Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyi ki, biletleri değiştirmemişiz... ya da Allah değiştirtmedi... [O An]

nüans

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
1994 yılının kasım ayı... Muğla’da oturan ablamı ziyarete gitmiştik, İzmir’e evimize dönmek üzere hazırlandık. Yanımda teyzem ve kuzenim vardı. Üst üste meydana gelen depremler birazcık beni korkutsa da hazırlığa devam ettik. Saat 11:00 de otobüsümüz kalkacaktı ve biz yarım saat evvelinden otogarda beklemeye koyulduk. Kuzenim otobüs biletlerini almış benim yanıma geldiğinde, biletlerin ikinci sırada olduğunu duyunca çok üzülmüştüm. Ön sıradakilerle değiştirmenin imkanı yok mu acaba dedim ve beni kırmadı gitti sordu 3-4 numaralı koltuğun sahiplerine… Yaşlı bir çiftti... İsteğimizi söylediğinde, kuzenimin aldığı cevap şu oldu: “ Evladım bizde 8. sıradaydık ama ne hikmetse bizim hanım bu seferlik ön sırada gitmek istedi. Biz de az evvel değiştirdik biletimizi ön sıradakilerle. O yüzden kusura bakmayın değiştiremeyiz biletleri…”
Cevap karşısında üzülmedim dersem yalan olur ama elden gelen bişey yoktu. Hareket saati geldi ve yerlerimize oturduk. İçimde anlamlandıramadığım bi korku, endişe vardı. Devamlı ağlamak geliyodu içimden. Ablam ve eniştem bizi uğurlamaya gelmişlerdi. Aşağıdan bana el sallayınca , otobüsten inip ablama sarıldım ve hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Ablam bir ara ; gitmek istemiyosan gitme, dedi. Bende;gitmek istemiyorum abla dedim. Kalmak istiyorum. Teyzem, “beraber geldik beraber dönücez…” deyince son bikez daha sarıldım ablama ve otobüse bindim. Ağlamaya devam ediyodum. Hiç böyle bişey yaşamamıştım. Otobüs hareket etmeye başladı.Ağlamalarıma kalbimin hızlı hızlı atışıda eklendi ve korkuyodum, neyden korktuğumu bilmeden... Otobüs hareket edeli yarım saat kadar olmuştu ki; Bu sefer de içimden bi ses devamlı dua et dua et diyodu sanki… Başladım bildiğim bütün duaları okumaya. Kaç kere tekrar ettiğimi bilemiyorum o duaları ama epey bi okudum. Nihayet ağlamam geçti, nabzım normale döndü ve rahatladığımı hissettim. Çok şükür dedim… derin bir nefes aldım… başımı arkaya yasladım ve o an da kaza oldu…
Bağırışlar … Çığlıklar … Ne olduğunu anlayamadım… Kamyonla çarpışmıştık ve kamyon bizim taraftan çarpmıştı. Otobüsün ön tarafı diye bişey kalmamıştı. Şaşkın bir vaziyette etrafıma bakınarak, rüya mı gerçek mi diye yaşadıklarımı çözmeye çalışırken, bunun rüya olmadığını çok geçmeden anladım. Hemen önümde bir eşarp vardı… Eşarbın sahibi biletimizi değiştirmek istediğimiz teyzeydi… Gözüm aradı nerde diye ? Otobüste giderken ön koltuktaydı ama ön koltuk diye bişey kalmamıştı. Kafamı çevirdim ki; eşiyle beraber feci şekilde ezilmişler… Kaza anında hayatlarını kaybetmişlerdi… (Allah rahmet eylesin...)

Kazadan sonra da çok şey yaşadım, ama benim “O AN” olarak anlatmak istediğim;

*ne; otobüsle kamyonun kafa kafaya vurması,
*ne; kuzenimin, bilinçsiz bir şekilde beni sıkıştığım yerden çıkarması ve 3 mt yükseklikte kucağındayken yere bırakması,
*ne; yurdumun yardımsever insanlarından birinin, düştüğüm yerden yine bilinçsiz bir şekilde kollarımdan tutarak, yerde 15-20 mt sürükleyip yol kenarına kadar taşıması,
*ne; parçalı bir kırığın alçıya alınmamasını ben bile, bilebiliyorken!!!, uzman bir doktorun ayağımı alçıya alarak, ayağımın kangren olması,
*ne; ayağım sanki patlıyacak! nolur şu alçıyı kesin diye hastaneyi ayağa kaldırdığımda, gelen görevlinin; alçı kesme makinesinin bozuk!!! olduğunu söyleyip, yeni makineyi alabilmek için sabahı beklemek zorundayız demesi,
*ne de; İzmir’deki hastaneye naklimin, doktorların ihmaliyle 7 saat geç yapılması sonucu ayağımın ampute edilmesiydi…

Benim “O AN” ım; ön sıradaki yaşlı çiftin, biletlerimizi değiştirmek istediğimizde,
“Evladım, bizde 8. sıradaydık ama ne hikmetse bizim hanım bu seferlik ön sırada gitmek istedi. Biz de az evvel değiştirdik biletimizi ön sıradakilerle. O yüzden kusura bakmayın değiştiremeyiz biletleri…” dedikleri andı… O an biletleri değiştirmiş olsaydık, şu an da “O AN” konu başlığına yazı yazan bir nüans olmayacaktı…

Hayatta hiçbir şey, tesadüf değildir...

Bende çok etkilendim... :? :(

Yaşlı teyze ilk defa ön koltuğa oturmak istemiş...

Yönlendirilmiş yani...

mrb

çok üzüldüm allah öldümek istemeyeni öldümüyor çok büyük geçmiş olsun allah böyle kötü günleri bir daha yaşatmasın...

Melek hocam bende çok etkilendim.O an senin için yola devam yaşlı teyzeyle amcaya son durak olmuş.diyecek hiçbirşey yok çok geçmiş olsun.

Kader dedikleri bu işte.. Birini ölüme çekerken diğerini ölümden kurtarıyor.. Yaşanan hiç bir şey sebepsiz değil.. Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır.. Yinede senin adına sevindim melek.. Geçmiş olsun..

Tamamen tesadüf desek bile bunun ne olduğuna inancımızdan başka ne belirleyebilir ki...

zaten Allah insanları yaratırken her insanın yazısını yazmış ne olup biteceği herşey yazılmıştır biz sadece onu yaşıyoruz yani alın yazımızı o yüzden tesadüf diye bir şey yok nüansçım sende alın yazını yaşamışsın senin saatin değilmiş o yaşlı çifte biçilen ömür o kadarmış kafana takma..

Yuhh beee Tesadüf dersem bu işe ayıp ederim sanırsam :(

Takdir-i ilahi deyecem ben.

COK ZOR Bİ DURUM GERCEKEN COK KÖTÜ OLDUM GECMİŞ OLSUN ABLAM

AÇIKCASI ŞUAN ŞAŞKIN VAZİYETTEYİM, TAKTİR İLAHİ VE KADER SANIRIM BU. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BUARADA.

eminimki bu senin hakkında daha hayırlı oldugu için öle olmuştur.
bizlere hayırsız görünen bir olay aslında hayırlıdır ama bizler bunu kavrayamayız.
selametle..

yasayacaginiz günler, yiyecek ekmeginiz varmis bu dünyada daha...

Allah bir şeyin olmasını dilerse ona "ol" der ve olur. bu bir ayeti kerimedir. yasin suresinde geçiyor. ALLAH yaşamanı istemiştir. o yüzden hala yaşıyosun. ALLAH sağlıklı bir ömür nasip etsin....

İnanan insan anlar hayatındaki herşeyin bir sebebi olduğunu sebepsiz hiçbirşeyin olmayacağını...Yazılmış takdir edilmiş bir kader var bunun önüne kimse geçemez...Allahu teala bizlere dayanma gücü versin yeter...
Paylaşımınızı inanın çok etkilenerek okudum...Teşekkürler...

Önce geçmiş olsun, bu yasadıklarının tek açıklaması var, oda KADER. RABBiM Her insanın başına geleceği önceden bilir. Bize hissettirir ama nasıl yada ne olacağını bilmediğimiz için Kendimizi bir tuhaf hissederiz o zaman. Ama ne olacağını Bildirmez RABBİM her zaman Hakkıda var Kim Başına gelecekleri bile bile Birşey yapmaz. En iyisini RABBiM Bilir elbet. Bizler ona kulluk için geldik bu dünyaya O istemeden hiçbir canlı hareket edemez. Onun için boş zamanlarda Dua okumalı ve devamlı halimize şükretmeliyiz.

Hani kelimelerin kifayetsiz kaldigi anlar vardir ya su an o ani yasiyorum uzgunum ki suan hissettigim duygularimi tarif edemiyorum.Umarim bundan sonra sansin biraz olsun yaver gider...

Üst Alt