Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İthal ettiğim otomobil için TSE Uygunluk Belgesi nereden alabilirim?

zekito

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Yurt dışından aracımı getirdim. Tüm işlemleri hallettim yalnız TSE uygunluk belgesi gerekiyormuş. Ruhsatı ve plakayı çıkarabilmem için böyle bir belge isteniyor. Bu belgeyi nerden ve nasıl alabilirim? Daha önce uğraşan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..

Bildiğiniz yer varsa adres ve telefon bilgileriyle iletirseniz çok sevinirim..

Şimdiden çok teşekkür ederim..

Bilgiler için teşekkürler.
Yurtdışından ithal edilen engelli araçları için yapılması gereken işlemler yukarıda bahsedilen işlemler mi?
Bunu her yıl yaptırmamız mı gerekiyor?
Bildiğiniz firma var mı? Bu belgenin ücreti nedir?

Şurada bir arkdaş deneyimlerini yazmıştı (bkz):
9. Araç için proje çizdirmeniz gerikiyor. Proje ile TSE (Ankara) gitmeniz gerekiyor. Yaklaşık 170 ytl ödüyorsunuz proje için. bunun 100 ytl sini TSE alıyor. ANKARA TSE DE bu işle ilgili iki kişi görevli bir tanesi NEMRUD birisi o kişi ok vermese işleriniz yine kesat. Araç motor numarasını mutlaka gitmeden yerini öğrenin eger görülmeyen bir yerde ise yetkili servisten yazı alarak gitmeniz işlemlerinizin kolaylığı için önemli.

bende yurtdışından yeni bir araç aldım işlemler aynen şöyle gümrükten trafik şahadatnamesi veriyorlar daha sonrada kayıtlı bulunduğun ilin trafik il müdürlüğüne bir ay içerisinde gelir
1-bulunduğun ilde bir makine mühendisi buluyorsun ve proje çizdiyorsun makine mühendisi onaylıyor ankaraya gitmedim ben 160 tl
2-egsöz ölçüm kağıdı alıyorsın 25 tl.
3-tüp taktıracaksan lpg sızdırmazlık belgesi alıyorsun 30
4-trafik sigortası yaptırıyorsun 100 tl
5-tüv merkezine gidip aracın muayenesini yaptırıyorsun 130(passat aldıysan 1.6 motor numarası yok diye sorun çıkartıyorlar git bilmem şurdan motor numarası bastır gel diyorlar motor numarası var görünmeyen bir yerde motor numarası pistonların altında motor su kabı var onu söktürmeniz gerekiyor ordan sökünce görünüyor ama bayağı altta bir yerde aklınızda olsun
6-trafikten form var onu doldurup tüm evraklarlar birlikte trafike gidiyorsun ruhsat 105 tl
7- şöförler cemiyetine gidiyorsun plaka bastıracan 30 tl
bu kadar
8- ben yaptım anam ağladı 560 tl para verdim en iyisi 40-50 tl verip takipçiye yaptırmak yorulmadan

kardeş araban hayırlı olsun arabanın özelliklerini ve kaça getirdiğini yazabilirsen sevinirim benim gibi getirecek arkadaşlara bilgi olsun
şimdiden teşekkür ederim.....

Ben arabayı Bulgaristandan getirdim,kendim gidip aldım. Arabanın maliyeti 8.500 TL (Opel Astra Classic 2004 model)
Arabayı Türkiye'ye getirme vs. masraflar 10.500 Tl'ye patladı şimdi uygunluk belgesi vs. 11.000 TL'ye çıkacak.
Normalde bu kadar uğraşılmaz ama benim çifte vatandaşlığım var bunu sorun yaptılar. Dilekçe yaptım ve onay aldım.Onayın hızlı çıkması için çok fazla uğraştık.1 hafta Anakara'da kaldım bu iş için. Dilekçe olumlu yazılmış ama onaydan çıkması uzun sürdü.
10.500 TL'ye ankarada kalma vs hersey dahil.
Bundan sonra çifte vatandaşlığı olan engelliler hiç sorun yaşamadan işlemlerini halledebilecekler. Çünkü müşteşar onylı resmi yazı getirdim Naklianeye,herkes şaşırdı kaldı.
Ben bu iş için çok uğraştım,emek verdim ve sonunda çok şükür arabamı aldım. Şimdi uygunluk belgesini aldıktan sonra plakıyı ve ruhsatı çıkartacağım. Şahedatnamem emniyete geldi.
Araç getiren şirketteki bir sürü kişiyle görüştüm,onlar da sen arabayı getiremezsin dediler hepsi ama bir işle uğraşınca hersey oluyor yeterki isteyin.

Kızdığım tek şey var, engellilerin önünden engellerin kadıralım diyorlar ama her engel arkasında başka bir engel çıkıyor nedense. Engellilere böyle mi sahip çıkılıyor.Çok üzülüyorum. İşin içine girince hersey daha net görülüyor.

İnşallah hepiniz hayırlısıyla aracınızı alır ve kazasız belasız kullanırsınız..

zekito,
çifte vatandaş olman sebebiyle,bildiğim kadarı ile zaten 6 ay burada,6 ay bulgaristanda bulundurmak şartı ile araç kullanabiliyordunuz...(sanırım).epey uğuraşmışsınız,koşturmuşsunuz ...güle güle kullanın.
peki sadece türk vatandaşı olupta,bahsettiğiniz şartlarda aynı aracı bizlerin alma şansı varmı?bu işi bulgaristanda takip edebilecek kurum veya şirketler mevcutmudur?
sormamın sebebi eğer almanyadan bir araç getirmeye kalksanız sanırım 2000-3000 euro civarında bir nakliye bedeli ödüyorsunuz.en azından bu fark ortadan kalkar diye düşünüyorum..

Merhaba Ergün,
Normalde dediğin gibi 6 ay orda 6 ay burda kalarak araç getirme şansımız var. Ancak ben Türkiye'de yaşıyorum ve çalışıyorum. 6 ay Bulgaristan'da kalma şansımız yok.
Bahsettiğiniz 2000-3000 euroluk nakliye bedeli nasıl oluyor tam anlayamadım ama şunu söyleyebilirim ki eğer zamanın varsa bizzat kendin gidip alabilirsin. Öyle olunca masrafları kendin görürsün.
Bulgaristan'da bu işi özel olarak takip eden birini tanımıyorum ama dediğim gibi kendin gidip alabilirsin.

Üst Alt