Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İtiraz ile aldığım 2. raporu maliye'ye göndermeli miyim?

suzerk

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba

İzmir Yeşilyurt devlet Hastanesi'nden Haziran ayında aldığım 81 puan 1 yıl süreli raporum Ankara maliyeye gonderildi..fakat ben bu rapora il sağlık müdürlüğü kanalıyla bireysel olarak itiraz ettim...

Bozyaka sgk hakem hastanesi 64 puanla süresiz rapor verdi...

sorum şu;

ilk raporum maliye tarafından süresiz olarak onaylanır mi? 2.raporum süresiz olduğu için tekrar maliyeye göndermeli miyim? ilk raporum 1.derece engelli 81 olduğu için,2.raporum 64 olduğu için 2.derece engelli...

il sağlık müdürlüğü nu aradım konuyu vergi dairesine sorun dedi.
bende bağlı olduğum vergi dairesini aradım durumu anlattım.. dilekçeyle durumu anlatıp 2.raporu bize getirin yollayayım dediler.. çünkü ilk raporunuzun Ankara tarafindan süreli yada süresiz onaylanmasının bir garantisi yok dedi...

üstadlar ne dersiniz?

suzerk

Kardeş kim dediyse doğru söylemiş.
Mantık yürütünce kesin olan engelli raporunu vermen gerekli olduğunu düşünüyorum.
İkisinide dilekçe ile ver. Bırak senin yerine vergi indirimi sağlık kurulu düşünsün

Bence ikinci raporu göndererek onun değerlendirilmesini isteyin. Çünkü ilk rapora itiraz edilmiş, hakeme gidilmiş ve rapor %64 olarak kesinleşmiş. Bu durumda %81 olan ilk raporun bir hükmü kalmamış oluyor.
Ha bundan vergi dairesinin haberi olmayabilir, ilk raporunuza göre vergi indirimi hakkı da verebilir, ama daha sonra sorun yaşamayacağınızı kimse garanti edemez.

Ufukalp

peki üstad dilekçe ile verdim diyelim 2. raporu? ilk rapor maliyeye gitti..diğeride ulaştığında her ikisini değerlendirip olumsuz birşey yada ne bileyim ordaki heyetin kafasını karıştırabilirmi..ben bundan endişe ediyorum aslında..

yada ilk raporum 1.derece engelli 81 puan 2.raporu hiç göndermeyip ilk raporun sonucunumu beklemeliyim..ankara bazen süreli raporlarıda süresiz olarak onaylayabiliyormuş diye duydum..baktım süreli onayladı bende 2.raporu gönderirim gibi???

suzerk
Beni tereddüde sevkeden konu süreli ya da süresiz olması değil. Birinci raporu süresiz bile onaylasalar, üç beş yıl sonra hükmü kalmamış geçersiz bir rapora vergi indirimi almışsınız denip, vergi indiriminizin ve o vergi indirimi ile sağlamış olduğunuz hakların iptaline gidilmesi.
Bu illa da olur demiyorum, ama olmayacağını da kimse garanti edemez. Aslolan, itiraz edilmiş bir raporun kesinleşmiş son halidir. Bu durumda raporun ilk halinin hiçbir hükmü yoktur.
Tabi ki tercih sizin.

Yeni alınan raporların üzerinde bundan önceki raporlar geçersiz yazar. Bu yüzden en son alınan raporla işlem yapılması gerekmiyor mu?

Ufukalp

anladım üstad,az evvel interaktif vergi dairesi kanalıyla, dilekçe ve ekindede raporu gönderdim...durumu dilekçe ile acikladim..en azından dediğiniz gibi son rapor nihai olan ve sürekli...ilk raporu onayladıktan sonra aaa sizin bir raporunuz daha varmış deyip sorun çıkarabilir ler...biz doğru olanı yapalım da yukarıda bir arkadaşın dediği gibi gerisini Ankara düşünsün...

İki kişi daha sorunuza cevap vererek yardımcı olmaya çalışırken, tek kişiye hitap etmeniz oldu mu şimdi?...
Lütfen cevap yazmayın

Birisiman

üstad gerçekten ama gerçekten özür diliyorum,kusura bakmayın....yukarıda ufukalp üstad ile yazışırken ona odaklanmışım...isteyerek yapmadım inanın..ilginize teşekkür ediyorum

Kasıt olmadıkça sıkıntı yok, bir yanlış anlaşılma oldu,

arkadaşlar aza evvel torbalı vergi dairesi ile görüştüm evrak onlarda bundan sonraki süreci sordum..1.rapor2. rapor nasıl olacak diye?
onlarda biz evrağını izmir merkeze göndericez onlar karar verecek dediler...yani izmir 1. rapor gitmiş bunun gitmesine gerek yokta diyebilir dediler..fakat 1. raporum süreli...2. raporum süresiz..ben 2. raporu itiraz ile aldım..şimdi izmir vergi dairesinin böyle bir hakkı varmı? ben ne yapabilirim bilgisi olan varmı ?

suzerk
İzmir Vergi Dairesi ile görüşmeye çalışın, olmadı gidin durumunuzu anlatın. Ankara'ya gönderilen raporun itiraz sonucu farklı bir oran ile kesinleştiğini, o raporun hiç bir resmi geçerliliği kalmadığını, elinizde bulunan raporun kesinleşmiş halinin gönderilmesini ve vergi indirimi işleminin bu rapor üzerinden yapılmasını talep edin.
Bu arada Torbalı Vergi Dairesi demişsiniz, Torbalı'da mı oturuyorsunuz, ben Torbalı'dayım da.

Ufukalp

cevabınız icin teşekkürler, hayır torbalida çalışıyorum..bende evrak gittikten sonra İzmir ile görüşmeyi düşünüyordum..torbali vd haftaya gondeririz dedi..onlar gondermeden ben gidip gorussemmi?
birde raporlarin arkasında son rapor alındıktan sonra bir önceki rapor hükümsüzdür gibi bir ibare yaziyor?

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@suzerk
Son mesajınıza cevap yazdım yukarıda.
Evet hükümsüzdür, onun için diyorum ya, vergi indirimi işlemi onun üzerinden yapılmadan önce müdahele edin diye.

Ufukalp

1.rapor 2 ay oldu gideli...diyelimki 1. rapora göre onayladı Ankara, sonrada 2.rapor ellerine ulaştı?
yada 2.raporu dilekçe ile 1.rapor işleme alınmadan ulastirabilirlermi Ankara'ya? offf kafam allak bullak oldu.. hakkını helal et üstad [emoji20]

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

suzerk
Ankara Maliye Merkez Sağlık Kurulu'na gönderilen raporlara 3-4 ayda ancak inceleme sırası geliyor.
Gereği şekilde ilgilenilse karışıklığa meydan vermeden müdahale edilebilir aslında.
Ama işte devlet kurumlarının halini de görüyoruz. Çok basit bir işlemi bile arap saçına döndermeyi başarırlarken bunu nasıl yaparlar bilmiyorum.

Ufukalp

izmir maliye başkanlığına önce telefon ile olmazsa bizzat giderek durumu anlatıcam...zaten sizinde söylediğiniz gibi,2.rapor 1.yi devre dışı bırakıyor resmi olarak...farklı bir yaklaşım kanunen doğru olmaz...nasılki benim2.raporu göndermemem kanuni değilse onlarında 2.raporu kale almamaları kanuni olmamalı diye düşünüyorum...ilginize çok teşekkür ederim.gelişmeleri paylaşırım...

suzerk
Aynen öyle yapın, bizzat gidip anlatın bence.
İzmir Vergi Dairesi Konak Meydan'da Büyükşehir Belediyesi'nin hemen yan tarafında.
Siz aslında vergi indirimi için Torbalı Vergi Dairesi ile değil direk İzmir Vergi Dairesi ile muhatap olsaydınız daha iyi olurdu. Vergi indirimi için işverenin bağlı olduğu vergi dairesi şartı yoktur.

Ufukalp

üstad yanlışınız var sanırım,ben ilk konak a gitmiştim onlar vergi indirimi için bağlı olduğunuz yani çalıştığınız şirketin vergi dairesine yapacaksınız deyip,beni torbalıya yönlendirdiler...şimdi birde evrağı göndermelerini beklicez :( aslında dediğiniz gibi olsa bu kadar uzun sürmezdi,,,ben evrağın akibeti için torbalıyı aradım adamlar interaktiften kabul etmişler evrağı fakat akibetinden haberleri yok..evrak nosunu söyledimde öyle buldular,,haftaya göndericez izmire dediler...

suzerk
Ben Torbalı'da oturuyorum ve Torbalı'da çalıştım.
İstanbul Vergi Dairesi'nde kayıtlı olan vergi indirimimin İzmir Vergi Dairesi'ne transferi, vergi indiriminin Torbalı'daki işverene tebliği konularında hiçbir zaman Torbalı Vergi Dairesi'ni muhatap almadım, bütün işlemlerimi İzmir Vergi Dairesi'nde yaptım.

Ufukalp

çok ilginç üstad,belkide yönetmelik değişti bilmiyorum..dediğim gibi ben ilkin izmir başkanlığına gidip engelli vergi indirim almak istediğimi söyledim..onlarda çalıştığım şirketin bağlı olduğu vergi dairesine başvurmam gerektiğini söylediler..

Üst Alt