Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir Eshot engelli kartı kullanımı..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
engelliler icin kimlik kartımı yeni aldım. Izmirde otobuse binerken bu kartı gostermek yeterli mi yoksa Eshottan baska bir kart mı çıkartmalıyım

Teşekkürler

Belediyenin verdiği Engelli Kentkart ulaşım kartı ise başka kart göstermene gerek yok. Kartını okuttuktan sonra şoföre göster ve arka sıraya geç :)

Hayır engelli kentkart ulaşım kartı değil elimdeki,aile ve sosyal politikalar bakanlığının verdiği engelliler için kimlik kartı.

Merhaba gokseldbuga bende sadece aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartını kullanıyorum.Kartını şoföre gösterip otobüs,metro ve vapuradan yararlanabilirsin.Hayırlı olsun.

Pardon ama metro yada vapura binmek için turnikelerden geçiyoruz, aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartını nasıl okutarak geçiyorsunuz.? Bende o karttan aldım ama belediyeden ayrıca kent kart gibi bir şey çıkarttım ön yüzünde fotorafım var arka yüzü normal kent kart gibi ve 2020 yılına kadar geçerli.

Vapuru bilemiyorum ama metroya binmek için turnikelerden geçmiyor yandaki demir kapıdan geçiyorum dolayısı ile kart okutmuyorum. Otobüs için ise bilemediğimden bu konuyu açtım. Kafam gene karıştı

Metro ve vapurdan yararlanmak için turnikelerin başında bulunan özel güvenlik görevlilerine kartınızı gösterirseniz yandaki demir kapıdan geçiyorsunuz.

Yener abi az kaldı sen de alacaksın maaşını kağıtta yazanı vermiyorlar daha fazla veriyorlar

Şimdi ALBAYSUSİ
user-offline.png
dediği şekildede girilebiliniyor, ama benim aldığım arkası kent kart olan ön yüzü fotoraflı kartta olabiliyor.Benim çıkarttığım karttan olursa görevliye turnike harici kapıyı açtımıyorsunuz normal her kezin kent kartı gibi okutup turnikeden geçebiliyorusunuz. Ancak bu arada bende bir soru sorayım ALBAYSUSİ
user-offline.png
siz bu konuda bilgilisiniz sanırım, Bendeki engellii kartı 4-5 yıllık ben bunu İzmir valiliği engellier bürosundan çıkarmıştım. Benim bu kartı değiştirmem gerekiyormu.? Yani aile ve sosyal politikalar bakanlığı bürosundan tekrarmı çıkarmam gerekir.?

Merhaba novandan bu kartı yani aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartını almak için sağlık raporun ve iki resimle birlikte Yeşilyurt devlet hastanesinin arka cephesinde bulunan a ve s p bakanlığı kart bürosuna başvur bir hafta sonra kartını al heryerde geçer şimdiden hayırlı olsun.

sclgly Benim kağıt hala gelmedi seçil hanım e-devletdeki meblağ ile size gelen kağıt,daki meblağlar ne kadar bir bilgi verir misin siz maaşı çektiniz mi mart 26 da alacaktınız.

Yener abi biz 17 martta çektik e devlette yazandan fazla veriyorlar e devlette 1145 yazıyordu eşim 1950 çekti sen de çok alırsın

sclgly merhaba maaş kağıtı şimdi geldi.Seçil hanım eniştenin maaşı hayırlı olsun ALLAH güle güle yemeyi nasip etsin

ALBAYSUSİ
user-offline.png
Hocam iyi günler az önce sizin tarif ettiğiniz aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı verilen birime gittim. Ancak bana bu kartın verilemiyeceğini, bu kartı sadece rafakatli engellilere verildiğini söyledi ordaki memur. Ben Diyaliz hastasıyım %90 raporum var ve en alttada ağır özürlü yazıyor,ama memur size verilmiyor maalesef dedi.? Benim elimde 2011 de İzmir valiliği engelliler bürosundan almış olduğum kart var o kartta her yerde geçerli dedi. Siz ne dersiniz bu konuda.?

Merhaba ben 26.09.2014 de aldım %59 raporum var.Siz raporu kaç yılında aldınız.Benim bildiğim hem size hemde refakatçınıza kart çıkartmaları lazım.

Arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmıyalım
Eshot'un verdiği kart başka bir kart ve Saat kulesinin ilersinde Eshot bürosundan veriliyor. Raporunuzun bir örneği ve foto ilen başvurun bir sefer için sizden belli bir ücret alıcaklar 20 TL olabilir bu ücret. sonra size bildiğiniz kentkart veriyor ama arka yüzünden resminiz adınız soyadınız bulunmakta.

Bunu bildiğiniz normal kent kart gibi okutup geçiyorsunuz ve Sıfır basıyor. Bazen şöför arkadaşlar resmi görmek istediği için ilk önce kartınızı gösterin sonra okutup binin

Engelli Vatandaşlarımız

merhaba ümitbey novandan arkadaşımızın eshot kartı var fakat aile ve sosya politikalar bakanlığı kartı yok o kartı almak istiyor.Aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kartı vermemişler.

ALBAYSUSİ Ben raporu 2012 yılında Mart ayında aldım yani tam 3. sene oldu. Diyaliz hastasıyım %90 raporum var ve en altta ağır özürlü yazıyor. Şimdi bu engelli kart olayında şunu atlamayın benim bir tane T.C Başbakanlık Özürlüler idaresi Başkanlığı /izmir Valiliği engelliler bürosundan çıkarmış olduğum engelli kimlik kartım var.! Ancak geçen gün bir arkadaş bu sayfaların birinde bana şöyle bir şey yazdı,""şu anda elinizdeki kartı aile ve sosyal politikalar bakanlığının engellilere vermiş olduğu kartla değiştirmeniz lazım.?"" Öyle deyince sizde bana tarif etmiştiniz Yeşilyurt devlet hastahanesinin orda diye bu gün vakit bulup gittim.Zaten ters yollardan gitmişim hastahanenin etrafını bir tur taaf ettim:)) İçeriye girdim bir bayan memur benimle ilgilendi raporumu istedi birde eski kartımı istedi verdim baktı ve şöyle dedi, Bu kartın verilemiyeceğini, bu kartı sadece rafakatli engellilere verildiğini söyledi.!Daha sonra bana bir yazılı kağıt verdi bunun içinde engelli haklarınız yazıyor alın sizde kalsın dedi bende dedimki ben hemen hemen hepsini biliyorum. Aslında derdim o karttan çıkarmak değil zaten elimde bir tane özürlü kimlik kartım var hoş bu güne kadar bir kezde kullanmadım. Olurya bir gün kullanmam icab etti bu kart olmaz değiştirmen lazım derlerse o zaman ben ne yaparım onu düşünüyorum.

Neden vermiyorlar ben ağır engelli bile değilim 26.eylül 2014 aldım sebep ne neden kartı vermiyorlar

vapur metro ızban otobus neye bınersenız bının kent kartla bınersınız yandakı kapıyı actırsanız bıle gorevlı kent kart ıstıyo sız nasıl gecıyosunuz anlamadım hep mı bıze denk gelıyor bu işguzarlar .

ALBAYSUSİ
user-online.png
Valla bilemiyorum konuyu Bimer'e yazdım balkalım ordan ne cevap gelecek.
Bu arada bir şey daha sormak istiyorum bu aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı verilen birim İzmirde başka nerde var, yada varmı.?

musty35 sende aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kartı yok mu?

Novandan şimdi ağır engelli bir arkadaşı aradım %84 refakatli oda aile ve s.p.b.lığı engelli kartını almış.Arkadaş diyo ki 2013den önceki raporlulara vermiyorlarmış.Birde refakatcısız gitti ise ondanda vermemiş olabilir diyor.

Valla başka kart veren büroları var mı yok mu bilmiyorum

ALBAYSUSİ
user-offline.png
İlgine alakana çok teşekkür ederim kardeşim. Yarın il müdürlüğüne (Basmahane)gidip şansımı birde orda deneyeceğim. Olursa olur olmassa tekrar engelli kart çıkartmak için hastahanelerde rapor için perişan olamam. Eski kartın geçtiği yere kadar kullanırım ne yapalım.

Yahu neden kafa karıştıyorsunuz adam sosyal politikaların kartını almış kentkart almamış ki.. gideceksin kartla beraber konaktaki eshot bürosuna kartını vereceksin birde 10 tl vereceksin kentkat sahibi olacak kart sıfır basacak heryerde de kimseye kart göstermek zorunda kalmadan normal turnikeye basıp gececeksin bu kadar basit..

spastik
user-online.png
Pardon kime istinaden yazdınız bilemiyorum,ancak kimsenin kafa karıştırdığını zannetmiyorum.! Her kes bilgisi dahilinde yardımcı olmaya çalışıyor diye düşünüyorum.

Kendi açtığım konuya kendim cevap vereyim, evet bendeki kart ile otobuslere bedava binebiliyorsunuz, ayrıca eshottan kart çıkarmaya gerek yok

izmirde tüm şehir içi ulaşımlarda geçerlidir göstertmen yeterlidir. Minibüslerde de bedava olsa taksilerde indirimli olsa daddından yenmeye :D

Üst Alt