Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İtiraz etmeden engelli raporunu nasıl yeniden çıkarabilirim?

Şamil67

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
Bilen arkadaşlar süreç nasıl işliyor ben daha önce üniversite araştırma hastanesinde n rapor aldim tekrar aynı hastaneden rapor almak istiyorum ne yapmam lazım. Teşekkürler raporum sürekli oran yukseltmek icin

valla rapor sisteminde baya değişiklik olmuş son hastaneye gittiğimde artık 6 ayda bir engeli raporu alma olayı bitmiş herhalde ?

(Gölge)

Tekrar aynı hastaneye gidip müracaat mi edecem yoksa il sağlık müdürlüğüne dilekçe mi verecem

Aynı hastaneden alabilirsin veya farklı bir hastaneden alabilirsin

peki bu doktora itiraz edip tekrar aynı hastanede heyete girme olayı nasıl oluyor ???

Bana da 6 ay sonra başvurabilirsin demişlerdi. 182 Den normal randevu şeklinde ama nasıl işliyor prosedür bilemiyorum.

İtiraz 1 ay içinde yapacaksın yoksa olmaz
İtirazda aynı hastane olmaz farklı olur

İtiraz yapılıp alınan orandan sonra yine 6 ay süre sonunda başvuru yapılabilir mi?

Cevabınız için teşekkürler, Benim engelli oranında sıkıntım yok ama maalesef arkadaşlar açıklama kısmını boş bırakmış ve vergi dairesi doldurulmasını istiyor. Dolmadan işlem yapamıyoruz o nedenle itiraz edip onun dolmasını isteyebilirim ya da 6 aylık süre sonrası tekrar rapor aldığım hastaneden doldurabilirim. İkisi arasında hangisi mantıklı diye karar vermeye çalışıyorum. İtiraz sonrasında hastane bütün işlemleri tek tek yapıyor sanırım elimdeki rapora bakmadan bura da da baya bir zaman kaybı yaşanacak.

alonemisin
aldıgın hastaneye git doldurt saglık kurulu bölümüne ugra düzeltirler tekrar girmene gerek yok zaman kaybetme

Merhabalar, Rapor e devlete yansır yansımaz gittim ama olmayacağını ilettiler. 13-03-2023 tarihinde e rapor girilde ve 14-03-2023 tarihinde İstanbul Şişli Etfal Hastanesine gittim 6 ay sonra tekrar başvurabilirsin veya itiraz edebilirsin dediler. Bütün Heyet büroyla görüştüm yapmadılar maalesef:( Şimdi 6 ay beklemek veya itiraz ile başka hastane arasında kararsızlık durumundayım tabi bu arada ödediğim ötv ücreti de yanmış oluyor:( Yeni hastane bütün mr vesaire tekrar isterse orada da baya bir zaman kaybı olacak.

(Gölge)
Benim eşimin de raporunda aynı problem vardı. Raporu aldığı hastaneye başvurdu. Hastane İl Sağlık Müdürlüğüne kendi sistemi üzerinden gönderip düzeltme için onay aldı ve onay sonucunda hastane yeniden raporu düzenledi. Toplamda bu işlem 7-10 gün arasında sürüyor.

alonemisin
Siz itiraz dilekçesi değil düzeltme için dilekçe vereceksiniz.

Nurşen16
Nurşen hanım burada ki sorun raporu düzeltme mi ? yoksa rapora itiraz mı ben itiraz olarak anladım onun içinde 6 ay beklenmesi lazım diye biliyorum

Merhaba, Bunu hangi tarihte gerçekleştirdiniz acaba, E rapora geçilmeden önce mi sonra mı?

Barda5

İtirazı da raporu aldıktan hemen sonra yapabiliyorsunuz zaten raporu aldıktan 30 gün içinde itiraz edebiliyorsunuz ancak itiraz sonrası rapor için başka hastaneye yönlendirip yeniden işlemleri başlatıyorlar. Yeniden heyete filan giriyorsunuz.Fakat düzeltme istediğinizde dilekçenizde raporumun şu kısmında eksik ya da hata var diyerek durumu açık açık yazıp hastanenin sağlık kurulu bölümüne başvuruyorsunuz.

Merhaba, Bunu hangi tarihte gerçekleştirdiniz acaba, E rapora geçilmeden önce mi sonra mı?

Bunu bana sordunuz di mi? Üstüme alınaraktan cevap veriyorum, yeni gerçekleştirdik.
Hatta konu şuydu: Tertibatlı araç kullanımı uygundur yazıyordu gerekir ibaresi için düzeltme istedik ve düzeltme yaptılar.

Barda5
Itiraz 1 ay içinde il sağlık müdürlüğüne dilekçe ile yapılıyor rapor yenileme aldığın rapor dan 6 ay sonra yapiliyor

İyi akşamlar ben üç yıl önce şehir hastanesine heyet raporuna başvurmuştum unipolar depresyon teşhisi ile heyette rapor,oran verilmedi,ben itiraz da etmemiştim, düşünemedim sonra ben tedavim daha iyi olsun diye tıp fakültesinde profösor doktora gittim,o obsesif kompulsif bozukluk anksiyete bozukluğu teshisleri koydu, heyete tıp fakültesinde girecektim tedavim orada olduğu için fakat basvuramazsin dediler, önce şehir hastanesinden aldığım rapor (itiraz da etmemiştim) engel oldu, tıp fakültesinden durum bildirir raporu ile şehir hastanesinde girecektim bugün de heyette bulunan psikiyatrist,heyetten tedavinin 6 ay burada takip edilmesi gerekir sonucu çıkar dedi, 6 ay sonra mı basvuru yapayım

Surekli olan raporu oran yukseltmek icin nasıl çıkarırım?

6 ay geçti tekrar rapor çıkarmak istiyorum nasıl çıkartabilirim en son rapor aldigim hastaneden çıkarmak istiyorum

Raporunuz %de kac, rapor yüklseltelim derken elindeki rapordan olmayasın?
Şikayetleriniz nedir,biraz bilgi verirsen cevaplmaya çalışırız,
Şamil67

OğuzHan112

Raporum %65 işlevselliği tedavi ile kısmen düzelen.şizofreni ilaclarimi kullanmama rağmen paranoya algılarını beynim değişiyor cevremdekileri ajan zannediyorum raporu %70 çıkarmak istiyorum evde annemden bile şüphe ediyorum

Şamil67
Tanı olarak şizofreni mi?

Yeni rapor çıkartmak için,var olan epikiriz raporların la beraber, rapor vermeye yetkili bir hastanenin sağlık kurulu bilgi işlem memurlarına başvuru yapabilirsin.

Raporun süreli çıkabilir,bunu da göz önünde bulundur.

Selamlar, rapor yenilemek için rapor süresinin uzerinden 6 ay geçmeden yapılacak başvurular için durum bildirir raporu mu almak gerekiyor? Bu rapor alınıp sonrasında nasıl bir prosedür işliyor?

Merhaba benim 2013 yılında ortopedik %41 oran süresiz engel raporum var. ÖTV indirimi içinde 2018 yılında rapor almıştım ama araç almak için gittiğimde raporun bakodlu olması gerekiyor dendi. Ben şimdi 2 raporumuda alıp il sağlık müdürlüğünemi başvurmalıyım? Heyete alırlar mı diye tereddüt yaşıyorum. Süreç nasıl ilerliyor ne yapmam gerekiyor bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Üst Alt