Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de artık engelliler toplu ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanamayacak!

Jem

Aktif Üye
Konular
91
Reaksiyonlar
4
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 60-65 yaş, şehit aileleri ve engellilerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasına olanak sağlayan serbest biniş kartlarına sınırlama getiriyor.
Serbet binişleri düzenleyen yönetmelik değişikliği önceki gün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.
Yönetmelik değişikliği AKP’li üyelerin ret oyuna karşılık CHP’li üyelerin kabul oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi.​

REZALET!
Sosyal belediyecilik anlayışına ters düşen bir karar.
Yazıklar olsun...
Şirinyer'de engelli merkezi yapımına karşı çıkan zihniyet, şimdide senelerdir sorunsuz kullanılan engelli kartlarına köstek oluyor.
Günde defalarca binerek kartı suistimal eden bazı yaşlılar yüzünden, tüm kartlara sınırlama getiriliyor.
Eşek eti satan bir kaç kasap yüzünden, tüm kasapların kapatılması, yada eksik gramaj ekmek satan fırınların yüzünden tüm fırınların kapatılması gibi bir karar oldu bu.
Kurunun yanında yaşlarıda yakıyorlar, pire için yorgan yakıyorlar.
Bu kararı alanların, bu karta bir gün ihtiyaçları olur inşallah...
Seçimden önce alsaydınızya bu kararı? SIKIYOMU?
YAZIKLAR OLSUN...

LÜTFEN TEPKİNİZİ VERİN
Eshot["İletişim"]

İzmir belediye başkanı 2.kez seçildi...Yıllardır yapmadığı şeyi,şimdi mi engelliyecek?
Engelliye verilen haklar çok fazla suistimal edildiği için kısıtlama getirilmiş olabilir...Hak verilenler de suç yok mu,kendileri için verilen hakları yakınlarına kullandırıp,kendileri mağdur oluyor...Bu konuda engellilerin de dikkatli ve hassa olması gerekiyor...

46382.jpg

İzmir'de ücretsiz karta sınırlama
13 Haziran 2009 Cumartesi 01:42
İzmir'de yaşlılar, şehit aileleri ve özürlülerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasına olanak tanıyan serbest biniş kartlarına kullanım sınırlaması getirildi.

İzmir'de yaşlılar, şehit aileleri ve özürlülerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasına olanak tanıyan serbest biniş kartlarına kullanım sınırlaması getirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı 2. olağan toplantısı, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ESHOT Genel Müdürlüğünce yeniden düzenlenen Toplu Ulaşım Kartı Yönetmeliği'nde yapılan ek ve değişiklikler tartışmalara neden oldu.

Komisyonlardan oy çokluğu ile gelen önergenin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Kerem Ali Sürekli, kamu hizmeti veren belediyelerin kar amacı gütmemesi gerektiğini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışına sahip bir belediyenin, ilgili yönetmelikle özellikle 60 yaş ve üzeri vatandaşlara toplu taşıma araçlarına binişlerde sınırlama getirmesinin doğru olmadığını kaydeden Sürekli, ''Haklar belki tamamen alınmıyor ama büyük sınırlama getiriliyor'' dedi.

Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise hak kaybının söz konusu olmadığını, bu uygulamanın vatandaş lehine olacağını savundu.

Konuşmaların ardından, 60, 65 yaş kart sahipleri, şehit aileleri, engelliler ve kurum kartı olanların serbest binişlerini sınırlandıran yönetmelik değişikliği, oy çokluğu ile kabul edildi
Yeni yönetmelik uyarınca, daha önce serbest kartla yıl içinde sınırsız toplu ulaşım araçlarından yararlanan bu kişiler, bundan böyle kartlara yüklenecek kontör kadar ücretsiz biniş yapabilecek. Kartlara kaç kontör yükleneceğinin daha sonra açıklanacağı kaydedildi. Yönetmelik değişikliğinin, Sayıştay görüşünün ardından uygulamaya konulacağı, bu sürenin 4-5 ayı bulacağı ifade edildi.
Toplantıda ayrıca belediye şirketlerinin, yine belediye çatısı altında yer alan şirketlerin sermaye payı artışına katılması ve bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na her türlü yetkinin verilmesine ilişkin başkanlık önergeleri, oy çokluğu ile komisyonlara sevk edilmeden kabul edildi.

sonunda buda oldu tebrık edıyorum onları .60-65yas suıatımale açık olabılır ama engelıden ne isttıyon ben dışarda vızırvızır gezen engellı gormedım bızım suçumuz neydı:confused:

Eshot, İett, Ego, Vs., Vb.,
Evet ayıp etmişler. Anlayamadığım, Önergenin görüşülmesinde söz alan zat-ı muhterem ( siyasi görüşü beni bağlamaz.) "belediyelerin kar amacı gütmemesi" gerektiğini söyleyerek popülist bir söylemle duruma çıkmış ama aklı evvelin biri çıkıp " partin iktidar, tek başına kanun çıkarabilecek erke sahip, çıkar kanunu otursunlar oturdukları yerde" mealinde bir şey söylerse ne cevap verirler acaba. Foruma katkı verenler, sistem tencere dibin kara sistemidir ve imam cemaat ilişkisi üzerine var olan deyim geçerliliğini ne yazık ki korumaktadır. Vatandaşı, saf(!), salak(!), ve embesil(!) kabul eden bütün siyasi partileri ve uzantısı yerel yönetimleri kınıyorum.

herşey beleş nereye kadar :))

hemen yazdım jem'in verdiği linke..İnşallah karardan dönülür..

Umarım işe yarar...
Bende yazdım..

belkide bir açıdan iyi oldu. hakkımız elimizden alınmamış. belli bir kontor yüklenecek onu kullanacağız. ben çevremden biliyorum. refakatçılarla beraber bedava binebildiğimiz için. bazen birilerini biyerlere bedava götürmek için binenler var canlı şahit oldum arkadaşlar. oklumuza ya da işimize gitmemizi engelleyecek bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. ben tamamen kaldırdıklarını düşünmüştüm ilk yazı onu gösterir durumda yazılmıştı ama içim rahatladı.

Canlı şahit olduğunuz kötü örnekler olabilir. Bizde belediyede canlı şahit olduğumuz kötü yönetimler ve beceriksizlikler görüyoruz, vatandaş olarak 3 ay içinde onları atacak yada sınırlandıracak bir kararı alamıyoruz.
Ama bizlerin, yani kart kullanıcıların içinden kötü örnekler çıktığında, tümümüzün cezalandırılmasına çaresiz kalıyoruz.

Sizin günde 2 sefer yada daha az biniyor olmanız sizin içinizi rahatlatıyor.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket ediyorsunuz.
Banane, 3 kere binenler düşünsün diyorsunuz.
Zaten karşı durmamız gereken yaptırımlara karşı başarısız olmamızın arkasında, bu düşünceninde payı var.
Nasıl olsa ucu bana dokunmuyor, bananecilik...
Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için olayı her ortamda olur ama sanırım biz engelliler arasında bunu başarmak çok zor.
Bu başlıktaki örnek ne ilk nede son.

Neyse arkadaşlar, bana dokunmuyor ama arkadaşlarım mağdur olmasın diyen tüm arkadaşlar, ve binmesi kısıtlanarak ucu size dokunan arkadaşlar, 3-5 satır yazıp kararın geri alınması için 1 dakikanızı bizim için ayırın:

Eshot["İletişim"]

Jem Arkadaşa tek kelimeyle katılıyor,herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

Açılan başlık ve ilk yapılan açıklama tamami ile yanlış. Niko açıklamışta zaten nasıl bir uygulamanın olacağını.BU konuda öncelik çuvaldızı kendimize batırmak gerekir.Bir engelli 4000 küsür kez 1ayda toplu taşımdan yararlanmış(Hesabını yapın bakalım 1 gune kaç inip binme geli, aklınız kesecekmı bunu:) ) buda demektir adam hiç durmadan inip binmiş metro,vapur yada otobuslere.malesef iyi niyetli uygulama olan sınırsız kart kullanımı, engelli birinine tahsis edilen şahsi kartını başka kişilere(engelsiz) verip kullandıranların ayıbı.
İzmir büyük şehir belediyeside bu ve buna benzer sahtekarlığın önune geçmek için kontör uygulaması başlatıyor ve doğru olanıda bu sanırım.henuz kaç kontör olacagı tesbit edilmedi makul olan verilir diye düşünüyorum.

Dogru karar gunde 40 defa kullanirsan karti boyle olur zamanin da araclar icinde ayni sey yasanmisti zarari goren bizleriz belediye hakli bence

belediyeyi suçlamaksa elbet elinden geleni yazmış herkes.....burda hırsızın hiçmi suçu yok....zamanında İ.B.B böyle bir sınırlama yapmadımı.aradaki çürük olanları ayırmadımı..bence cok yerinde olan bir karar... JEM arkadaş olayın biraz siyasi yönüne kaçmiş o kadar.....

İzmire geçen yaz temmuz ayında gitmiştim konağa gitmem gerekiyordu ve toplu taşıma aracına binmeyi tercih etmiştim otobüse arkadaşımla birlikte bindim adımımı atar atmaz şöför yerinden kalktı ve bana elini uzattı çıkmama yardımcı oldu ben elimdeki bozuk paraları uzattım kart falan kullanmıyorum zaten,parayı almadı geçin oturun deyip arkasındaki koltuğu gösterdi ben bu hareketine çok şaşırmıştım,orada yaşayan engelli arkadaşlarımızın çok şanslı olduğunu düşünmüştüm şimdi JEM arkadaşımdan bu uygulamanın kaldırıldığını öğrenmek gerçekten üzdü beni...:eek:

Toplu taşım kartları KALDIRILMAYACAK, yine ücresiz yararlanılacak toplu taşımdan.Ancak ücretsiz aylık kontör yüklemesi yapılacak. örnegin;günlük 4 kez kullanım hakkı verilirse aylık 120 kontör yapar okadar kontör yüklenıp (ücretsiz) kartı kullanacaz.Benım bildigimde 240 kontör verilecekmiş(bu kesin bilgi degil sadece bir meclis üyesinden duyduğum birşey) SANIRIM BUKADAR AÇIKLAMA YETERLİ

Kullanım hakkı demek engellinin hakkını gasp etmek demektir.
Belediye otobüsleri eğlence yerleri değildir. Hiç kimse bedava da olsa akşama kadar otobüs otobüs gezmez.
Bakın ben ortopedik sakatım. Yani yürümek benim için işkence gibi.
Bir durak için bile otobüse binmem gerekiyor. Günde 4 kontörle veya şu kadar kontörle
benim işim görülmez.
Hem anlamıyorum yahu insanlar sopayı gösteriyorlar feryat figan ediyorsunuz ozamanda kamçıyı gösteriyorlar eh bari kamçı hiç yoktan iyidir diyorsunuz.
Bayanlar baylar bu hareketler resmi kanallarca haklarımızın gasp edilmesi yok edilmesidir. Konuya yanlış yerden bakmayın.
Şehirlerarası otobüslerde % 50 indirim hakkı ne olduysa şehiriçindeki hakkımzıada o olacak.

Verdiğim 4 kontör sadece bir örnek.henüz gerçekleşmiş bir durum yok.Eğerki makul olmayan birşey olursa tepkimizi hepbirlikte gösteririz.Ben henüz ortada somut birşey yokken hayyamcılık yapılmasın diyorum.
Ama birde ne va,r nekadar bu konuda sokakta sesizmizi çıkartırız,örgütleniriz onu bilemiyorum. Evde yada işyerinde bilgisayar başında sesizmizi anca bizler duyarız.
(Bu arada selamlar afetits:)) )

Evet tesbit edilmiş. Hamasi konuşmuyorum bu sadece toplu taşımda degil izsu nun su istasyonlarındada böle malesef. Adama haftalık 20 Lt ücretsiz alma hakkı tanınmış, oda aynı gun 1 den fazla istasyondan haksız yere yararlanmış bu haktan.
Bu toplu taşımda sadece 1 örnek bir çogu varmış böle,buna benzer haksız kullanılar malesef mevcut ESHOT tüm işelrini bırakıp bunlarlamı uğraşacak sınırlandırma getirip hakça kullanım sağlamk en iyi, çünkü bize verilmiş bir hak üzerinde sahtecilik bizler yapıyoruz. Bu kazanımlar kolay alınmadı,malesef doğru kullanamıyoruz.İlla bir çobana ihtiyaç var öle görünyor.

Akıl var mantık var...
Bir kişi ayda 4000 kez kullansa günde hem de hergüne 133,3 kez kullanması lazım.her araçta 10 dak.kaldığını bile varsaysak 1.333 dakika her seferinde sadece 2 dakika araç beklediğini varsaysak +267 daha ne yapar? 1.600 dakika peki kaç saat eder bu? 26,6 saat :)
Görüyoruz ki bir insan bırakın çalışmayı hiç yatmasa,uyumasa,yemek yemese,tuvalete gitmese yarışmada imiş gibi bir hızla binip binip inse bu sayıya yine ulaşamıyor,gün 24 saat yetmiyor (hoş araçlar gece yarısından sonra işlemiyor ya neyse işliyor varsayalım) :)
Bu kadar sallanmaz yani.
Kılıf biraz küçük gelmiş minare açıkta...

Yahu malesef böle şeylere akıl çalıştırıyor bu halk.Türk milleti zekdir.Tesbit edilmiş birşey.Kılıfı bolmu darmı onu yapana sormak gerek

Mümkün olmadığı yukardaki yorumda da açıkca görülüyor.

bir kartla bu kullanım olmaz anlaşılan kart kopyalama gibi bişeyler dönüyor.bizlerin hakkı gasp edeceklerine sorunun çözseler ya cetelerle uğraşsınlarya . işte bu sadece işini iyi yapamayan korkakların faturayı bize çıkarmasıdır.buna ses çıkarmazsak evet dediğimizde diğer kısıtlamaların yapılmasına zemin hazırlarız koyun misali nere sürseler gideriz.kullanıyım kullanmıyım bu bize verilen hakka gasptır linke bende yazdım izmirdeki dostlar sessiz kalmayalım

Aynen ayyüzlü arkadaşımıza katılıyorum.
Uygulamaya hakverenler de var ya pes valla.
Arkadaşın dediği gibi bu tek kartla imkansız hesap ortada.
Ürünlerinin güvenliğini sağlamaktan acizlerse bu bizi hiç alakadar etmez.

İşte izmir'in belediyecilik anlayışı bu kadar,istanbul,ankara almış başını giderken,izmir 10 yıldır yerinde sayıyor,ne istiyorsunuz bizden,bütün iş bittide birtek engelli kartımı kaldı uğraşacak,eğer bundan düzelecekse belediye bütçesi sadece alkışlıyorum izmir(..) şehir belediyesini...

BUMERANG77,
İstanbul'un, Ankara'nın biryere gittiği filan yok. Eğer öyle olsaydı, forumun en altında "Ankara'da Ego'ların ücretsiz olması yönünde destek" çağrısı yapılmazdı. Yani, yok aslında birbirlerinden farkları....

Üst Alt