Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de engelli kimlik kartı nereden alınır?

nurse1988

Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
0
zmirde ikametgah edenler engelli kimlik kartını nerden aldınız hangi kurumlar veriyor

Yeşilyurt Devlet Hastanesi arka tarafında Engelli Merkezi var. Rapor ve fotoğraf götür 6 adet nolur nolmaz hemen başvur 1 hafta içinde alırsın. Geçmiş olsun.

teşekkürederim ama orası bana çok uzak kalıyor sosyal hizmetler vb vermiyormu bu kartı

İzmir'de tek yetkili orası ben de Karşıyaka'dan oraya gitmiştim :(

Anladım mecburuz peki eshot için ne yapmalıyım eshotu başvursam hemen alabilirmiyim

engelli kartı ne işe yarıyor arkadaşlar :)ben raporumu yeni aldım ...

eshot kart yani kentkart için muracat tan 2 gün sonra teslim ediyorlar

nurse1988;
Engelli kartın ile veya raporun aslı yanında olmak kaydı ile fotokopisi ile birlikte ESHOT Konak Engelli Merkezi'ne gideceksin kimliğin de yanında olsun. Sanırım 10 TL kart basım parası alıyorlar yanında para da olsun :) O da kısa zamanda çıkıyor teslim aldığında İzmir Toplu taşımada sınırsız ve ücretsiz kullanım hakkına sahip oluyorsun.Rapor oranınız %40 ve üzerinde olmak zorunda bunu belirteyim.

Konak Yeni Karamürsel Binası yanında merdivenlerin alt kısmında Eshot Merkezini sor Eshotu bulduğunda engelli işlem merkezini hemen gösterir yetkili kişiler.

şem_i;
Engelli kartı devlet tiyatrolarında, sinemalarda, müzelerde giriş için avantaj sağlar. Örneğin tüm müzeler ve tarihi yerlere giriş ücretsizdir. Sinemada indirimden yararlanırsınız. Yanı sıra şehirler arası taşımacılıkta hava,kara ve deniz yolları kullanımı indirimli olur. Yine stadyumlarda maçları ücretsiz izleme imkanı vardır. Yanı sıra telefon ve internette indirim hakkınız. Su aboneliğinde indirim Avea,Türkcell ve Vodafone indirimli tarife gibi haklarınız olacaktır. Rapor oranınız %40 ve üzeri olması şartı ile.

Geçmiş olsun.

Bilgileriniz için teşekkürler...

"Engelli kentkart" yani izmir içi belediye otobüslerine bedava ulaşım için çarşının denize bakan kısmında ykm'nin yan tarafına doğru etçiler pasajında engelliler bürosundan başvuru yapabiliyorsunuz.
Başbakanlık özürlü kimlik kartını ise yeşilyurt devlet hastanesinin alt kısmında taksi durağı var taksi durağının hemen yanında engelliler bürosundan başvurabilirsiniz. bildiğim kadarıyla basın sitesi otobüsleri önünden geçmekte. yanlış hatırlamıyorsam konaktan kalkan 20 numaralı otobüs.
Kentkart için en geç 1 hafta içinde dönüş yapıyorlar. Başbakanlık kimlik kartının süresi ise bildiğim kadarıyla 15 ile 30 gün arasında değişiyor.

şehir kısıtlaması olmadan aile ve sos. poli. bak. dan başvuru yapılabiliyor değil mi?

srhtslymn;

engelli kentkart 2 günde hazır salı gittim perşembe yanı dün aldım. şimdi başbakanlık kartını araştırıyordum. bugun de yeşilyurt hastanesine gideyim

Selam arkadaslar prosedürde bırı degisiklik varmı?6fotograf mı gıdıyor??

engelli kartı Yeşilyurt basın sitesi semtindeki huzur evinin bahçesindeki kulübede veriliyor.(yeşilyurt devlet hastanesinin arka caddesi.) Konaktan 20 nolu (sanırım şehitler-konak hattı) önünden geçiyor.şöföre huzurevinde ineceğim deyin haber verir.

konaktan gidemiyorsanız hatay İnönü caddesinde, renkli otobüs durağında inin (metroyla hatay durağında inilebilir) ve sevgi yolu denen yokuştan direkt yukarı çıkın.(oldukça dik ve yorucu bir yokuş) yolun sonunda dediğim huzurevine varırsınız.

dediğim kulübede q-matikten ilk başvuru seçeneğiyle sıra numarası alın ve sıranızın gelmesini bekleyin.

istenen belgeler: 2 adet fotoğraf/kimlik fotokopisi ve özürlü raporunun üzerinde aslı gibidir kaşesi olan ve ıslak imzalı olan kopyası.
(raporun aslı yanınızda olsa bile onaysız fotokopisi kabul edilmiyor.)

kartın çıkması 1 hafta sürüyor.kartı bir yakınınız da gidip teslim alabiliyor.alacak kişinin yanında kimlik fotokopisini götürmesi şart.
kartla beraber kartı nerelerde kullanılabileceğinizi yazan bir de kağıt veriyorlar.

ben şimdi ist bulda oturuyorum ama 2 sne önce izmir kartı aldım konaktan aldım şimdi bilmiyorum

gkmnblm;

''Örneğin tüm müzeler ve tarihi yerlere giriş ücretsizdir. Sinemada indirimden yararlanırsınız. Yanı sıra şehirler arası taşımacılıkta hava,kara ve deniz yolları kullanımı indirimli olur.''

verdiğiniz diger tüm bilgeklerden haberim var ancak ;

Sinemada demişsiniz onu anlamadım , sinemada ne gibi bir indirimi söz konusu ben hiç denemedim o yolu :) özel sektör sonuçta,

aemre;

Yeşilyurt Devlet Hastanesinde çalışıyorum ve Şehitler son durakta oturuyorum. 20 nolu otobüs hastane önünden geçer evet ama Şehitler e gitmez. 19 ve 161 nolu otobüsler Şehitler son durağa gitmekte, hastanenin arka tarafından geçmekte ve durak tam hastane garajının önünde bulunuyor. 19 ve 161 dışında 18 nolu otobüste hastane önünden geçmekte ve bu otobüs Konaktan kalkmakta. Gerçi 18 de şehitlere gitmez. Bunun dışında bulunduğunuz duraktan geçiyorsa eğer 79, 201,579 nolu otobüslere binerek hastaneye yine ulaşabilirisiniz. Güzergahları farklı ama bu otobüsler de hastane önünden geçiyor.

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

YUCi;

zaten amacımız şehitler denen mahalleye gitmek değil.
Yeşilyurt devlet hastanesi arka bahçesindeki huzurevine ulaşmak.
eshotun sitesine göre de buradan geçen hatlar: 20-19-161-520 ve 879

engelli kartı dediğiniz başbakanlık özürlü kartı mı oluyor?

yeşilyurttan engelli kartımı aldım. daha sonra ulaşım için konak taki eshota gittim. ama hiç bir işlem yapmıyoruz diye geri gönderdiler. acaba kentkart kullanımı kalktı ve sadece engelli kartı ile mi ulaşımdan faydalanacağım.

Evet Yesilyurttan aldiginiz kart ulasimda da gecerlidir. Sofore gosterip ucretsiz ulasimdan yararlanabilirsiniz.

Toplu tasima araclari ücretsiz oluyor muze sinema gibi yerlerede ücretsiz olarak giriyirsun

musty3535

Arkadaşlar İzmir de Başbakanlık engelli kartı Yeşilyurt Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi Bahçesindeki Sosyal hizmetler Biriminden 2 fotoğraf ve Sağlık raporunuz la başvurunuzdan 1 hafta sonra alıyorsunuz. Belediye otobüslerinde eshot engelli kartı uygulaması artık yok. Engelli kartınızı, şehir içi ve dışı seyahatleriniz de görevlilere göstererek kullanıyorsunuz.

arkadaslar artık sadece Sosyal hızmetlerden aldıgınız basbakanlık engellı kartı verılıyor. engelli kenkart uygulaması kalktı. eshotu arayıp sormustum. bugun tekrardan aradım. kentkart verılmıyor

Yeni verilen Aile ve Sosyal bakanlıktan alınan kart ilen eskiden Başbakanlıktan verilen kart aynımı görsel olarak farklılıklar var işlevsel olarak aynımı?

Üst Alt