Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de ehliyet yenileme için özel tip merkezi veya hastane var mı?

Muharrem77

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
8
Merhabalar arkadaşlar iyi günler foruma yeni üye oldum.bende b sınıfı sadece işitme cihazı yazan ehliyetim mevcut İzmir'de henüz yeniyim İzmir'de il sağlık kuruluna gönderecek özel tip merkezleri veya hastaneler varmıdır sürücü olur raporu verebilecek? Amacim ehliyeti yeniletmek üzerine a sınıfı ilave ettirmek istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden iyi forumlar herkese

Muharrem77
Normalde özel hastane ve tıp merkezlerinin sürücü olur raporu geçerlidir. Ancak söz konusu engelliler olunca bazı durumlarda bu mümkün olmuyor.
Örneğin işitme engellilerin odyo testinin devlet ya da üniversite hastanelerinde yaptırılmış olma şartı aranıyor.
Sürücülerde aranan sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmelikte konuyla ilgili bölüm aşağıdaki gibidir:

a) İlgili uzman tabip tarafından gerek görülmesi halinde kişinin; Sağlık Bakanlığı veya Üniversitelere bağlı kurumlarda bir odyolog veya odyometrist tarafından saf ses ve konuşma odyometrisi yapılır. Saf ses ortalaması; 500, 1000 ve 2000 Hz frekanslarda elde edilen hava yolu işitme eşiklerinin aritmetik ortalaması ile her iki kulak için ayrı ayrı belirlenir. İşitme kaybı olanlarda gerektiğinde işitme cihazı ile işitme testi tekrar edilip işitme cihazlı eşikler belirlenir.

Hocam bilgi için teşekkürler İzmir'de önereceğiniz özel hastane tip merkezleri varmı malum İzmir'de yabancıyım yeniyim desem daha yeridir. Devlet hastanelerinde uğraşmak istemiyorum malum randevular yok denecek kadar az

Muharrem77
Yukarıdaki cevabımı okumadınız sanırım.
Yönetmelik işitme testinin Sağlık bakanlığı ya da üniversite hastanelerinde yapılmasını istiyor diyorum.

İzmir'de hastane tavsiyesi

Merhabalar iyi günler herkese. İzmir'de işitme cihazlı cihazsiz odyo testi verebilen hastane varmıdır? Gidipde memnun kalabilen yardımcı olursanız sevinirim

A ehliyeti ekletmek için sürücü kursuna motor için tekrar gitmeniz gerekir motor dersinden muaf tutulursun diğer her şey yeniden ehliyete yazılıyor gibi eğitimleri geçmeniz gerekiyor. A ehliyetin varda yeniletmek istiyorsanız o ayrı. B ehliyetin olduğu için onu hastane yapmaz bilgin olsun. 50 cc yi kastediyorsanız eğer onun için herhangi bir ekletme yapılmıyor.

Alman

Bende eski tip b sinifi var üzerine a sınıfı almak istiyorum. Hemde b sınıfını yeniletmek gerekiyor demek istediğim bu. Hastanenin yapmayacağı unsur nedir a sınıfı için rapormu vermezler benim anladığım

A ehliyeti için yeniden sürücü kursuna gitmen gerekiyor yeni alacaksın araba ehliyetin yokken nasıl kursa gidiyorsan motor içinde gideceksin. Sadece b ehliyetin olduğu için motor dersi almayacaksın muaf olacaksın yani. Sonra yine direksiyon eğitimi ve sınav, uygulama eğitimi aldıktan sonra a ehliyeti alacaksın.

Alman

Anladım dediğinizi şimdi ben kursami yazilayim yoksa rapor alıp öylemi katılım saglayabilirim?b sınıfı ehliyeti alalı 8 sene oldu bu zamana neler değişmiş kafam karisik

Ehliyet kursuna ya da hastaneye sor durumunu anlat. Bende bilmiyorum ben aldığımda engelli değildim. 2010 da aldım 2012 de rahatsızlandım.

Alman

İlk önce rapor alınacak sonra kursa gidilecek öğrendim şimdi hem cimerden cevap geldi 1.gruba müsade veriliyormuş işitme engelliler için 2.grubta sağlıklı olmak şartı var

Sürücu raporu verilmemezlik sorunu

Merhabalar herkese iyi günler. Benim ikametim Ankara'da kayıtlı bugün ege üniversitesi hastanesinden KBB doktoruna göründüm ehliyet yeniletmek icinsürücü olur raporu alabilmek için malum olumsuz cevap verildi aile hekimi sevki olmadığı rapor alamadım.için fakat işitme cihazlı cihazsiz odyo testini nihayet alabildim onuda zor bela verdiler alabildim elimde mevcut İzmir'de devlet hastanesi veyahut özel hastaneden rapor alabilirmiyim malum Ankara'da randevu almak oldukça zor güç Ankara'ya gitmeden İzmir'den halledebilirmiyim sürücü olur rapor işlemlerini bulunduğum ilin il saglik komisyonuna çıkabilir miyim

Muharrem77

Ehliyet alınacak il ile raporun alındığı hastane aynı ilde olmazsa sorun çıkabilir.

Anladım abicim bilgi için teşekkürler. Ankaradayim halledeceğim benim 2 adresim var İzmir Ankara adresi İzmir'de yapsam sıkıntı olurmu

Üst Alt