Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İthal edilmiş araç satılmadan yurt içinden araç almak mümkün mü?

zekito

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Daha önce yurt dışından araç ithal etmiştim. Bu aracı satmadan ya da üzerindeki haciz şerhini kaldırmadan yurt içinden ÖTV muafiyetli araç alınabilir mi?

İthal edilen aracı alalı 11 yıl geçti. Aracın üzerindeki şerhi kaldırmak için nereye başvurmak ve hangi işlemleri yapmak gerekiyor?

Yeni araç ala bilirsin 10 yılı doldurmuş şerhi noterden kaldırıyorsunuz. yeni araç alırsanız sadece bir tanesinin mtv muafiyetine ekleye bilirsiniz bilginiz olsun. zekito

Bilgi için teşekkürler. Gümrüğe gitmeye gerek olmadan, gümrükten belge onay vs olmadan noterden şerhi kaldırabilecek miyim?
Araçtaki tertibatın sökülmesi onaylanması için bir şey yapmam gerekiyor? Proje çizdirme ve onayları gibi işlemleri kastediyorum. Araçta sadece sinyal kolunu yönetecek bir tertibat mevcut ve bir vidayla bağlı durumda.

İzlemem gereken sürece ilişkin yönlendirme yaparsanız çok sevinirim.

Ben de 3 sene yurt içinden araba almıştım. Yurt dışından araç getirmek istiyordum ikinci el, yurt dışından getirme hakkım yok mu acaba ? ( Onun yıllık vergilerini vericem odan sıkıntı yok ) Bilen varsa cevaplayabilir mi ?

sertacokun
Yurt içiyle yurt dışının mevzuatı farklı diye biliyorum o yüzden alınabilir gibi geliyor bana ama emin olmakta fayda var. Daha önce böyle bir deneyim yaşayan varsa paylaşırsa faydalı olur ya da gümrüğe gidip sormak gerekir.

Gümrüğe telefonla sorduğumda yurt dışından aldığım aracın şerhini kaldırmak için bir dilekçe vermem gerekiyormuş sanırım gümrüğe. Sonrasında onlar notere yazı yazacaklar galiba. Direk noterden bu işlem olmuyor gibi anladım. Daha önce benzer işlem yapan varsa bilgi paylaşırsa sevinirim.

Şerhi kaldırdıktan sonra aracı satmayacak olursam, tertibatın sökülmesi için proje çizdirip onay almak gerekiyor mu? Muayene vs gibi işlemler gerekecek mi? Yani normal araca çevirip kullanmak ya da satmak için ek yapmam gereken bir şey var mı? Mtv işlemeye başlayacağı için Maliye, Vergi Dairesi, Emniyet vs bir yerlere başvurmam gerekiyor mu?

Üst Alt