da yapmış olduğu en önemli olgulardan birisi, Türk halkının kaybetmiş olduğu cesareti ortaya çıkarıp yerel alanlarda olan mücadeleyi birleştirmesi ve bu mücadeleyi tüm satha yayması, yani Türk Halkına mücadele edecek manevi gücü ve cesareti vermesidir. Tarihimizde daha nice onurlu mücadeleler var iken henüz kendi işyerinde haklarını savunmayan insanların, bu haklarını savunmayan kişilerin çocuklarının ve torunlarının da aynı şekilde bu sorunları yaşayacağını, psikolojik baskı ve yalakalık psikolojisi içinde ezilmişliğin babadan-oğula geçeceğini ve bu kötü karakterlerin insanların kişiliğinde kronik bir hal alacağını asla unutmayınız.
Kazanmak veya kaybetmek önemli değildir. Önemli olan onurlu şekilde gururla mücadele ederek savaşmaktır...haklar aranmalıdır

bizim gibi iş yerinde şizofrenik olrak calışmak daha zor bide iş yerindeyken akıl hastanesinde yattıýsanız şamatayı seyredin insanların birilerini öldürmemesi mucize bi dalga gecmeler nasıl bide tartışamıyosunuz sebeb akıl hastanesine yatmak birilerini dövmeye kalksan mimlisin diger kişilerde bundan faydalanarak artistlik yapıyolar ceza ehliyet yok nasıl olsa oly cıkar bi kaç kişiye sık mahkeme mahkeme gezsinler bi halt yiyemesinler diyo allah

biraz cesaret gerisi gelir.Allah hakkını arayanlara yardım eder

evet maalesef davayı kaybettik herşey lehimize gelişiyordu hakim yazı tura attı davayı reddetti yargıtayda aynen onayladı şimdi davamızı ANAYASA mahkemesine taşıdık bakalım sonuç ne olacak...aynı olur ise AVRUPA İNSAN HAKLARI yolu açılmış olacak

Üst Alt