Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de kaynaştırma eğitimini hakkıyla verebilen ilköğretim okulu..?

efe09

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
izmir de ( özellikle karşıyaka,balçova veya narlıdere) kaynaştırma eğitimini hakkıyla veren iyi bir okul arıyorum.daha doğrusu seneye ilköğretim 2. sınıfları okutacak iyi bir öğretmen desem daha doğru olur. bulunduğum yerdeki öğretmenler otizmin o sundan bile haberdar değilken atipik otizmli olan oğlumu maalesef onlara emanet edemiyorum.çok iyi başarılar elde edilebilecekken şu an çocuğum öğretmeninden soğumuş durumda ve okula gitmek dahi istemiyor.bu nedenle izmire taşınmayı düşünüyorum.bana yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.sağlıkla kalın…

Bulunduğunuz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayetlerinizi iletin. Ayrıca MEB'e yazılı olarak yaşadığınız sorunu anlatın ve okulda karşılaştıgınız sıkıntıları anlatın.
Okulu siz aramayacaksınız. Onlar arayacak. Artık okul mu ararlar, öğrtmni mi araştırırlar, sorunun kaynagı nrde bulmaya mı çalışırlar, onların sorunu. Sonuçta o çocuk kndisi için en iyi eğitimi almayı ve durumu sebebiyle özel tedbirler alınmasını hak ediyor. Btün bunlar çocuğunuz için hak, sorumlular için bir gorevdir.
Eğer taşınacaksanız ve bunda kararlıysanız bile gidişiniz gürültülü olsun ki sesi duyulsun çocugumuzun.
Her halukarda yazılı olarak şikayetinizi dile getirin. Çocuğunuzun okuluna devam etmesi konusunda elinizdn geleni yaptığınızı ama çocuğunuzun okula gitmek istemediğini,sebeplerini kısa öz bir şekilde yazın. Bu çocuğun zorunlu eğitim yaşında oldugunu ve ilgili tüm kurumların bu konuda bir sorumlulukları olduğunu üstünüze düşen sorumlulugu yaptığınızı ve ilgili tüm kurumları sorumluluklarını yapmaya davet ttiğinizi belirtin.
hr aile okul dğiştirmye kalkarsa,
her özürlü ailesi bu davranışlardan yılar başka şhrlrde okul aramaya kalkarsa
bu işlerin sıkı takipçisi olmazsa
Bir adım bile ilerleyemeyiz.
Eğitim v öğretim devletin sorunu olmalıdır. Sizin değil.
Sizin yapacagınız şey, okula çocugunuzu goturmeye çalışmanız. Siz okula gotürmk için elinizdn glni yapıyor , ama çocugunuzu kaçırmak için onlar da elindn glni yapıyorsa ciddi bir sorun/suç var dmektir.
...

merhabalar tekrar..
size aklı danışmak istiyorum..daha önceki kaynaştırma öğrencisi olan oğlumun okulda yaşadıkları başlıklı soruma istinaden durumu az çok bildiğinizi düşünerek size içinde bulunduğum durumu anlatmak istiyorum.

izmir'in bir ilçesinde ailem oturuyor.tesadüfen burada bir ilköğretim okulunun ege bölgesinde seçilen pilot okullarından biri olduğunu öğrendim.okulda hem bir çok kaynaştırma öğrencisi var hem özel alt sınıf var hem de oçem sınıfı var. kendi okulumuzdan göremediğimiz ilgi ve şefkati bu okula ziyarete gittiğimde daha ilk dakikalarda gördük. bütün öğretmenler bilinçli. hepsi nasıl davranılması gerektiğini bilen son derece vefakar öğretmenler.hepsinin ellerinden öpüyorum saygıyla önlerinde eğiliyorum. okulumuz bizi 1,5 aydır ne aradı ne sordu. bu çocuk okula gelmiyor öldümü .kaldımı. hastamı. sorun nedir. ne yaptınız.bir çözüm bulalım....tek kelime sormadılar ,aramadılar,mesaj göndermediler. nasıl olsa sorun ortadan kalktı ya oğlum gitmiyor ya rahatız diye düşündüler sanırım..diğer okul hemen kaydını alalım bizim okula,daha fazla eğitimden geri kalmasın dediler ve anında naklini gerçekleştirdik.

şimdi , normal sınıfta tam zamanlı kaynaştırma yerine oçem sınıfında bire bir öğretmeniyle yarı zamanlı kaynaştırma olmasını istiyorum ben. en azından 1-1,5 sene böyle olmasını tercih ediyorum.bunun da nedeni diğer okuldan kaynaklanan okula,öğretmene-arkadaşlarına karşı olan soğukluk mu desem nasıl kelimelendirebilirim bilemedim onun ortadan kalması,okula alışma ,ders ortamına alışma,sınıfta belli bir saat oturma, disipline edilebilme, kurallara uymayı öğrenme süreci açısından daha faydalı olabileceğini düşündüm. bu dönemi aştıktan sonra tekrar ram e başvurup tam zamanlı kaynaştırmaya geçiş olursa daha çok verim alabiliriz gibi geldi. bu konuda doğru düşünüp düşünmediğimi irdeleyip bana bilgi vermenizi rica ederim sizden. uzun oldu yazım inşallah açıklayabilmişimdir. zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim.saygılar sevgiler..

Üst Alt