Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İthal edilen araç 5. yılında satılırken ÖTV ödeniyor mu?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
yurt dışından getirilen araca 5 yılını doldurduktan sonra satarken geriye dönük ötv ödeniyor mu? Eğer ödenmiyorsa bunun kanununu bilen var mı?

Elbette ödenmiyor, kanununu bilemicem, sitede bir ara bulursun, acil diye yazmışsın o yüzden ben cevap verdim, ama geriye dönük ödeme yok, öle birşey olsa 5 yıl şartı koyulmaz ve istediğin zaman ötv sini ödediğinde hemen aracın normal araç vasfına girer ve satardın. kanununu ne yapacaksın ki :):D

ötv olayı yok ufak bir gumruk masrafıyla araba uzerındekı muhafıyetı kaldırıp normal ruhsatını cıkararak satış yapabılırsınız arabasına gore degısır masrafından emin degılım

Serkan bey,Neden kanunu istiyorum,çünkü ankarada geriye dönük ötv sini ödeyeceksin diye tutturdularda ondan.Onların kafasına çarpacak kanun olmalı ama bulamadım.

hemşeriyiz sanırım, ıspartadasın sanırım

Kardes kanunu bılmem 2004 yılında ben sattım 5 yılını doldurur doldurmaz su an hatırlamıyorum ama sanırım 300 yada 400 gibi bir rakam ödeyip arabayı normal plakaya cevırmıstım

O yeni kanunda öyle oldu diye biliyorum bundan ewwel getırılenlerde 5 yıldı

Buyrun kanun

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7. maddesinin 2 numaralı fıkrasında, Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi mallardan; 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm3’ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm3’ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, sakatlık dereceleri %90 veya daha fazla olan malul ve engelliler ile bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV’den istisna edilmiştir.

kapsadığını düşünüyorum fakat her ne kadar kapsasada yurt dışından gelen araçların bir de gümrükle ilgili mevzuatı var sanırım. Forumlarda onlarca baaşlık var bu konularda

arkadaşlar benimde 5yıl dolmak üzere bende küçük bir araştırma yaptım.yurt dışından getirilen araçlar 5yıl sonra engelli olmayan birine satıldığı zaman.gümrük vergisi alınıyormuş.ancak 10 yıl üzerinden geçerse gümrük vergisi alınmıyor.çıkacak vergide aracın kasko bedeline göre alınıyormuş ve kosko bedelinin üç aşagı beş yukarı %15 ve %20 'sine takabül ediyor.tam olarak miktarını ankaradaki bedelsiz gümrük müdürlüğünden.öğrenebiliyorsunuz.size çıkan miktarı buraya yazarsanız bilgi amaçlı % oranını tam olarak bilmiş oluruz saygılar.

evet öder
ital edilen araç 5.yılda satılırsa %10 gümrük % 37 ötv & 18 kdv
öder

Arkadaşlar gümrük girişli araclar 5. Yılını doldurunca gümrük masrafları ödenmesı kosulu ıle (masraflar marka model ve 10 yıla kalan suresıne gore gumruk tarafından hesaplanıyor) engelli olmayanlara satılma hakkı doguyor. Yanı plakayı normale cevırmıs oluyorsunuz , arac uzerınızden düşmüş oluyor. Yurt dısından tekrar arac getıddırebılırsınız. Engellı bır sahısa devırde hıcbır sorun yok alalı 1 yılda olsa devredebılırsınız. Boylelıkle gumruk masraflarındanda kurtulmus olursunuz. Tekrar yurt dısı hakkınız ıcın 4 yıl beklemelısınız ama. 5 yılı doldurmus aracların gumruk masrafı en son 500- 1200 arası ıdı. Sımdı dahada dusmustur. Seneler gectıkce masraf azalıyor cunkı , saygılarımla...

ısparta merkezdeyim şimdi, bende bir araç alacağım ama kafa iyice karıştı. Bakıyorumda sen almışsında satmaya çalışıyorsun, şu işi birde ben öğrensem iyi olacak aslında

Üst Alt