Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyileşme emekliliği etkiler mi?

yazmanuğur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1974 doğumlu sigortalıyım.
ilk sig. tarihi:1991
1. derece (% 80) vergi indiriminden yararlanarak 1998 yılında kamu da işe girdim
halen kamu kuruluşunda işçi olarak çalışmaktayım.

bildiğim kadarıyla emekliliğe hak kazandım. bunun teyidini , ne yapmam gerektiğini ve "emeklilik işlemlerimi başlattığım zaman tekrar rapor isteyecekler mi" öğrenmek istiyorum.
rahatsızlığımda iyileşme olması emekliliğimi etkiler mi ?

şimdiden teşekkürler

Evet, kurum işgücü kaybına neden olan sakatlık/hastalık ortadan kalkmışsa ve bunu tespit etmişse emekliliği iptal eder. Bunun için Kontrol Muayenesi öngörülmüştür zaten...
Şu anda sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabilir durumdasınız? Daha doğrusu %80 rapor almanıza neden olan hastalık ne düzeyde iyileşti?

Hak ettiğiniz vergi indirimine karşılk şimdi emekli olabilirsiniz, ama dediğim gibi, kurum bunu tespit ederse emekliliğe son verir. O yüzden bir şekilde doğru adım atmak gerek.

Aslında benim rahatsızlığım : Langerhans hücreli histiyositoz
bu hastalık kemiklerde nadir rastlanan bir hastalık türü (dış etkenlerden bağımsız olarak kemiklerde bir ur türü yapışıyor ve erken farkedilip; tedavisi olmazsa kemiği eritip kırabiliyor).
emekliliğim dolduğunu belirtmiştim. ama uygulamaya geçersem nasıl bir sonuç alırım.
bu hastalık doktorumun söylediğine göre sürekli bir rahatsızlık: her an tekrarlıyabilme özelliğine sahip. ben bir kaburga kemiğimi aldırdıktan sonra tekrarlamadı (10 senedir) ama sürekli kontrol ediliyor.
durum bundan ibaret. böyle bir konuda tecrübeniz var mı? teşkkürler.[FONT=BellGothicBT-Roman][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]

emekli olup olamayacağının ön bilgisinı çalıştığın kurumun sigorta servisinden öğrenebilirsin. ikincisi sen istemedikten sonra senin tekrardan rapor cıkarman gerekmez
almış olduğun raporda süreklidir ibaresı varsa sorun olacağını tahmin etmiyorum.
ssk kurumundanda en sağlıklı ön bilgiyi alabilirsın emekli olabilirmisin olamazmısın diye.

Yeni yıl

ilginiz için teşekkürler.
bu arada herkesin yeni yılını tebrik ediyorum.
GEÇMİŞTEKİLERDEN DAHA MUTLU VE GÜZEL BİR YIL OLMASINI DİLERİM.

1. dereceden vergi indirim hakkınız olduğu için 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle emekli olma hakkına sahipsiniz. Bu şartları tamamlamışsanız emekli olabilirsiniz.

Raporunuzda kontrol şerhi olmadığı için emekliliğinizde bir sorun çıkmaz. Ama yukarıda yazdığım gibi, teorik olarak sgk'nın dilediği zaman kontrol muayenesine çağırma ve emekliliğe temel olan işgücü kaybının ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol etme hakkı var. Bu size denk gelir mi, olası bir kontrol muayenesinde %40'ın altına düşer mi işgücü kaybı oranınız, onlar bilemiyorum...

Üst Alt