Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de Skolyoz konusunda uzman doktor tavsiye edebilir misiniz?

skolyozlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum benim skolyoz maceram şöyle başladı sırtımda ters bi hareketten dolayı ağrı hissedip beyin cerrahisine gittim emar çekildi sonuca göre boyun düzleşmesi ve skolyoz tespit edildi beni fizik tedavi uzmanına yönlendirdi oradaki bayanda bir kaç hareket gösterdi 4-5 tane var yok sonra bana 2 ortopedi uzmanı tavsiye etti bunlardan birine gittim röntgen çekildi sonucu doktor ölçtü ve 28 derece dedi bu arada yaşım 16, 1995 doğumluyum her neyse röntgen sonucuna bakarken bacak eklem yerlerimi göstererek büyümen durmuş bu yüzden ilerlemez dedi boyunda uzamaz artık falan dedi ameliyat düşünmene gerek yok dedi sadece yaşın ilerlediğinde kireçlenme, ağrı vb. yapar dedi bunun dışında sadece yüzmeyi önerdi başka hiç bir sporu yapma dedi çünkü omuriliğe baskı uygularsın dedi bende 1 ay öncesine kadar evde pilates yapıyordum doktor onu da yapma dedi ama bundan önce gittiğim fizik tedavi uzmanıda her sporu yapabilirsin hatta pilatesi kesinlikle yap dedi e ben şimdi hangisinin dediğini yapayım şimdilik pilates yapmıyorum bazen mekik çekiyorum mesela pilates topunda mekik çekip kalktıktan sonra sanki omuriliğim tümüyle vücudumdan ayrılıyor gibi hissediyorum bir kaç saniye sürüyo sadece ama bu önceden olmazdı belkide artık biraz hamlaştığım için böyle oluyor bunun dışında yürüyüş yapıyorum sadece başkada bi spor yapmıyorum sizlerin tavsiyeleri neler sizce mekiğe, pilatese devam edeyim mi onun dışında koşu bandında yürüyorum arada sırada bugün onda yürüdüm acaba bu yüzden mi bilmiyorum bugün belim ağrıyor ve şunu fark ettim bi günü çok hareketli geçirdiysem mutlaka o gün belim ağrıyor skolyozumda bel hizama yakın ondan olabilir mi sizce ameliyat olmalı mıyım doktorum her ne kadar ameliyata gerek yok düşünme bunu desede, izmirde önerebileceğiniz bi doktor var mı ve son bi soru ben yaşıtlarımdan eksik miyim kendimi çok kötü hissediyorum skolyozum olduğu için sanki onlarla aynı değerde değilmişim gibi hissediyorum çok üzgünüm lütfen bana akıl verin şimdiden teşekkürler

9 eylül üniversite hastanesinde ortopedi bölümünde prof.dr.Emin ALICI var.skolyoz konusunda çok iyi diyorlar.görüşmende fayda olabilir.

çok teşekkür ederim ama sanırım üni. hastanelerinde randevuyu çok geç bi tarihe veriyorlar değil mi ?

Yaklaşık 2,5 ay önce skolyozdan ameliyat oldum. Zamanında bana da ilerlemesi durmuş, daha fazla ilerlemez, spor yap, yüzmeye git vs demişlerdi. Ama benim derecem fazla olduğu için ameliyat olmam gerektiğinin farkında idim. İlerlemesi de durmadı, zamanla azar azar da olsa ilerlemeye devam etti. Ameliyattan önce doktorlar bana da sürekli spor yapmamı öneriyolardı. Ben sürekli olmasa da zaman zaman yapardım..

Dereceni bilmiyorum ama zaten % 40'ın altındakilere ameliyat önermiyolar.. Eğer skolyoz derecen % 40'ın üzerinde ise ben ameliyat olmanı öneririm. Ameliyat olduğum için mutluyum ve daha sağlıklıyım. Keşke daha evvelden korkmayıp olmasaymışım bile diyorum. Derecen %40'ın altında ise, bildiğim kadarıyla spor yapmalı, yüzmeye gitmelisin ki, artmasın die.. hatta bu yolla derecesinin azaldığı insanlar da tanıyorum.

İzmir'de tanıdığım bildiğim bir dr. yok fakat yıllardır skolyoz üzerine araştırmalarım, gittiğim doktorlar ve edindiğim tecrübeler üzerine şunu diyebilirim ki, bu işin üstad'ı Murat Bezer.. Hasta ile diyologu son derece iyi olan , gerçekleri birebir söyleyerek, elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyorum.

Son olarak da, kendini sakın eksik hissetme..Seni çok iyi anlıyorum yaşından ötürü de böyle düşünüyorsun şimdi. Ama senin hiçbir eksiğin yok, istediğin ve yaşıtlarının yaptığı herşeyi en iyisinden sen de yapabilirsin.. Belki biraz daha farklı, biraz daha zorlu olur, ama yaparsın. Çok incitme kendini hem bedenen, hem ruhen.. Sen herkesten daha değerlisin bunu unutma.. :)

kazazede;
çok teşekkür ederim isminin ününü duyduğum her doktora gidicem çok sağolun.

Ruu;
mesajın için çok çok teşekkür ederim değerli olduğumu hatırlatarak beni nasıl mutlu ettin bilemezsin :) .
Benim derecem 28 miş doktor artık ilerlemez dedi büyüme durmuş dedi ama işte tek bi doktorla kalmak istemiyorum içimde hep bi acaba var dışarıdan giysilerle bakınca belli olmuyor ama giysi yokken omuriliğime bakılırsa belli oluyor bi de belimin sağ tarafı daha oyuk sol tarafı düz burdan belli oluyor keşke elimden birsey gelse tek tesellim ilerlemeyecek olması yani umarım

dokuz eylül üniversitesi emin alıcıyla görüş.bu konunun uzmanı o..

merhaba dokuz eylül üni.ye internetten randevu aldım ve gittim fakat asistanlar muayene ediyordu ve asistanın söylediğine göre artık emin alıcı vb. doktorlar sadece ameliyatlara giriyormuş ve hastanede sadece röntgen varmış yani skolyoz için diğer çekilecek şeyler dışardan yapılmalıymış neyse çektirdim sonra uzun bi bekleme sürecinin ardından filmlere bilgisayarından baktı asistan böyle ölçülmez ama bi deniyim dedi ölçemedi tabi bilgisayardan olduğu için sonra yüzümüze bile bakmadan ameliyat gerekiyo dışarıda bi profesöre gidin ama isim veremem dedi ve ameliyat olun dedi başkada hiç birsey söylemedi ama bundan yaklaşık 1 ay önce tepecik hast.de doktor levent karapınar'a gitmiştm kendisi çok güzel ilgilendi, anlattı ve ameliyata gerek yok büyümen durmuş zaten demişti ben şimdi hangisine inaniyim başka dr.a da gidicem atatürk eğitim araştırmaya gidicem ama bu belirsizlik beni deli ediyor ameliyata razıyım ama en azından ne olucaksa hemen olsun ölüm riskine dahi razıyım ama felç kalma düşüncesi aklıma geldikçe deliriyorum

merhaba Skolyozlu sırf sana cevap yazmak için üye oldum
14 yaşında kız çocuğu yeğenim skolyaz olduğunu bir hafta önce öğrendik. önce telaşlandık ama sağlıklı düşünmenin faydasınıda sonradan gördük. son yazdıklarına üzüldüm çok karamsar yazın var ben 47 yaşındayım bu yaşıma kadar hayattan öğrendiğim en önemli şeylerden bir tanesi bardağın dolu tarafını görmenin çok önemli olduğu hiç karamsarlığa kapılma unutmaki senden çokdaha zor durumda bu hastalığa doğuştan yakalananlar var yanı bardağın dolu tarafını görerek elındekinin değerini bil...bizin hastalığımızın ameliyat süresine nasıl geldiğini sana söyleyim....hastalığı öğrendikten sonra önce türkiyede sonrada izmirde bu konuyu internette araştımaya başladıkbir kaç dostumuzunda tavsiyesi ile Dokuz eylül üni,de PROF doktor ÖMER AKÇALI ya ulaştık.sağolsun çok ilgilendi ve ameliyata karar verdi ameliyatımızı 12 hazıran salı günü çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdi....kısaca sana tavsiyem yaşın bu hastalığın ameliyatında en yüksek başarı oranının olduğu yaştasın...hiç karamsarlığa kapılma beden arızaları giderilebilir ama ruh sağlığının tedavısı daha zordur sakın yavrum karamsarlığa kapılma.......önce Prof DR Ömer AKÇALI beyi bu numaradan 0232 412 33 70 ara ve durumunu anlatıp randevü al sana mutlaka doğru bir yol gösterecektir... Prof. Dr. Ömer AKÇALI bu adresten bilgi edine bilirsin.......bir an önce sağlığına kavüşman dileğiyle

Üst Alt