Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyi oldum sanırım, sıkıntılarım bitti, ilaçları bıraktım..?

caner39

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
5
Abiler 6 aydır ilaç tedavisi alıyordum organik olmayan psikoj bozukluğu tanımlanmamış yazıyordu her zaman. iki aya yakındır iyi oldum artık ilaç falanda almıyorum sıkıntılarım bitti nerdeyse eskisi gibi değilim. Şimdi ne yapmam lazım nasıl bir süreç beni bekliyor iyi olduğuma dair ne yapmam lazım

Öncelikle çok geçmiş olsun ilaçlarını doktor kontrolünde kullanmalısın bırakmak dahil. stresten uzak dur elinden geldiğince seni psikolojik yönde olumsuz etkileyecek insanlarla hiç görüşme yolda görsen bile yolunu değiştir,tekrar geçmiş olsun

İyi yapmışsın. Ömür boyu ilaç kullanacaksın diye birşey yok. Çalışmana devam et. Kitap oku, müzik dinle, gezmeye git, spor yap. İnternetde film, dizi izle. Twittere, instagrama, facebooka tiktoka gir, insanlar neler yapıyorlar bir bak.
Geçmiş olsun. Durumunu arada bir foruma yazmayı unutma bizi gelişmelerden haberdar et.

Senin hastalığın akut psikoz olabilir yani 6 aydan uzun sürmeyen psikoz. Yat kalk dua et kronikleşmedi diye . Geçmiş olsun.

ben her ilacı bıraktığımda ailem benden korkuyor

en uzun süre 3 yıl kullandım hiç aksatmadan

Dünyalar senin oldu bizim de ilaç bırakıp iyleşmiş olmamız için dua edin oh bir keyif yap takıl piknik yap kutla derim dönüp dönmeyeceği belli değil hastalığın sen bugünü yaşa

@caner39, Kendinmi bıraktın doktorun mu bırak dedi?

Kendin bıraktıysan büyük hata iyileştim dediğin ilaçların iyiliği ilaçlar vucüdtan tamamen temizlendikten sonra ve stresli bir durum yaşarsan eskisinden daha kötü olma ihtimalin yüksek.
İyiyim deyip ilacı bırakıp yıllarca bir şey olmayan ama bir anda hastanelik olup gerçeklikten kopan çok hasta var.

Kısa süreli tek seferlik pisikoz yaşayıp iyileşen hastalar var az da olsa ama buna sen değil doktor karar vermeli yaptığın çoook büyük riskli bir durum.

Ama doktorun bırak dediyse kesinlikle stresten ve hayatında büyük değişiklerden uzak dur en ufak sıkıntı hissetiğinde doktora git anlat sıkıntılarını.

Doktor doktor diyorsunuz da
Doktor hastalarini kobay gibi kullanip ilaç deneyi yapiyor
O olmadi öbür ilaç
Bu olmadi öbür ilaç
Bu ilaçlari kendileri hiç kullanmamiş hiç psikoz geçirmemiş
Ztaen piyasada bi kaç ilaç var
Bunlar hakkinda bilgi edinmek için 6 yil 10 yil tıp okumayaa gerek yok elimizin altında internet var ki doktorlari kimileriileri de internete yazip bakiolar gözümün önünde ilacın ne yaptiğini ilacin etken maddesinin adini bile bilmiyor

Doktor bıraktırmadıysa yüksek ihtimal ilaç etkisi geçtikten sonra hiç beklemediğin bir zamanda tekrarlayabilir. Kendini hastanede bulursun.

@Micro123, Aynı ilaç aynı rahatsızlığa farklı kişilerde farklı etki gösteriyor ve bunu anlamanın denemekten başka yolu yok.

Doktora gidicem bu hafta bayramdan beri gitmedim herşeyi soylicem ama çok iyim şimdi doktora soylicem iyi olduğumu. Doktor ilaç verirse yine ne yapıcam peki iyi olduğum halde ilaç verirse ben ilaç kullanmıyorum şuan hiç belkide abilerin dediği gibi geçici psikoj olmuşumdur . Ama stres yapmadım hiç streste yine olurmu bilmiyorum hep hayatım stres dolu olmuştu son 5 senedir onlardan olduğunu düşünüyorum

Abiler doktora nasıl karar veriyor iyi olduğuma ya bana inanmazsa ben iyi olduğumu söylesem bana yine inanmazsa .

@kara duman, abi kendim bıraktım bayramdan beri gitmedim doktora. Nerdeyse rahatsızlıklarım geçti bana öyle geliyor . İşe bile gidiyorum abi rahat şekilde . Spora bile başlamayı düşünüyorum tekrar . Özellikle ses duyma çok oluyordu o geçti nerdeyse o sıkıntı olmuyor hiç

@xdedahii Bu tekrarlar dediğiniz tam olarak nedir ne olacakta hastaneye gidedlcek bu kişi belirti ne olacak acaba ?

@caner39
Umarım tamamen iyileşmissinizdir ama bu defalarca denenip hüsrana uğranmış bir yol insanlar insanlar ilaçların sağladığı iyiliği iyileştim zannediyor sonrası eskisinden daha kötü geri dönüş oluyor tabi ki iyileşmiş olabilirsiniz inşaallahda öyledir ama buna doktor karar versin.

@Ahmet T Evet başa dönülebilir hatta ilk halinden daha kötü olabilir çünkü ilaç bırakma sebebiyle oluşan yeni ataklar geç kalınırsa kalıcı beyinde bilişsel hasarlar bırakabiliyor.

Çok yanlış bir karar alıyorsun, aynı yollardan geçtim. Hastalık hakkında hiç bilgim yoktu. İyileştim diye ilaçları bıraktım. Bir dahada doktora gitmedim. Sonra çok şiddetli atak geçirdim.

Caner birkaç aya psikoz döner ilaç bıraktıysan ençok dört aya eskisi gibi olursun ister bırak ilacı ister devam et bende değil sen karar ver ben ilacıda sevmiyorum ilaçsız psikozuda ikiside aynı pislik

Yürüyüş yapmak iyi geliyor beyler bayanlar sürekli yürüyelim saygılar

@kara duman, abi iyi olduğum nasıl anlaşılacak peki hastaneden kağıt falan alınıyor mu iyi olduğuma dair.yarin hastaneye gidicem zaten bakalım doktor ne diyecek abi

@caner39, İyi olup olmadığına doktor karar verecek hep aynı doktora gitmeye çalış bu önemli.
Bunun kağıdı falan yok doktor durumuna göre kanaat belirtecek ilaçları kullan/kullanma veya şu şekil kullan diyecek.

@caner39, Demek ki dışarıdan iyi görmemiş seni.
Doktorunu dinlemen senin için daha iyi olur.
Moralini bozma kendini iyi hissetmen güzel bir şey demek ki doktor başka sıkıntılar gördü.

HİÇBİR İLAÇ TEDAVİSİ DOKTOR KONTROLÜ OLMADAN SONLANDIRILMAMALIDIR

Buna soğuk algınlığından tutun kanser için kullandığınız ilaç dahildir. Doktorunuz sizin tedavi için en önemli danışma kişisidir.

İlacı kendinin bırakması başka doktorun b8rakması apayrı bir şey keşke iyleşmiş olsaydın bu lanet ilaçlara yine mahküm oldun

Ben geçen yılın yaz aylarında ilacımı bıraktım ve çok şiddetli atak geçirdim. O günden beri her gün kullanıyorum ilaçlarımı. Kendi kendime karar verip sadece tek bir ilacı kullandığım dönemler oldu onun bile kötü etkileri oldu.

Üst Alt