Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ITP hastasıyım. Dalak yokluğu ve yürüme zorluğu için yüzde kaç oran alırım?

aysuna

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben kan hastalığım yüzünden kortizon ilaçları kullandım şimdi şiddetli kemik ağrılarım var doktorum koltuk deynekleri ile yürüçeksin dedi yaklaşık 5 yıldı kullanıyorum.. Ortopedi doktorum % 20 oran verebileceğini söyledi. malülen emekli denedim olmadı eğer hastaneden yüzde kırk rapor alırsam özürden olabilirmiyim yoksa yine anlaraya gidermi ankaradan herseferinde red cevabı geliyor çünkü doktorum malülende olusun demişti ama ankaraya gidince her şey değişiyo. bilgi verirseniz çok sevinirim inanın çok zor durumdayım.. .

Dalak yokluğu için sakatlık oranı cetvelinde oran veriliyor. Oran verilmez diyen doktorunuza, cetvelin 80. sayfasının sonuna bakmasını ve Splenektomi'nin anlamını sorun.. % 10 oran vermesi gerekiyor.. Bu çok net.. Dalak yokluğu için verilen oran kıyıda köşede kaldığı için cetvelde farkedemiyorlar galiba, olabilir insanlık hali, ama siz ikaz edin mutlaka..

Şimdi, size fikir olması açısından tahmini bir hesaplama yapalım.. Ortopedi doktorunuz % 20 oran veririm dedi, % 10 dalak yokluğu için (bunu es geçmeyin doktorunuza mutlaka söyleyin, rapor oranını etkiler) ITP için en az oranı baz alalım % 20 olsun, balthazard formülü ile hesaplanınca, 20+20+10=% 42 oranlı rapor geçer elinize.. ITP için daha fazla oranda alabilirsiniz tabii, durumunuza göre doktorunuz belirler..

Primer hemostaz bozuklukları (İTP, trombosit fonksiyon bozuklukları, vasküler nedenler)

1. Hafif kanamalar ile seyreden ve tedavi gerektirmeyen vakalar:% 20
2. Hafif kanamalarla seyreden ve tedavi gerektiren vakalar:% 40
3. Ağır ve hayati kanamalar ile seyreden vakalar:% 80

çok sağolun bişi daha cevaplarsanız sevinirim artık hastane raporu yeterli diyorlar ankaraya gitmeyecekmi raporlar bilginiz varmı

peki ,ben şu anda çalışıyorum % 40 rapor verirlerse benim 3600 günüm dolmadı bu bir şeyi değiştirirmi iş yerinde koltuk deyneği kullanamıyorum ustam sen özürlü değilsin seni çıkarmamız gerek diyo

İYİ GECELER Kusura bakmayın yeni olduğum içintam olarak neyin nasıl olacağını bilemiyorum size tekrar teşekkür ederim bu yazıyı bana gönderdiğiniz zaman çok sevindim inşallah bu sefer olur demiştim sizin dediğiniz gibi itp den % 20.dalaktan % 10 aldım heyettekurulunda ortopedi yoktu fizik bölümü vardı oda ortopediden yazı istedi onuda yarın gidip halledeceğim ortoped izaten % 24 verebilirim dedi son olarak sonucu size yazarım

GERCEKTEN BU SİTENİN BANA ÇOK FAYDASI OLDU EMİNİM BİR ÇOK İNSANADA OLMUŞTUR .:)

ITP % 20, dalak yokluğu için % 10, ortopedi için % 24 bu şekilde kırpılmadan oran verilirse size, elinize geçecek olan raporun oranı % 45 olur.. Yani, ortopediden en az % 16 oran şart.. % 24 kesinse zaten sıkıntı yok. Sonucu alınca bizimle paylaşın lütfen..

öncelikle geçmiş olsun,ben de kronik ITP hastasıyım , uzun süre tedavi olduktan sonra dalağın alınmasına karar verdiler.Bu son çare diye biliyorum.Hastalığın kalıcı olduğunu biliyorsundur.Şimdi bu % kaç verirler karışıklığını çözümlemek için ; bu hastalıktan % 40 sürekli özürlü alırsın.Fiziksel diğer hastalıklarından ne verirler bilmiyorum ! Alacağın oran senin malülen emekli yapmaz ama sigorta süreni doldurursan erken emekli olabilirsin.Tabi bu raporun vergi dairesinde onaylanıp vergi indiriminden yararlanman gerekir.Konu biraz karışık görünebilir ama her şey hallolur.

öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim ama ben bu doktorları anlamıyorum kronik olduğunu söylediğim halde bana itp den verdi biliyomusunuz ama yinede önemli değil dalaktan % 10 osteonekrozdan %24 verdi ortopedi yani bu bana E gibi bir rapor veriyo tabi başka bişi başına gelmezse inanın şu olay bitene kadar uyuyabileceğimi sanmıyorum 11 yıldır hem itp hastalığım var hem ağrı çekiyordum olursa yaklaşık 2yıl sonra çalışyığım için emekli olbilme şansım olur gibi gözüküyo o zaman daha iyi olur en azında evde yatıp dinlen me şansı oluyo insanın.

seref bey emekliliğiniz hayırlı olsun inşallah drı bizim başımıza diyim.ben bu işleme gelir ve kurumlar vergi müdürlüğünden sevkli başladım onlar beni buca seyfi demirsoy has gönderdi pazartesi emarlarımı alıp heyete vereceğim kaç gün sürer bilmiyorum ama en az 20 diyorlar ama sonucu siteye yazacağım .özel olmassa siz sadece itp den mi % aldınız ve emekli oldunuz .

1999 yılında işçi bulma kurumunda başvurumla ilk raporumu alsancak devlet hastanesinden aldım.daha sonra emekli olduğum firmaya ilk girişimde beni bu konuya yönlendirdi.karşıyaka devlet hastanesinden vergi indirimi için raporu 2001 yılında aldım.aldığım rapor kronik ITP tanısı ile %40 idi.o raporla bütün işlerimi hallettim.hatta esottan özürlü kartı ve başbakanlık özürlü kartını bu yıl mart ayında aldım.bir daha rapor almama gerek olmadı.kazandığım eski haklar nedeniyler emeklilik işlerim de halloldu.
hastalığınız geçmiştir umarım bu konuda nerede tedavi oldunuz . 1986 yılında dalağımın alınmasıyla tedavim bitti ve bir daha kontrole gitmedim.sizin kontrole ihtiyacınız olacakmı.

bana itp teşhisi 2003 yılında konuldu bence hastaneler calışan hastaları bilgilendirmeliler ve özürleri varsa bunu söylemeleri gerekir ben bunu bir komşum sayesinde öğrendim mesala böyle bir hakkım olabileceğini hiç düşünmemiştim ama itp den dalaktan  ortopedide %24 verdi değişiklik olmassa baltazar formülü ile E oluyor.ben 2011 yılında dalak ameliyatı oldum bozyaka hastanesinde ama hala ege üniversitesinde takip ediliyorum her 3 ayda bir gidiyorum .birşey daha soracağım ortopedi benim raporuma tek koltuk deyneği kullanmalıdır yazmış ağrılarım var ve 55 .60 yaşına gelince dizlerime protez takılaç genç olduğum içim şimdi ameliyar etmiyorlar ben koltuk deyneğini iş yerinde kullanamıyorum bu sorun olurmu yoksa rapor onaylanınca iş yeri koltuk deyneğiyle mi çalıştırır bilginiz var mı .

aysuna, rapor oranlarını yazarken % ile rakam arasına bir boşluk koyarak yazar mısın..

bülent bey benimde size bir sorum olaçak çeveplarsanız sevinirim sağlık kurulu doktorlarına girdim itp % 20 dalaktan % 10 ortopediden % 24 verdiler baltazar formülü ile hesaplayınca % 45 oluyor rapor bu şekilde elime gecerse erken emekli olabilirmiyim 01,01,1998 girişliyim ve 3471 günüm var cevaplarsanız sevinirim

Oranınınızın düşürülüp düşürülmeyeceği konusunda buradan kesin birşey söyleyemeyiz ama % 40 ve üzeri oranla 3. derece olarak onaylanırsa;
1998 sigorta girişi (-staj değil- tam primden yatırıldığını ve 18 yaşınızı doldurduğunuzu varsayarak) ve 3. derece vergi indirimiyle:
18 yıl 4080 güne tabiisiniz.
1998 + 18 = 2016 yılında prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

teşekkür ederim tam raporum çıkınca bilgi veririm çok faydalı oldunuz iyi geceler

Arkadaslar bende kronik ıtp hastasıyım ve tedavi sonunda dalağım da alındı ara ara kontrollere gidiyorum..Ben bi iplik fabrikasında çalışıyorum fakat işe girmeden önce her fabrikada istedikleri gibi burası da benden ağır ve tehlikeli ışte çalışır raporu istediler..bende raporu almak için gittiğim doktora hiç bir sorunum olmadığını söyledim ve doktor da bana inanarak beni muayene bile etmeden ağır ve tehlikeli ışte çalışır kağıdını verdi ve işe girdim..bir zaman çalıştıktan sonra iş bana gerçekten ağır gelemeye ve çabuk yorulmaya başladım..basvursam bende raporcikarabilirmiyim yüzde kaç alırım devlet ise almak için ne kadar oran istiyor .yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..herkese geçmiş olsun

1. hafif kanamalar ile seyreden ve tedavi gerektirmeyen vakalar:% 20
2. hafif kanamalarla seyreden ve tedavi gerektiren vakalar:% 40
3. Ağır ve hayati kanamalar ile seyreden vakalar:% 80

oranlar böyle kardeşim durumuna göre seç bir fikrin olur alacağın oran hakkında devlet memurluğu için sınavlara girmen gerekir ve % 40 ve üstü oran istenir özel sektörede aynı oranda başvurabilirsin tabiki

Benim hastalık dönemim de baya kanamalar oldu kardeşim bu yüzden haftalarca hastanede de de yattım ve ayrıca askerlikten de çürük verdiler alabilirmiyim yani sana da zahmet veriyorum ama bide hangi hastahanelerin hangi bölümüne başvurabiliriz

öncelikle raporu ücretsiz çıkarman için sana yol göstereyi bağlı bulunduğun sydv ye başvur (sosyal yardımlaşma) onlara engelli raporu almak istediğini söyle örneğin ücretsiz ulaşımdan faydalanmak için diye söyle onlar seni sevk eder ve hastaneye gidince elinde sevk kağıdın kayıttan geçtikten sonra kuruldaki memur seni gereken poliklinikllere sevk eder tek tek gezersin raporunda ücretsiz çıkar sanırım yaşın genç emeklilikle falanda işin olmaz bu raporlada devlet memurluğu sınavlarına girersin önünde uzun yıllar var bende umarım buna vesile olurum

Evet henüz 22 yaşındayım insanlar bu raporu çıkarmak isteyenlere hep bi sahtekar öngoruşü ile bakıyorlar hep bi önyargiları ile yaklaşıyorlar bende isterim sağlıklı olmayı fakat takdiri ilahi..madem ki böyle de bi hakkım var neden yararlanmayayim tek istediğim iyi bir iş sahibi olmak..eğer senin vesilenle de bu iş olursa ziyaretine bile gelirm kardeşim :)

inşallah cetvele göre alırsın umarım vede bir memur olursun çünkü biliyorsunki memlekette memur değilsen yarının garanti değil normal bir işte çalışsan hem maaşı az hemde hamallık başka bişe değil yani

Üst Alt