Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İtiraz ettim, %20 oran sıfıra düştü, %39'da kaldım!?

ayhaakan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Bende herediter spastik paraparezi, düz tabanlık, sol gözümde astigmat miyopi ve 10 yılı aşkın bir süredir tedaviye yanıt vermeyen majör depresyon var.

Önceki raporda nöroloji %20, psikiyatri %20 ve göz %2 olmak üzere toplam %42 oran verdiler ve balthazard hesaplamadan dolayı rapor sonuç oranı %37.28 çıktığı için itiraz ettim.

İtiraz sonrası muayenelerde nöroloji; tablo 4.1'den %20 ve tablo 4.2B'den %20 vermesine rağmen balthazard hesaplama öncesi poliklinik oranı %36 yazıyor. Bu nasıl oluyor?

Psikiyatri, kullandığım tüm ilaçları görmesine ve önceki raporda %20 oran verilmesine rağmen %0 verdi. Bu normal mi?

Ortopedi pes planus tanısı koydu ama oransal değeri yok dedi ve %0 verdi. Ben araştırmalarımda %7'ye kadar verilebiliyor diye okumuştum.

Önceki raporun poliklinik oranları toplam %42, balthazard sonuç oranı %37.28 iken son raporun %40 toplam poliklinik oranlarından %39 düşmesi doğal mı?

1 puan ile engelli hakkından mahrum bırakılmak bana normal gelmiyor. Şimdi ben ne engelliyim ne sağlıklıyım. Ben ne edeyim?

@qerdal

Buradaki yönetmelikte 18. sayfada tedavi ile kısmen düzelen %40 tedavi ile düzelmeyen için %70 yazıyor. Sizin bahsettiğiniz doktorun baktığı yönetmelik hangisi acaba?

Ben de 10 yıldır yineleyen depresif bozukluk tedavisi görüyorum ve sonuç alamıyorum. Ama raporda %0 verdi. İtiraz hakkım olmadığı için cimer'e şikayette bulunacağım. Referans göstermek için Bahsettiğiniz yönetmeliği nereden bulabilirim?

bu sitedeki cetveli resmi gazetede buldum ama dizin kısmında eskiler>2010 diye bi ibare gördüm. O yüzden bunun geçerli olup olmadığını bilmiyorum...

Teşekkür ederim.

Süreli çıkan raporlara itiraz ederek hakem hastanesinde süresiz olarak rapor aldım ama, 8 yıldır tedavi altında olduğum kullandığım ilaçların ortada olduğu itiraz öncesi %20 verilen hastalığıma itiraz sonrası %0 verip rapor oranını %39'da bıraktılar.

Geçenlerde yolum düşmüşken il sağlık müdürlüğüne gittim. İlgili birime rapora itiraz hakkım kalmadı ama 8 yıldır tedavi altında bulunduğum, kullandığım ilaçların ortada olduğu rahatsızlığıma %0 verildi. Benim bu konuda yapabileceğim hiç bir şey yok mu diye sordum.

Rahatsızlığınızdan eminseniz ilgili polikliniğe dilekçeyle gidin, doktor uygun görürse heyet muayenesi kapsamında raporunuza oran eklemesi yapabilir. Ayrıca raporu aldığınız hastaneye gitmek zorunda değilsiniz, ikamet ettiğiniz yerdeki hastaneye de gidebilirsiniz dedi.

Ben yanlış anlayıp anlamadığımı doğrulamak için tekrar tekrar sordum. Bu itiraz değil dimi benim itiraz hakkım yok bakın diye tekrar sordum ama yok bu itiraz değil, rapora hastalık ekleme dedi.

İkamet ettiğim yerdeki hastaneye dün gittim. Doktorun böyle bir uygulamadan haberi yok. Rapor birimine soruyorum hiç öyle şey olur mu, başka hastaneden çıkmış, elektronik imzalanıp e-devlette yayınlanmış rapora oran eklemesi yapılır mı diyor ve il sağlık müdürlüğünden aldığım bilgiyi yalanlıyorlar...

Ben bu konuda böyle bir uygulama olup olmadığını hakkında nereden bilgi edinebilirim ve sizin bu konuda bir bilginiz var mı acaba?

Üst Alt