Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İtirazıma rağmen engelli ehliyeti alamadım. Ne yapabilirim?

terazi ve ölçü

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm
zonguldak il saglık müdürlüğü bana sıkıntı çıkardı.normal sürücü olu raporu verdiler
.itiraz ettim en yakın ile gönderdiler
sonuç aynı değişmedi.
senden bilgini istiyorum.

sol alt ekstermitede eklem hareketlerinde kısıtlıılık
,geçirmiş olduğum kazada sol kalça femur boynu ve topuzu arası kırık oluştu. ve platin takıldı

hiç uğraşma kardeş bana aynı oldu hastaneye gittim Nöroloji bölümünden sürücü olabilir raporu aldım sağlık müdürlüğüne gittim tekrar beni hastaneye sevk ettiler Nöroloji bölümünden ve fizik tedavi bölümünden sürücü olur raporu aldım tekrar sağlık müdürlüğüne gittim bu seferde kabul etmediler ankaraya sevk ettiler orda da çıkmadı zaten sürücü olamasın dediler
ben anlamıyorum TC nin okumuş diplomalı doktorlarından rapor alıyorsun aynı doktor olsa neyse tanıdık felan diye şüphe duyarlar ama değil ve sağlık müdürlüğündeki serefsizler sürücü raporu vermiyor sana
boşuna uğraşma yani sana bana vermezler hak hukuk olmayan bir ülkede ne beklersin

terazi ve ölçü

Manuel vitesli araç sürmeye mani sayılmamış. Manuel araç süremeyeceğinizde ısrarlı iseniz, itirazınız sonucu gönderilecek hastanedeki doktorları ikna etmeniz gerek. Kolay değil.

amaliyat ve heyet raporunda;
ötv'siz araç alabilir.otomatik vites araç kullanabilir.sol kalça eklem hareketlerinde kısıtlılık raporum olmasına rağmen ve bu rapor bülent ecevit üniversite hastanesinden verildi. il saglık müdürlüğünün komisyon raporunda normal sürücü sün deye rapor vermişler
buna istinaden rapora itiraz edip başka ile gönderdiler sonuç değişmedi. A2 ehiyetim de var .ve sonucunda zonguldak il müdürlüğü tarafından verilen rapora istinaden bari yeni ehliyet alayım dedim. bu seferde biz sana normal ehliyet veremeyiz dediler .sen ancak otomatik vites araç kullanabilirsin diyorlar çok bunaldım ACİL YARDIM....NE YAPMALIYIM.

terazi ve ölçü

İtiraz da karşılık bulmadığı için durum zor. Mahkeme süreci işletebilirsiniz ama o da ne kadar anlamlı olur inanın bilemiyorum

Ne saçma iş arkadaş isteyene vermiyorlar istemeyene veriyorlar. Sanırım ne istediğini belli etmeyeceksin yada tam tersini söyleyeceksin ki istediğini versinler. Belli edince tersini vermek için egoları zorluyor sanırım bu insanları

Ehliyet için heyete girdim ortapedi doktoru bana baktı senin gibi sana dedi otomatik vites ehliyeti vermem sen manuel kullanabilirsin dedi.Bu arada sol ayağım orta ayak ampute(bunuda yeni öğrendim)Ayak bileğim varus ta ve ayrıca hareket yok denecek kadar az.Sol bacağım bu yüzden 5 cm ince.Başhekime çıktım durumu anlattım beni başka bir ort.doktoruna gönderdi.Bana sordu ne istiyorsun.Dedim ki bana bak ben otomatik vites araç kullanabilirmiyim kullanırsam onu yaz.Oda muayene etti ve yazdı.Şimdi bu doktor a sormak isterdim senin bir yakının olsa aynısını dermiydin.Bu arada zaten Afo da kulkanıyorum.Benim de böyle bir yaşanmışlığım var.

Gsusa Bende aksine otomatik vites verin bana diyorum yok sen yapamazsın diyorlar. Normal sağlıklı bir insan için bile direksiyonu iki elinle tut aracı böyle kullan daha güvenli diyorlar. Ancak verilen tertibatta ben tek elimle hem direksiyonu kontrol edeceğim hem sinyaller hem silecekler bir ton iş veriyorlar. Herhalde ben maksimum 20-30 km hızla gideceğim. Ayağımı kullanabiliyorum yeterince neyin derdindeler anlamıyorum. Zaten heyete girme amacımı bu kişi bunu yapabiliyor mu veya yapabilir mi değil mi ? Bu niyetle giriyoruz ama heyette söylenen söz ne yapabildiğin önemli değil ne söylediğim önemli. Yapabildiğimin nasıl önemi yoksa artık anlamış değilim. Yapıyorsam yapıyorum bunun aksi yok ki.

Sürücü kursları ayrı kafa zaten arıyorsun engelli ehliyeti veriyor musunuz diye yok diyene eyvallah ama evet diyene tertibatlı araçla girmem gerekiyormuş diyorum evet doğrudur diyorlar , peki tertibatlı aracınız var mı diyorum hayır yok diyorlar.. Bana git kendi aracına taktır gel gir diyor ama ehliyet almadan da araç alamıyormuşum ötv olayından dolayı. Diyorum otomatik vitesle sokun kullanabilirim sorun yok , olmaz diyor. Hayır ne yapacağım ben o zaman anlamadım ki :D

Üst Alt