Merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum benim skolyoz maceram şöyle başladı sırtımda ters bi hareketten dolayı ağrı hissedip beyin cerrahisine gittim emar çekildi sonuca göre boyun düzleşmesi ve skolyoz tespit edildi beni fizik tedavi uzmanına yönlendirdi oradaki bayanda bir kaç hareket gösterdi 4-5 tane var yok sonra bana 2 ortopedi uzmanı tavsiye etti bunlardan birine gittim röntgen çekildi sonucu doktor ölçtü ve 28 derece dedi bu arada yaşım 16, 1995 doğumluyum her neyse röntgen sonucuna bakarken bacak eklem yerlerimi göstererek büyümen durmuş bu yüzden ilerlemez dedi boyunda uzamaz artık falan dedi ameliyat düşünmene gerek yok dedi sadece yaşın ilerlediğinde kireçlenme, ağrı vb. yapar dedi bunun dışında sadece yüzmeyi önerdi başka hiç bir sporu yapma dedi çünkü omuriliğe baskı uygularsın dedi bende 1 ay öncesine kadar evde pilates yapıyordum doktor onu da yapma dedi ama bundan önce gittiğim fizik tedavi uzmanıda her sporu yapabilirsin hatta pilatesi kesinlikle yap dedi e ben şimdi hangisinin dediğini yapayım şimdilik pilates yapmıyorum bazen mekik çekiyorum mesela pilates topunda mekik çekip kalktıktan sonra sanki omuriliğim tümüyle vücudumdan ayrılıyor gibi hissediyorum bir kaç saniye sürüyo sadece ama bu önceden olmazdı belkide artık biraz hamlaştığım için böyle oluyor bunun dışında yürüyüş yapıyorum sadece başkada bi spor yapmıyorum sizlerin tavsiyeleri neler sizce mekiğe, pilatese devam edeyim mi onun dışında koşu bandında yürüyorum arada sırada bugün onda yürüdüm acaba bu yüzden mi bilmiyorum bugün belim ağrıyor ve şunu fark ettim bi günü çok hareketli geçirdiysem mutlaka o gün belim ağrıyor skolyozumda bel hizama yakın ondan olabilir mi sizce ameliyat olmalı mıyım doktorum her ne kadar ameliyata gerek yok düşünme bunu desede, izmirde önerebileceğiniz bi doktor var mı ve son bi soru ben yaşıtlarımdan eksik miyim kendimi çok kötü hissediyorum skolyozum olduğu için sanki onlarla aynı değerde değilmişim gibi hissediyorum çok üzgünüm lütfen bana akıl verin şimdiden teşekkürler