Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İtiraz etmeden engelli raporu alabilir miyim?

NehirÇeliker

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, hepinize sağlıklı günler diliyorum. Karmaşık bir durum içerisindeyim. Konuyla ilgili yaptığım araştırmalardan net, güvenilir bilgi alamadım. Konuyla ilgili görüş ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben Diyarbakır'da ikamet ediyorum. Diyarbakırda ki bir devlet hastanesine engelli raporu için başvuru yaptım ve heyete girdim.

Heyet bana %36 oran verdi, bazı rahatsızlıklarımı göz ardı edip oran vermediler. Tabi bende raporumu aldım bir hafta önce hastaneye gidip. Daha sonra hastaneden çıktım, dolmuşa bindim evime gitmek için. Dolmuşta bir hanımefendi ile sohbetimiz oldu. Bende heyete girdiğimi, %36 oran aldığımı söyledim.

Ablasınında benzer bir olay yaşadığını, itiraz etmeden direkt olarak farklı bir araştırma hastanesine giderek %40 üstü oran aldığını, benimde itiraz etmeden farklı bir hastaneye gidip yeniden heyete girebileceğimi söyledi.

"Ben kendisine itiraz etmem gerekmiyor mu" dedim fakat ısrarla itiraz etmeme gerek kalmadan farklı bir hastaneye gidip heyete girebileceğimi, ablasınında bizzat aynı şekilde rapor aldığını söyledi.

Bende bu defa devlet hastanesi yerine bir araştırma hastanesinin sağlık kuruluna randevu aldım. Bir kaç gün sonra randevu aldığım hastanenin sağlık kuruluna gideceğim. Herhangi bir problem yaşar mıyım? Konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.

Randevu aldığınız hastaneye gittiğinizde önce kontrol muayenesi kaydı açtırın gözardı edilen hastalığınız ne ise o bölüme. Daha sonra doktora şikayetlerinizi anlatıp heyete sevk isteyin ve heyete tekrardan girmeyi deneyin. Bu bir fikir tabii ki sadece.

@fsakka34 Peki, öyle yapalım fakat ben direkt olarak bayanın dediği gibi sağlık kurulunda muayeneden geçtikten sonra heyete girebilir miyim? Benim için önemli olan konu bu. Randevu aldığım hastane bize çok uzak. Mecburen taksi ile gideceğim. Biraz masraflı olacak benim için. Konuyla ilgili bilgi almak için sağlık bakanlığı çağrı merkezini aradım, bilgimiz yok dediler. Buradan bilgi almak istedim. Kafam çok karışık, hayırlısı olsun inşallah

Sizin konuyla ilgili bilginiz var mı acaba? ☺️ @KKELEBEKK

NehirÇeliker

Nehir Hanım, Bildiğim kadarıyla raporlar artık Online ve Sisteme giriliyor.
Bir rapor sisteme girdikten sonra 6 ay tekrar başvuru yapamıyorsun. Yanlış yada eksik biliyor olabilirim. O Bahsettiğiniz kişi ablası için geçmişte böyle bir şey yapmış olabilir. (Yani raporlar online sisteme geçmeden önce bu bahsettiği mümkündü. )

Hangi hastalıklardan ne kadar oran aldınız?
Göz ardı edilen rahatsızlığınız neydi?
Sevgiler.

Ben daha cuma günü heyete gittim. Halihazırda alınmış bir raporunuz olduğu için hekimin sevk etmesi gerek dediler. Bizde ortopediye girip rica ettik ve sevk yazdırdık. Sonra o sevk ile sağlık kuruluna oradan da heyete. Ama biz raporu alali 6 aydan fazla olmuştu. Bu nedenle sevk almış olabiliriz. 6 ay içerisinde aldıysanız rapora itiraz edip farklı bir hastanede sağlık kuruluna girebilirsiniz garanti olsun istiyorsanız.

karmasikadam
Ben özelde pskiyatri doktoruna gidiyordum. Alanında uzman, askeriyeden emekli olmuş. Yıllarca GATA da görev yapmış. Bana borderline tanısı koydu bu adam. Tabi bu son aylarda maddi olarak iyi durumda değilim, Devlet hastanesine geçiş yaptım 5 ay oldu. Devlet hastanesinde ki doktor da ilaç raporlarıma DEPRESİF nöbet ve Unipolar depresyon tanısı yazdı hep. Heyette ki doktor ise hiç raporlarıma bakmadan beni adam akıllı dinlemeden şunu yazmış.

Hastanın düzenli muayeneleri mevcut, ilaç kullanımı devam ediyor. Öyküsünde kişilik bozukluğu mevcut, güncel tanı depresif nöbet ve ünipolar depresyon. Hasta remisyondadır. Verilen oran ise % 0

Ne remisyonu ya. Daha heyetten 2 gün önce pskiyatri doktoruma gidip atak geçirdiğimi, ilaçların iyi gelmediğini kendimi kötü hissettiğimi söyledim ben. Hakkım olan oranı istiyorum.

Ayrıca ileri derecede düz tabanım. Bel ağrıları, ön diz ağrıları yapıyor bende. Uzun süre ayakta duramıyorum yürüyemiyorum yürüyemiyorum. Düz tabanlığın mevcut bir oranı yok fakat kişinin hayatında problem yaratıyor ise %7 ve %10 arası oran verilir dediler. Adam oran vermemiş hatta hiç yazmamış bile.

Dışarıda bir yığın insan. Hemen hızlı hızlı içeri alıp çıkarıyorlar böyle saçmalık olamaz ya

NehirÇeliker

Nehir hanım, ben de geçen hafta işitmeden %36 rapor aldım, bel fıtığım vardı ama doktor sağlam tadı vermedi, ben de özel bir hastaneye muayyen oldum, mr çekildi, bel fıtığı teşhisi kondu,e devlette görülüyor, yarın bana sağlam yazan doktora gidip, tekrar sağlık kuruluna sevk etmesini ve %8 oranında yazması gereken oranı yazmasını isteyeceğim,bu şekilde mevzuatta yazıyor,yarın durumu buradan yazarım

NehirÇeliker

Geçmiş olsun size Pisikiyatridan oran verilmemesi devlet hastanesindeki tedavi süresinin kısa oluşu ola bilir özel hastanedeki tedavileri dikkate almazlar pek.Rapor için itiraz etmeniz gerekiyor.bulyndugunuz ilin il Saglik müdürlüğüne aksi takdirde 6 ay sonra gire bilirsin heyete.il Saglik müdürlüğüne itiraz ettiğinde angi hastanede girmek istersen sen seciyorsun vakit kaybetme itiraz et kulaktan duyma seylere itibar etme zaman kaybi olur senin icin.prosudür bu sekilde ben imi ay önce aldıgım raporun oranına itiraz ettim başka hasteneye sefk ettiler.tek yetkili kurum il saglik müdürlüğü

NehirÇeliker

Merhaba,bugün geçen hafta rapor aldığım hastaneye gittim,ortopedi doktoru baktı mr sonuçlarına ve beni tekrar sağlık kuruluna sevk etti ama sağlık kurulu malesef kabul etmedi,itiraz hakkınızı kullanın dediler,sisteme girilen rapor degistirilemiyormus ama resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre bu hakkımız var dedim,maddeyi de gösterdim,başhekime de gittim,birkaç yere telefon açtı başhekim, olmuyor dedi, sisteme işlenen rapor degistirelilemiyor dedi tekrar, eli boş döndük, yarın il sağlık müdürlüğüne gideceğiz, hem konuyu tekrar soracağım orada,olmuyor ise itiraz dilekçesi vereceğim mecbur 😔,çok sınır bozucu bir durum, mevzuattaki maddeyi çıkarsınlar o zaman,çok yanıltıcı bir durum,şikayet edilebilir aslında ama uğraşacak enerji lazım

Zelinda74

Ya gerçekten çok saçma. Üzüldüm senin adına ya. O zaman ben hiç gitmesem mi? 😏 Sanırım aynısını banada yaparlar

NehirÇeliker Aldığınız raporun üzerinden 6 ay geçtikten sonra yeni rapor için başka bir hastaneye başvurabilirsiniz en mantıklı yol bu diye düşünüyorum.

Mr sonucumu nasıl öğreneceğim? Lütfen yardımcı olur musunuz?

Sol ayak mr çekildi. Mr sonucu e devlete düşer dediler. E Nabıza girince hangi sekmeye düşüyor mr sonuçları? Tahlillerim sekmesine mi yoksa radyolojik görüntüler sekmesine mi?

Hastanede yaptırmış olduğunuz tüm tahlil sonuçlarını evinizden rahatça öğrenebilirsiniz. Tahlil sonuçlarını online olarak öğrenmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sistemine giriş yaparak, e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Tahlil sonuçlarınız çıktığında internet yolu ile öğrenmek için T.C. kimlik numaranızı girmeniz istenecektir. Ve tahlil sonuçlarını öğrenmek için sizden istenilen bilgileri sisteme eksiksiz olarak girmeniz yeterli olacaktır. Bilgilerinizi girmenizin ardından tahlil sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Mr sonucumu yorumlayabilir misiniz :(?

Ne demek istenmiş lütfen yardımcı olur musunuz engelli raporu için başvuru yaptım sol ayaktan mr çekildi sonuç böyle

emar sonucunu uzman doktordan başka yorumlayamaz... neticede 6 sene okulu boşuna okumuyorlar ...

NehirÇeliker

İşin içinde "rapor" olduğu zaman onu işin ehli veya bizzat aynı sorunu yaşamış kişi dışında kimse bilemez. Rapor resmi yazışma niteliğinde olduğundan ötürü 3 kelimenin 2 tanesi latincedir :)
Beyin MR'ı olsa yine 3-5 bir şeyler yorumlardım ancak bunda hiç şansım yok.

Üst Alt