Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de toplu taşımada HES kodu zorunluluğu için ESHOT'tan İzmirim kart çıkartmak!?

smyrna1922

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ;

İzmir'de toplu taşımada kullanılan izmirim kartlar'a hes kodu tanımlanmak zorunluluğu nedeni ile , elimizdeki beyaz bakanlık kartlarını toplu taşımada kullanamayacağız !

Mağdur olmamanız için kart merkezine gidip izmirim kart çıkartmalısınız !

işlemler Karşıyaka bostanlı , fahrettin altay üç kuyular , çankaya katlı otopark altı merkezlerden !

istenen belgeler : 1 biyometrik fotoğraf , engelli raporu fotokopisi (aslını yanınızda bulundurun ) , kimlik fotokopisi (kimliğinizi yanınızda bulundurun )

HES kodunuzu eshot sitesinden kartınıza tanımlayabilirsiniz !

kasım ay'ı sonuna kadar süre var bir an önce gittmenizde fayda var ! eshot kart merkezleri hafta içi sabah 08.00 akşam 17.00 a kadar hizmet veriyor !

DİĞER ŞEHİRLERDE BU UYGULAMA VARSA , BİLGİSİ OLANLAR KENDİ ŞEHİRLERİNİ PAYLAŞSINLAR

Hepinize sağlıklı günler dilerim

Peki başka ilde rapor çıkarıp izmirde yasayan ne yapacak eshot amcam tc kimlik nosu olan asep kartını kabul etmiyor eshot amcayı cimere şikayet ettim
Ve hala eshot gov tr de böyle bir duyuru yok izmir belediyesi eshot amca çok güzel calisiyor

Engelli kimlik kartı göstermek yeterli değilmi?

Ben sandalyeyle biniyorum kart bile göstermiyorum bana gerekmez herhalde.

asanur
Yeterli değil raporunuzun aslıyla gideceksiniz eshot amca kabul etmiyor raporunuz izmirden alınma değilse ozaman aldigin yere git aslını getir diyor eshot amca

musty35
30 undan sonra binemiyeceksin raporun aslıyla gidip izmirin kartı alıp hes kodunu internetten onayliyacaksin

izmirim kart para basıyor mu ben anlamadım şimdi ? engelliler için mi çıkarıyoruz bu kartı ayrı olarak...

EpileptikAdam

Para basmak değil hes kodunu eshot amcanın sitesine yükleyebilmek için alacan bu kartı artık göster geç devri bitti raporun aslı yanında olsun anlamadığım dolmuşlara niye böyle bir uyguluma yok

Ben uğraşamam biyometrik foto falan istiyor evde otururuz napalım.

musty35

hocam sen yanlış anladın, bu sistem engelli olup olmadığın ile alakalı bir durum değil covid-19 olup olmadığını anlamak için yapılan güzel bir uygulama malum bir çok kişi teşhis konmasına rağmen evlerinde izole olmuyorlar, onları evlerinde tutmak için, ama tabi siz yinede eshota gidip öğrenin ama bence sizinde almanız gerekir diye düşünüyorum

Bütün ulaşım sisteminin dolmuşlarda dahil entegre edilmesi gerekir, Yoksa sadece otobüs olursa ne anlamı var? Hatta bence bir şekilde taksilerin bile dahil edilmesi gerekli! Taksilerde nfc mobil ödeme zorunluluğu getirilip binerkende nfc üzerinden Hes kodu onayı istenebilir bence! ÇİN de öyle bir noktaya gelmiş ki seyyar satıcıdan alışverişde bile nfc mobil ödeme kullanılıyor şu anda. Adamlar nakit para kullanmıyor hiçbir yerde.

Demek ki yeni dönem de sanal para kullanılacak

muntada al ansar

yok onu anladım sadece bu izmirim karta para yükle falan olmayacak değil mi sadece alacağız basacağız geçeceğiz. içinden para çekmeyecek. tabi arkadaş doğru demiş. Dolmuşlar yasağın delindiği yerler...

arkadaşlar gittim yaptırdım. Allah belasını versin bu sistemin. Engellilere zulüm. 65 yaş üstü insanlarda ordaydı TAM BİR ZULÜM kuyruk 300 kişi. SOSYAL MESAFE 0. 1 metre olsa kuyruk 300 metre olur zaten ki ben erken gittim 9 da. öyle bi yer ki o beklediğiniz yer 2.5 SAAT BEKLEDİM TİRTİR TİTREDİM Ya ZATÜRE OLDUM ya da başka bir şey şu an koku alamıyorum.Kimileri bastonlu zaten ayakda duramıyor kimseye öncelik yok. adamlar tek girişlik yer yapmışlar gerisini kapamışlar. giren çıkan birbirini eziyor. bu nasıl bir mantık.Kendime yaptırdım ama Babam kanser hastası 1 ay sonra ilaçlarını almaya gidecek. Ama şu an küçük parmağı kırık çıkamıyor. onun yerine yaptırmam lazım diyorum yok o gelcek diyor. LAN UÇACAK MI? Yürümeye başlayınca zaten yasak olacak. BU NASIL BİR MANTIK. Bankalar kredi kartlarını veriyolar kargoya. YAHU SİZ DEVLETSİNİZ , HERŞEYİMİZ ELİNİZDE , VERİN KARGOYA YA VERİN İNSANLARA ZULÜM ETMEYİN VE BU İNSANLAR ENGELLİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ VALLAHİ ZULÜM. SİZE ÖNERİM SAKIN KONAĞA GİTMEYİN. BENİM GİBİ HASTA OLURSUNUZ. SİZİ COVİD DEN DEĞİL ZATÜREDEN ÖLDÜRÜR BU DEVLET....

Son düzenleme:
@EpileptikAdam

Engelli ve 65 yaş toplam sayı belli, ikametgahları belli, hangi bölgede kaç kişi oturuyorsa ona göre bir organizasyon yaparsın, gerekirse ptt den postacı memur görevlendirir evlerinden gerekli belgeleri temin ettirip, bu memurlar aracılığı ile yine ulaşım kartlarını evinde ilgili kişiye teslim edersin. Yönetici olacak adamın kafası yetmiyorsa bu organizasyonu yapmaya demek ki yönetici olamaz yada para yemeye gelmiştir. Gidin bir Norveç e 70-80-90 yaşında insanlara yapılan hizmeti görün adamlar geriatri bölümleri kurup yaşamı ileri yaşlarda aktif ve daha sağlıklı hale nasıl getiririz onu planlıyor. Amaç çözüm yapmak olursa çözmek kolay, kaynakta var ama çözebilecek erdemli, nitelikli insan yok! Hayatta herşey para değildir insan para kazanmak için brükrot yada politikacı olmamalı, niyet çok önemli bürokrat yada politikacı olacak insan toplumumun, milletimin yani dolaylı olarak kendimin refahını nasıl arttırırım peşinde olmalı!

Arkadaşlar Fahrettin Altay kart merkezinde 5 kişi sıra vardı. 5 dakika içinde sıra gelmesi ve resimli engelli izmirim kartı almam sürdü. Başvuruda e devlet çıktısı engelli raporu ve biometrik foto mutlaka olsun yanınızda.

atilla3500

aynen anons yaptılar diğer şubelerimizde boşluk var diye. bornova ve ya diğer şubeleri terchi ediniz... SAKIN KONAĞA GİTMEYİN

merhaba bakanlık kartları ıle ucretsız bınerdık sımdı dedıgın gıbı yapınca ?

engellı kartımı cıkıyor ? ızmırım kart mı ?
yanı verılen kart ucret alıyor mu bızden

Bir yüzünde resimli engelli kartı, diğer yüzü kentkart görünümlü bir kart. Ücretsiz alıyorsunuz. Para yüklemesi yapmıyorsun. Sadece hes kodunu yüklüyorsun eshot sitesinden. Otobüse ücretsiz biniyorsun sadece kartı göstermek yerine okutuyorsun.

Izmirde yoğunluğu şikayet ettim verilen cevaba bakın
(ŞVURUNUZUN CEVABI

Sayın Kentli;

Elektronik Kartlar Şube Müdürlüğünde dönemsel olarak yoğunluklar yaşanmaktadır. İdaremiz tarafından 1 yıldır engelli kartı verilmektedir.

Siz değerli hemşehrilerimize daha iyi hizmet verebilmek için personelimiz özveriyle çalışmaktadır.

Kişiselleştirilmiş kartların müracaat esnasında basımı yapılıp, teslimi aynı anda gerçekleştirilmekte vatandaşlar bekletilmeden işlemleri sonlandırılmaktadır.

Tüm başvuru merkezimizden de işlemler yapılabilmekte ödemeler online olarak kredi kartıyla veya Vakıfbank şubelerinden yatırabilmektedir. Başvuru Merkezimizden de 15 dk içerisinde kart teslim edilmektedir.

Başvuru Merkezlerimiz;

-Elektronik Kartlar Şube Müdürlüğü

-Fahrettin Altay Kart Başvuru Merkezi (Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)

-Bostanlı Kart Başvuru Merkezi (Bostanlı Aktarma İstasyonu)

-Konak Katlı Otopark Kart Başvuru Merkezi (Konak Katlı Otopark altı)

-Bornova Kart Başvuru Merkezi (Bornova Metro İstasyonu Hastane Çıkışı)

Bilgilerinize rica ederiz) basımı yapılıp 15 dakkada veriyorlarmış kuyruk ları hemen 1 kelimeyle nasıl atlamış pes iste vatandasa hizmet aşkı yersen kirşen

suzerk

yanlış anlamayın burda sistemi kim yapıyorsa eleştirim ona. belediyeyse belediye , devletse devlet , özelse özel. Siysetle işim olmaz. Alın size diğer bir şey. Konak yoğun diye babamı bornovaya yönlendirdim , sırada 30 kişi varmış. O da sevinmiş çabuk biter diye. (200 kişiden iyidir) , iyi de kardeşim ben 3 saat bekledim babam nasıl 2.5 saat bekliyor. çalışan bir de sigaraya falan çıkıyormuş. 30 kişilik sıra 2.5 saatde bitmemiş. Çalışan 1 kişi varmış. Bababm da eve hasta döndü. Allah belanızı versin. Babam kanser ULAN ŞEREFSİZLER. ONUN YERİNE BENİM ALMAMA İZİN VERMİYORLAR O GELCEK DİYORLAR. Adam benim gibi hasta oldu. Şikayet etmek için telefonları arıyorum , telefonları yönlendirmişler şerefsizler. Ulaşılmıyor. Artık ne kadar çok arayan olduysa kapatmışlar. Bunlara nedenir siz cevap verin. Bunlara karşı napılır. Madem belediye bunu yapan devlete mi şikayet edelim napalım. Diğer belediyelerde nasıl yürüyor bu işler...

İzmirim kart hes kodu eşleştirme 20 Aralık tarihine kadar uzatıldı,

kazazede

20 Aralığa kadar engelli kartıyla mı binebileceğiz?

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asanur
Evet 20 aralığa kadar engelli kimlik kartınızı göstererek binebilirsiniz ama bence son günlere kalmadan izmirimkartınızı çıkarın, çok kalabalık olur son günler, mağdur olursunuz

Tek.sandalyeli olup yaptiran varmı konakta durum nasıl kimseye oncelik yok anladığım kadarıyla

Eskişehir'de bu uygulamaya geçti. İnternet üzerinden ESKART ID numarası ile HES kodunu eşleştirebiliyorsunuz. ID numarası karta yükleme yapıldığı zaman verilen fişte oluyor. Ben serbest kart kullandığım için ID kodum yoktu. Telefon açtım. Oradaki görevli TC kimlik numaramı ve HES kodumu isteyerek hemen eşleştirdi. Sorunsuz kullanıyorum.

Üst Alt