Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyi bir Muhasebe Şefi olmak için neler gerekir?

burak_1986

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
iyi bir strateji geliştirme muhasebe şefi olmak için ne yapmam gerekir şefliğe yeni atandım yardımcı olur musunuz

mesleki açıdan kendini geliştirmen yerinde olacaktır. üniversite mezunu isen mutlaka mali müşavirlik sınavlarına katılmanı öneririm. alacağın belge erken emekliliğin sonrasında da işine yarayacaktır.

Okens arkadaşımıza katılıyorum.
Eğer imkanınız varsa mutlaka SMMM belgesi almak için elinizden geleni yapın.

KBS ye ne kadar hakimsin eksik olduğun konularda sık yapılan işleri ne kadarını biliyorsun yılda bir veya birkaç defa yapılan işleride başlarda seminerlerde tanışacağın kişilere danışarak öğrenebilirsin

Ben 6 yıldır Muhasebeciyim .. Smmm sınavını kazandım stajım devam ediyor. Özel bir şirkette çalışıyorum. Sürekli kendini geliştirmen gerekiyor(mevzuatları takip edip okumak bilgilerini güncel tutmak) ve mesleki olarak yetkinlik sınavlarını kazanmak o belgelere sahip olmak kısaca donanımlı olmak gerekiyor bence. Ayrıca kontrolün altındaki personelleri yönlendirmek idare etmek bilgilerini aktarmak ve onların sorunlarınada yapıcı bir şekilde yaklaşarak yardımcı olmak gerektiriyor.

meb de muhasebe şefiyim bu arada seminere çağırılmadım kbs için direk muhasebeye verdiler iktisat mezunu olduğum için ve hiçbir şey bilmiyorum memurlar da yardımcı olmuyor biliyolar aslında napçam bilmiyorum

Bir kamu emeklisi olarak durumunuzu anlıyorum.
İlgili ast memurlar genelde mevzuatı bildiklerinden değil ilgili işi ezberlediklerinden yaparlar, farklı bir sorun çıktığında apışıp kalırlar ve çok da umurlarında değildir çünkü o sorunu çözmek sizin görevinizdir.
Dışardan birinin bir anda başlarına amir olarak verilmesinden de pek hoşlanmazlar, çekememezlik ya da beklenti diyelim. O yüzden onlardan pek bir yardım ummanız yanlış olur.
Yapılan bir işi bir hesabı size getirecekler imzalayacaksınız hem de hiç bilmeden hiç anlamadan, peki kasten yanlış yapılan birşey olduğunda ne yapacaksınız?
Ben olsam üst amirime çıkar durumu anlatırım, muhasebe konusunda hiç bir tecrübem olmadığını söyler, gerekirse normal memur olarak çalışmayı kabul ederim ama böyle bir sorumluluğu asla.
Yıllarca çalıştım, ama ihaleli işlere ait ataşman hakediş dosyalarını yolsuzluk olabilir endişesiyle hiç bir zaman astlarıma bırakamadım, şöyle arkama yaslanıp şefliğin amirliğin keyfini süremedim. Yeri geldi izine çıkamadım bu sorumluluk yüzünden.
Yanlış anlamayın sadece bir ağabey tavsiyesi, kamuda çekememezlik, ayak kaydırma had safhada inanın çoğunluk göründüğü gibi değil.

Işin garip yanı durumumu anlattığım halde bölüme verdiler ufukalp bey

Görevde yükselme sınavıyla mı atandınız ? Memurken, şefliğe yükselmek için sınav şartı var. Vekaleten mi yürütün dediler? Öyle ise bu yükü kabul etmeyin çünkü sıkıntı yaşarsınız.

Tek Düzen Hesap Planını, Finansal Tabloların şematik halini ezbere bilmeniz gerekiyor. Mevzuata da hakim olmanız lazım. Kurum içi uygulamaları, iş akışını, organizasyon yapısını bilmek lazım. Üretim sektöründe olmadığınız için daha az zorlanırsınız.

SMMM olmasını öneren arkadaşlar Meb'de çalışırken stajını nasıl yapacak ? Mevzuata göre bu mümkün değil.

Hayırlı olsun Burak bey. Bende sizin yaşadığınız durumları yaşadım. Çalıştığım şubede memur iken vekil şef olarak görevlendirildim. Sizin gibi sınava girdim ve Mart ayında asil şef olarak atandım. Yine aynı şubemde devam ettim. 1 Yıldır aynı şubede şefim hala beni benimseyemediler. Sürekli bir sıkıntı odada sürekli kasvet verici bir hava var. Ne yaptımsa düzelmedi. Zaten MEB in en sorunlu şubeleri İnsan Kaynakları ve Muhasebedir. Benimde şubem İnsan Kaynakları. Sizin gibi sıfır tecrübe ile bu şubeye görevlendirildim ama şimdi çok şükür insan kaynaklarının kurduyum diyebilirim. Ben Diyarbakırda görev yapıyorum ama bu işi öğrenmek için şöyle bir yol izledim. Sürekli farklı şehirlerle farklı kişilerle irtibatta oldum. Elazığ'ı aradım. Mersin, İzmir, Bingöl ilimize bağlı diğer ilçeler. Yardım istemekten çekinmedim. Sürekli Bakanlıkla görüştüm. İşi kapmam sadece 1 aylık süreyi aldı. Bence çekinmeyin sizde tecrübeli kişilerden yardım isteyin. İsterseniz bende size yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar :)

ben de samsunda çalışıyorum aslında eski çalıştığım yerden yardım alabilirim ama telefondan nasıl olur ki maaş işlemleri fazla yazıyla ilgili değil mevzuat ezberleme genelde

Üst Alt