Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İthal ettiğim aracı 5 yıl dolduğunda nasıl ve kimlere satabilirim?

xxxsimarxxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese selamlar.

Dışardan getiren arkadaştan araç aldım ve 5 yılını doldurmak üzere. aracı nasıl satarım.

Bazı okuduğum yazılarda 10 yıl geçtikten sonra ötv den muaf diyo. anlamadığım konu neden 10 yıl. mesela araç 1996 model yani 14 yaşında ve tabiki masraf çıkarnaya başlıyo. eğer 10 yılda satabileceğimi belirten kanun veya genelge varsa bana tarih ve sayısını verebilirmisiniz. okumak istiyorum.

ithal araçlar 3 yıl sonra özürlü birine

slm..ithal araçlar 3 yıl sonra ÖZÜRLÜ birine herhangi bir vergi ödenmeden...10 yıl sonra da İSTEDİĞİN kişiye herhangi bir vergi ödenmeden satılabilir...ççook saçma birşey ama napalım

sevgili ahmet güneş. benim demek istediğim bu aracı 10 yıl sonra satabileceğime dair kanun,genelge vb. varmı.eğer varsa bana tarih ve sayısını gönderebilirmisin.
teşekkürler.

Pekı bulent abım bu arcların gumruk vergısı odendıkten sonra bı engel varmı saat mamak ıcın yanı 3 yılını dolduran bı arabayı gumruk vergılerını ode saat gıbı bıse varmı

Evet, 3 sene sonra vergisini ödersen dilediğin kişiye satarsın...

bülent abi slm.
benim 96 model BMW 316i otomatik ALMANYADAN GELEN aracım var.bu aracı bir özürlü 2005 de getirmişti bende 2006 da aldım ve dört yıl olucak. yani bu kişi 3 yılını doldurmadan bana sattı.

bu kanun 2009 dan önce getirenleri kapsamıyor mu. veya bu kanuna göre benim aldığım özürlü bu aracı nasıl sattı.
alırken ithal izin belgesi aldım ve tüm yasal işlemlerden geçerek satın aldım.
Eğer ben bu aracı normal birine satmak istersem ne kadar vergi ödemem gerekir.

ABİCİM SORMAM GEREKEN O KADARÇOK ŞEY VAR Kİ.

96 model ithal bir araç vergi ödemeden satmak için nasıl 10 yıl bekler. bununla ilgi kanunda değişiklik yapılacak mı yada değişiklik yapılması için neler yapılması lazım .AB uyum yasasına göre mesela almayadaki bir özürlü hakları nasılsa bizimde aynı haklarımız vardır. bu kanun AB uyuyasasına aykırı değil mi.

Ama eskiden bu süre 5 yıldı, 5 yıldan önce hiç kimseye devredemezdi. Sana nasıl satış yapabilmiş ki!? Naklihane buna nasıl izin verdi? Bunu naklihane'ye telefonla, olmadı faksla, olması yazılı olarak sorar mısın; ben de yanıtı merak ettim:

Ankara Naklihane ve Bedelsiz ithalat Gümrük Müdürlüğü
İstanbul yolu 6.km. TCDD gümrüklü ambarları behiçbey/ankara
Tel: 0312 397 77 89 / 405
Faks: 0312 397 75 52

selam arkadaşlar ben yurt dışından 93 model opel 1.4hb arabam var 5 yılı doldu normal birine satmak istiyorum ama ne kadar gümrük vergisi öderim yardımlarınız için teşekür ederim tahsin197319@hotmail.com

Tahsin bey, bunu öğrenmek için Ankara Naklihane ve Bedelsiz ithalat Gümrük Müdürlüğü'Ne dilekçe yazmanız gerek. Onlar size tam yanıtı vereceklerdir...

Ve, bilgi edindiğinizde buraya da yazaranız sevinirim.

Üst Alt