Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyi haber: Özel Üniversitede rapor oranı kadar indirim...

yasminn

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Evet sevgili arkadaşlarım, size çok iyi bir haberim var;

Özetleyeyim. YGS-LYS sınavlarına girdim. 2 yıl hazırlanmıştım ama tedaviler, ilaçlar okuduğumu anlamamda sıkıntı yarattığı için sınavda çok başarılı olamadım. Özel bir üniversiteye yerleşecek kadar bir puanım vardı ben de %100 burslular, %50 burslular ve bir tane de %25 burslu programı olan bir okulu yazdım. Sonuçlar açıklandığında %25 burslu okula yerleştiğimi gördüm.

Tabi hemen aldım raporumu, kimlik fotokopimi üniversitenin mütevelli heyetine dilekçe yazdım. Rektör tatildeymiş, özel kalemine ve benim bölümün dekanına teslim ettim evraklarımı. Bu olat Temmuz gibi oluyor tabi

Benim ödemem gereken ücret 13.000 TL idi, peşinat 2500 gibi taksitler de 1050 TL
Benim talebim bu ücretin de yarısını ödemek, evde bakım maaşımın 400 TL sini taksit ödemekti.

Rektörümüz izinden gelmiş Bir gün boyunca internetten araştırma yapmış, "nasıl olur da YÖK böyle öğrenciler için bir kolaylık düşünmemiş" diye. Sonunda 2013 bakanlar kurulunun onayladığı yönetmeliği bulmuş:

"Engelli birey kazandığı okulun ücreti ne olursa olsun ÖZÜRLÜ RAPORUNDA YAZAN ORAN KADAR İNDİRİM YAPILACAK. Ben 13.000 TL nin % 7 sini ödedim ve 4 yıl boyunca da böyle olacak.

Ben ve ailem 2010 yılından bu yana bu kadar mutlu olmamıştık. Ben de hem mutluluğumu paylaşmak hem de gelecek sene için üniversitede okumak isteyen arkadaşlara biraz moral verip derslerine motive etmek istedim.

Sevgiler,
Yasemin Can

Sizin adınıza çok sevindim ancak her özel üniversite malesef bu şekilde davranmıyor. Bunun için tercihlere özel üniversiteyi koymadan önce iyi bir araştırma yapmak gerek

zengin işi bu özeller ama yinede ödeyebilecek durumdakiler için güzel haber :) size hayırlı olsun :D

Zengin işi belki ama bize kolaylik yapmış işte devlet. 13.000 yerine 650 TL ödedim. Devlette okuyanlar da o kadar harç, ıvır, zıvır ödüyor. Ayrica; siz sayin yöneticilerimizden, "Engelli hakları" kategorisinde bu hakkımızın yazılmasını rica ediyorum. YÖK ün kararı bu, kazandığınız üniversiteye genelgeyi ve evrakları gösterince o indirimi yapmak zorunda imiş.

İyi günler hangi üniversite bu acaba?

engellilere bursluların yüzde kaç indirim yapıyor ? bende bu üniversitemin son sınfıtayım bittiğinde mühendislikte özel yada devlet olur, özel çıkarsa para ihtiyacı bankadan mı alıyor ? bankadan veriyorsa iş olmadan nasıl her ay ödeyebilir ?

Hangi universite.basbakanlik engelli karti oluyor mu veya rapor mu istiyorlar

Yüksek Lisans içinde geçerli midir acaba. ? Sizin adınıza sevindim. Başarılar diliyorum

yasminn

yukarıda bahsettiğiniz bilginin yer aldığı genelge tarih ve sayısını biliyor musunuz? bilmiyorsanız genelge tarih ve sayısına ilişkin bilgiye ulaşabilmeniz mümkün mü?

teşekkürler...

Merhaba,
yasminn 13.000 yerine toplamda mı 650TL ödediniz?
Bence çok güzel bir tutar sonuçta harç ödeyenler daha fazlasını da ödeyebiliyor.
Eğer devlet Üni.lerinden farklı olup, size yararı dokunacaksa 650lira 13binin yanında hiç..

Hayırlı olsun, Allah zihin açıklığı versin...

hayırlı olsun ,cidden güzel haber paylaştıgınız için teşekkür ederim...

Hayırlı olsun yasminn hangi üniversite ve hangi bölümü kazandınız acaba?

İyi haber: Özel Üniversitede rapor oranı kadar indirim...

Yasminn Hanım iyi günlerr...yök sayfasında bulamadım..engel oranına göre indirim..nerden bulabilriim o yazıyı ? yardımcı olursanız sevinirim..

13000 in %7 si 910 lira yapar. Bu üniversitenin adını da yazsanız. bildiğim kadarıyla hasan kalyoncu ve hoca Ahmet yesevide indirim var

Boşuna seviniyorsunuz , YÖK'ün aldığı bu yönde bir karar yoktur, Özel Üniversitelerin kendi tüzükleri ve işleyişleri vardır . Sadece ve sadece talep edebilirsiniz, Uymalarını isteyebileceğiniz yasa veya mevzuat yoktur.

Attı ortaya kayboldu.

Bu konuyla ilgili bildiğiniz okullar var mı ?

muazzam bir haber adınıza çok sevindim. ben memuriyete karar verince haklarımı yeni yeni öğrenir oldum. lise sınavlarında anadolu lisesi kazanmıştım ama özel koşullarda girebileceğimi bilseydim sınava optik formdan muaf olma gibi vs çok daha iyisi olabilirdi belki bir nistagmuslu için :) yine aynı şekilde bilkent bilgisayara böyle bir kontenjandan yerleşebilirdim yada indirim alabilirdim ama bilmediğimizden normal paralı okudum. 30bininci sıradan yerleştim.

Bu tarz şeyleri yazmak, insanları bilgilendirmek çoook önemli beni yada ailemi bu konuda bilgilendiren yada yönlendiren olmadı. Biraz yönlendiren olsa, mütevazi bir ev parası duruyordu şuan kenarda :p herşeyin hayırlısı tabiki de öncelikle.

bende yüksek lisans yapmak istiyorum tobb'da, kendilerine mail attım ama dönüş bile olmadı bu kadar ilgisizler. acaba yüksek lisans içinde bu indirim oranı geçerli midir? bilg müh den yükseğe başlasam %62 oranım var bunu bana indirim yaparlar mı acaba ? benim için çok önemli bir bilgi buda.

Son düzenleme:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/08/20150825-5-1.pdf
BAKANLAR KURULUNUN 2.MADDESİ 3.FIKRASINDA HERŞEY YAZIYOR...

guQEHI8.png

yuksek lisans içinde geçerlimi bu acaba

2012 yılında bakanlar kurulunca alınan karar özel üniversiteleri kapsamıyormu??

2012 yılında bakanlar kurulunca alınan ve 28396 nolu resmi gazetede yayınlanan ekteki karar özel üniversiteleri kapsamıyormu??
(3) Yükseköğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, özürlülük oranı kadar indirim yapılır. Özürlü olduğu halde, kayıt yaptırma veya kayıt yenileme sırasında özürlü olduğuna dair raporu ibraz edemeyen öğrencilere, ilgili belgeyi ibraz ettiği tarihte, özürlülük oranı kadar yapılacak indirim tutarı red ve iadeler kaleminden iade edilir.

8Z6LV1.jpg

burada yazdığına göre bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıranlardan bu katkı payları alınır yazıyor. yani ben açıköğretim okuduğum için ikinci bir örgün okumak istesem bu parayı ödeyeceğim değil mi ?

açıköğretimi dondursam olur mu acaba ? bu şekilde bir sorunla karşılaşan oldu mu ?

Acaba kyk(kredi yurtlar kurumu) engel raporu olanlara bi avantaj sağlar mı ki arkadaşlar bilgisi olan var mı?

Üst Alt