Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İthal ettiğim minibüs, hususi otomobil statüsünde kaydedildi!?

DEMİRCİ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2008 de ithal ettiğim vito minibüs,o zaman muayeneye gittiğimde minibüs olarak ruhsata işlenmişti.şimdi ise muayeneden geçmedi.trafik şube ve muayene istasyonu arasında bir hafta uğraştıktan sonra aracın hususi otomobil sınıfına girdiği ruhsata trafik şube tarafından yanlış yazıldığı söylendi.trafik şube ruhsatı hususi otomobil sakat arcı olarak değiştirdi.

Böylesi bir deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Arkadaşlar bu tür araçlar o zaman kamyonet yada minibüs olarak ruhsata işlenmiş.bu konu ile ilgili problem yaşayan arkadaşlar yazabilirse sevinirim.

sizinki yine iyi ben 2009 da araç getirdim şimdi kaçakçılık ile suçlanıyorum burası türkiye umarım problemini çözersin

Ben de 2005 yılında almanyadan getirdiğim mercedes vito marka sakat aracını bu güne kadar münibüs olarak muayanesini yaptırıyordum ancak bu yıl muayeneye gittiğimde bu araç münibüs olamaz deyip trafikten bilgi istediller ancak oradan gelen yazı ile de tatmin olmadılar şimdi de ankara gümrüğünden bilgi istediler ancak ankaradan da bir türlü bilgi gelmiyor dilekçe yazalı yalkaşık 2 ay oldu bu konuda sorun yaşıyorum dersem yanlış olmaz inşallah bu arada trafikçilerle karşılaşmam diyeyim çünkü aracın muayenesini 2 aydır yaptıramıyorum uzmanlar tüm bilgilere rağmen ve somut olarak mevcut olan arabanın ne olduğuna bir türlü karar veremiyorlar. bu durumu başarabilen arkadaşlar deneyimlrrinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sayın DEMİRCİ bu konuda neler yapabiliriz.Yardımcı olabilecek misiniz?

Süleyman bey beni birhafta uğraştırdılar.top gibi ordan oraya attılar.hatalarını kabul etmiyorlar.tüvtürk trafiğe,trafik tüvtürk'e,tüvtürk ulaştırma bakanlığına,ulaştırma bakanlığı içişleribakanlığına,içişleribakanlığı il emniyet trafik şubeye,trafik şubedeki memur bu dosya benden çıkmaz dedi. Ensonunda trafik şube müdürü el attı.aracın tse dosyası ve gümrük müdürlüğünün gönderdiği trafik şahadetnamesi ve karayolları yönetmeliğine göre bu aracın sınıfı: M1,cinsi: Otomobil,kullnım amacı:hususi sakat aracı olarak değiştirildi.

Bu arada aracın cinsi değiştiği için tüvtürk 2 defa muayene ücreti aldı.

muayene için gittiğimde ruhsat minibüs olduğundan ücret kesildi.ruhsat düzeltildi otomobil olunca muayene tekraraında ayrı ücret alındı.tüvtürk ve ulaştırma bakanlığı ruhstdaki hata bizi bağlamaz dedi.

servis aracılığıyla tanıştığımız Sincan'dan Lütfi bey 2005 te getirdiği vito için 2 aydır uğraşıyormuş.2005 ten buyana hiç bir sorun yaşamamış.şimdi muayeneden geçmiyormuş.Avukata başvurmuş.

Süleyman KIRAÇ;
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ M1
c) (Değişik: RG-11/04/2003-25076) Araçlara ilişkin tanımlar : 1) Otomobil: Yapısı itibariyle, sürücüsü dahil en çok 8 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu araçtır.
2) Minibüs: Yapısı itibariyle sürücüsü dahil 9 ile 15 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu araçtır.

Üst Alt